Startuos "Švyturio Klaipėdos krepšinio mėgėjų lyga"

Startuos "Švyturio Klaipėdos krepšinio mėgėjų lyga"

Jau mažiau nei po mėnesio Klaipėdoje krepšinio sezoną pradės naujai įkurta "Švyturio Klaipėdos krepšinio mėgėjų lyga". Tikimasi, kad spalio mėnesio viduryje prasidėsiančiame sezone rungtyniaus maždaug 20 ekipų.

Šios lygos, kurioje galės rungtyniauti tik mėgėjai (t.y. žaidėjai neturintys kontraktų su LKL, NKL, NBA ar kitų užsienio lygų klubais), pagrindiniu rėmėju tapo uostamiesčio aludariai.
"Kaune ir Vilniuje krepšinio mėgėjų lygos egzistuoja jau keliolika metų. Tuose miestuose yra daigiau nei po 130 mėgėjų komandų. Nemanome, jog krepšinio mėgėjų Klaipėdoje nėra. Tik iki šiol jiems uostamiestyje niekas nepasiūlė vienytis, iki šiol Klaipėdoje mėgėjų krepšinis miegojo. Džiaugiamės, jog "Švyturys" supranta šios lygos steigimo svarbą", - teigia "Švyturio Klaipėdos krepšinio mėgėjų lygos" direktorius Andrius Aušra.

Anot, jo kol kas Klaipėdoje į šią lygą yra užsiregistravę 10 komandų, tačiau norą yra išreiškę dar maždaug tiek pat ekipų.

Visi norintieji mėgėjai žaisti krepšinį, gali suburti savo ekipą, ir užsiregistruoti į šią lygą. Tai galima padaryti ir interneto svetainėje: www.klaipedoslyga.lt užpildžius dalyvio paraišką ir pervedus startinį mokestį - 1800 Lt. Dalyvių paraiškos priimamos iki spalio 11 dienos.

Komandą turi sudaryti mažiausiai aštuoni žaidėjai. Amžiaus cenzo nėra. Svarbiausia - noras žaisti krepšinį. Be to, komanda privalo turėti savo sporto salę.
"vienas rungtynes mėgėjai žais savo arenoje, kitas - varžovų. Gali būti ir vidurinės mokyklos sporto salė. Tai nėra svarbu", - pabrėžė šios lygos organizatoriai.

Planuojama, kad spalio 14 dieną bus traukiami burtai ir komandos bus suskirstytos į pogrupius, o sezono startas, jei neiškils jokių pakeitimų, - spalio 18 dieną.
Planuojama, kad viena komanda per mėnesį sužais maždaug 3 rungtynes, o sezonas tęsis iki balandžio mėnesio pabaigos.

"Seniai Klaipėdoje reikėjo panašios lygos. Ne vienas mėgėjas gali išaugti ir iki "Neptūno" komandos lygio. Tikuosi, kad šioje lygoje pastebėsime naujų talentų", - spaudos konferencijoje kalbėjo "Neptūno" komandos treneris Rytis Vaišvila.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder