Stiprybės pavyzdžiai

Stiprybės pavyzdžiai

Vakar Vilniuje buvo pagerbti geriausi Lietuvos neįgalieji sportininkai ir jų treneriai. Jie neskirstomi į stiprius ir dar stipresnius, dešimtuke visi lygūs. Kai kurie dešimtuke esantys sportininkai jau užsitikrino kelialapius į 2016 m. Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes. Tikimasi, kad jose lietuviai iškovos bent du medalius.

Geriausių sveikųjų ir neįgaliųjų sportininkų rinkimai gerokai skiriasi. Renkant sveikuosius, savo nuomonę pareiškia sirgaliai, galų gale paskelbiamas pats geriausias. Neįgaliųjų sporte paprasti sirgaliai vargu ar sugebėtų tinkamai įvertinti kandidatų nuopelnus. Aklųjų sporto federacija ir Neįgaliųjų sporto federacija pateikia Lietuvos parolimpiniam komitetui po penkis kandidatus, jie patenka į dešimtuką.

„Iš tiesų pagal laimėjimus gal ir būtų galima įvardyti geriausius sportininkus. Geriausi būtų Mindaugas Bilius ir Ramunė Adomaitienė. Jie užėmė antrąsias vietas lengvosios atletikos pasaulio čempionate, o M.Bilius dar ir laimėjo pirmąją vietą neįgaliųjų sporto pasaulio žaidynėse. Tačiau mes neskirstome sportininkų, surašome abėcėlės tvarka“, - teigė parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

Pasak jo, rinktis yra iš ko: „Nėra taip, kad dešimtukas būtų riba. Pavyzdžiui, praeitą savaitę buvo tarptautinės varžybos ir vienas mūsų sportininkas įvykdė parolimpinį A normatyvą, bet jis nepateko į dešimtuką. Taigi gerų sportininkų yra. Aišku, norėtųsi, kad jų būtų daugiau, nes pavardės kartojasi. Antra vertus, panašiai yra ir sveikųjų sporte.“

Dešimtuke yra trys golbolo (aklųjų riedulio) rinktinės nariai: Mantas Brazauskis, Genrikas Pavliukianecas ir Marius Zibolis. Šiemet Lietuvos golbolininkai pelnė auksą neįgaliųjų pasaulio žaidynėse ir taip užsitikrino kelialapį į Rio de Žaneirą. Be to, mūsų rinktinė iškovojo bronzą Kaune vykusiame Europos čempionate. Golbolo komandoje yra šeši žaidėjai. Prie jų pridėjus R.Adomaitienę ir M.Bilių, galima suskaičiuoti jau aštuonis Lietuvos sportininkus, tikrai dalyvausiančius parolimpinėse žaidynėse.

„Neįgaliesiems patekti į žaidynes yra kur kas sunkiau nei olimpiečiams. Mes neturime turistų, visi kovoja dėl aukštų vietų. Sveikieji sportininkai, įvykdę A normatyvą, automatiškai įgyja teisę dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Parolimpiniame sporte tai, kad esi įvykdęs A normatyvą, dar nereiškia, jog dalyvausi, nes dar priklauso nuo rezultatų, rungties dalyvių skaičiaus. R.Adomaitienė ir M.Bilius pelnę antruosius rezultatus pasaulyje, jie tikrai pateks. Golbolo komanda irgi užsitikrinusi kelialapį. Greičiausiai turėsime plaukiką. Du plaukikai yra įvykdę normatyvus, bet neaišku, kuris iš jų pateks į žaidynes“, - sakė V.Kvietkauskas.

Jis viliasi, kad Rio de Žaneire startuos 13 arba 14 lietuvių. 2012 m. Londone dalyvavo 11 mūsiškių, bet ne skaičius yra svarbiausias. „Mums svarbiausia laimėti medalį, nes Londone pirmą kartą nuo 1992 m. mūsų parolimpiečiai jo neiškovojo. R.Adomaitienei trūko 1 cm iki bronzos. Rio de Žaneire tikimės mažiausiai dviejų medalių. Žmonės labai rimtai ruošiasi, jų dvasia yra labai stipri“, - teigė parolimpinio komiteto vadovas.

Geriausiųjų 10-ukas

Ramunė Adomaitienė (lengvoji atletika);

Mindaugas Bilius (lengvoji atletika);

Mantas Brazauskis (golbolas);

Raimeda Bučinskytė (šaudymas pistoletu);

Mindaugas Dvylaitis (plaukimas);

Gluosnė Norkutė (plaukimas);

Genrikas Pavliukianecas (golbolas);

Jonas Spudis (lengvoji atletika);

Ramūnas Verbavičius (lengvoji atletika);

Marius Zibolis (golbolas).

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder