Sustabdžius Ūkio banko veiklą "Žalgirio ateitis pakibo ore

Sustabdžius Ūkio banko veiklą "Žalgirio ateitis pakibo ore

Kauno „Žalgirio“ savininkui Vladimirui Romanovui – neramios dienos. Antradienį paskelbta, kad Lietuvos bankas apribojo Romanovui priklausančio Ūkio banko veiklą.

 

„Žalgiris“ oficlaliai priklauso Ūkio banko investicinei grupei. Klubo atstovai kol kas nekomentuoja, kokią įtaką sustabdytas Ūkio banko darbas turės „Žalgirio“ komandai.

„Kol kas nieko negaliu pasakyti, nes mums ši žinia – kaip perkūnas iš giedro dangaus“, – „BasketNews.lt“ teigė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Su „Žalgirio“ sporto direktoriumi Vitoldo Masalskiu susisiekti nepavyko.

Lapkritį „Ūkio bankas“ „Žalgiriui“ suteikė 5,2 mln. litų paskolą. Už šią paskolą VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas" įkeitė UAB „A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ akcijas – iš viso 51.840 vnt., kurių nominali vertė 5,2 mln. Lt. Šio įkeisto turto savininkas – Ūkio banko investicinė grupė.

Romanovas penktadienį su „Žalgirio“ krepšininkai lankėsi Kauno savivaldybėje, kur prašė komandai skirti 10 mln. litų. Tada bankininkas užsiminė, kad klubą perleis veteranams – Masalskiui ir Modestui Paulauskui.

Vakar „Žalgirio“ sporto direktorius pareiškė, kad jei iki savaitės pabaigos nepagerės klubo finansinė padėtis, komandą palikti gali 3-4 krepšininkai. Tačiau jau vakar vakare į Kauną atskrido klubo naujokas Donnie McGrathas, kuris turėtų pasirašyti sutartį šiam ir kitam sezonui.

Pernai sustabdžius „Snoro“ banko veiklą, su finansinėmis problemomis susidūrė Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas. „Snoras“ buvo vienas pagrindinių klubo rėmėjų ir jam pasitraukus „Lietuvos rytas“ kaip reikiant apkarpė biudžetą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder