Sustabdykite rasizmą. Pirmiau sustabdykite Luisą Suaresą

Sustabdykite rasizmą. Pirmiau sustabdykite Luisą Suaresą

Toliau nerimsta aistros dėl Liverpulio futbolo klubo puolėjo Luiso Suareso poelgio per varžybas su Mančesterio klubu. Skandalingasis puolėjas prieš prasidedant varžyboms demonstratyviai nepaspaudė rankos priešininkų komandos juodaodžiui futbolininkui Patrisui Evra.

Pasibaigus rungtynėms, kurias rezultatu 2-1 laimėjo „United“ futbolininkai, stadione vos nekilo riaušės.

Raudonųjų strategas seras Aleksas Fergisonas pavadino puolėją Liverpulio komandos gėda. „Jam turi būti taikomos sankcijos, o jo poelgis vos nesukėlė didelių riaušių“, - teigė jis.

Pats konflikto iniciatorius socialiniame tinkle pranešė, kad išgyvena dėl pralaimėjimo. „Mes esame nuliūdę, nes labai stengėmės, o viskas nėra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio“,- aiškino futbolininkas.

Visų nervingų rungtynių metu įtampa aikštelėje ir už jos ribų buvo labai didelė. Per didžiąją pertrauką įvyko keli susistumdymai tunelyje, jungiančiame aikštelę su persirengimo kambariais.

Po varžybų abu treneriai nedalyvavo spaudai skirtoje konferencijoje, o vėliau Liverpulio strategas Kenis Dalgišas viešai kritikavo Aleksą Fergisoną. Vienai televizijai jis papasakojo, kad konfliktą išprovokavusio incidento jis nematė, o kaltinti vieną žmogų dėl futbolo problemų yra beprasmiška ir kvaila.

Priminsime, jog tai buvo pirmas šių komandų susitikimas, kai po diskvalifikacijos dėl įžeidžiamų veiksmų į aikštę grįžo Luisas Suaresas. Nors futbolas žengė toli į priekį nuo tų laikų, kai į tamsiaodžius žaidėjus buvo mėtomi bananai, rasizmas tampa vis dažnesne riaušių ir konfliktų priežastimi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder