Sporto taryboje - diskusijos ir nuomonių įvairovė

Sporto taryboje - diskusijos ir nuomonių įvairovė

Klaipėdos sporto tarybos, kuri yra tik patariamasis organas Klaipėdos savivaldybei, vieno iš narių - Vaclovo Gedvilo paskelbtas skambus klausimas "Dėl Sporto tarybos atsistatydinimo visa sudėtimi" taip ir liko tik diskusinis, dėl jo Sporto taryboje balsuojama nebuvo.

Ketvirtadienį vykusio susitikimo metu V. Gedvilas išpasakojo savo pastebėjimus ir Klaipėdos sporto skaudulius, kurie, anot jo, ir kiršina sporto bendruomenę, tačiau pabrėžė, kad klausimas - diskusinis, ir jau nebesiūlė balsuoti "dėl Sporto tarybos atsistatydinimo visa sudėtimi". Jis maždaug po pusvalandžio kalbos jau siūlė sutelkti pečius ir konstruktyviau dirbti.

V. Gedvilas teigė įžvelgiantis, kad Klaipėdos sporte nelygiomis teisėmis dirba biudžetinių ir nevyriausybinių sporto įstaigų organizacijos. Be to, esą nesupranta, kokiais principais Klaipėdos savivaldybės administracija į vienas ar kitas sporto grupes įtraukia vienus ar kitus Sporto tarybos narius.

Pavyzdį ima kiti miestai

Galiausiai užvirė ilga diskusija ir nuomonių buvo įvairių.

Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška priminė, kad Sporto taryboje buvo padaryta išties daug gerų darbų ir visko piešti tamsiomis spalvomis tikrai nereikėtų.

"Praėjusiais metais svarstėme net 35 klausimus. Buvo priimta daug sprendimų, daug analizės. Buvome kviečiami į septynias darbo grupes prie Savivaldybės. Ir nevyriausybininkus matėme, ir biudžetininkus. Mes nė vienas nesame jų priešas. Esmė yra ta, kad ne visada pateikto klausimo sprendimas būna toks, koks yra pateikėjo noras, nes yra visos Sporto tarybos narių balsavimas", - akcentavo L. Mileška.

Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė pabrėžė, kad daug pavyzdžių iš Klaipėdos ima kiti Lietuvos miestai.

"Padarėme daug naujovių. Esame pirmasis miestas, kuris 2014 metais įsivedė sportininko krepšelį. Jis yra tobulinamas. Sporto skyriaus pajėgos nėra tokios, kad viską galėtume padaryti iš karto. Pajėgumų tikrai trūksta. Reikia ir daugiau Sporto tarybos pagalbos, yra iniciatyvių žmonių, tiesiog norisi, kad išsidalintume, išanalizuotume tuos sporto "pūlinius" į mažesnius "pūlinukus" ir eitume problemų sprendimo link. Nes dabar yra viskas vienoje košėje. Visiems skauda ir rūpi tik jų pačių problemos, o Sporto skyrius aprėpia jas visas. Tai labai sudėtinga, kad viską ir vienu metu išspręstume. Prašome daugiau Sporto tarybos pagalbos", - pabrėžė R. Rumšienė.

Įžvelgia politikavimą

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis siūlė V. Gedvilui nepolitikuoti ir sakė "nepiršti visiems savo vienintelės ir tik esą teisingos" nuomonės.

Sporto tarybos narys Virginijus Jurgelevičius pabrėžė, kad Sporto taryboje yra 15 narių ir nenuostabu, jog nuomonės išsiskiria, tai esą normalu.

"Aš irgi turiu savo pastebėjimus ir savo kritikas, turiu savo nuomonę. Bet ne visada viskas yra priimama ir sprendžiama, kaip yra galvojama. Bet jeigu Sporto taryba nubalsavo, tai aš ir laikausi to balsavimo rezultatų, ir niekam viešai nerašinėju jokių pastabų ir atsiliepimų, jei tai nesutampa su mano nuomone. Aš priimu demokratijos taisykles ir stengiuosi jų laikytis. Net kitą kartą bandau apginti bendrą Sporto tarybos balsavimo, o ne savo asmeninę, nuomonę. O kiti, jeigu kažkas nepatenkino norų ar interesų, pradeda per viešumą savo interesus ginti. Tada pradedu galvoti, kas yra? Prasideda visokios priešpriešos. Spręskime viską viduje, o į viešumą išneškime bendrą sprendimą", - sakė V. Jurgelevičius.

Be to, jis pridūrė: "Žmonės, kurie galvoja, kad visada jų nuomonė turi būti patenkinta, ir nepriima bendro balsavimo rezultato, jie tikrai turėtų pagalvoti, kaip toliau atstovaus tam sportui."

Balsavimo nepanoro

Sporto tarybos narys Edmundas Kvederis sakė, kad nereikėtų sureikšminti, nes kiekviena bendruomenė turi skirtingų nuomonių ir pamatymų.

"Kiek man tenka dalyvauti skirtingų bendruomenių posėdžiuose, beveik visur būna nuomonių išsiskyrimų", - sakė E. Kvederis.

Pastabas dirbti bendram labui, labiau sutelkiant pečius ir bendradarbiaujant, išsakė ir Sporto tarybos narys Robertas Skurdenis.

Kadangi pats, kaip posėdyje buvo įvardijama, "aštraus klausimo" "dėl Sporto tarybos atsistatydinimo visa sudėtimi" teikėjas V. Gedvilas nebesiūlė balsuoti, tai visa Sporto taryba bendru sutarimu ir nebebalsavo.

Klaipėdos vicemeras A. Cesiulis siūlė balsuoti ir pasitikrinti, ar tai tik vieno tarybos nario pasiūlymas, ar yra ir daugiau norinčiųjų išeiti iš Sporto tarybos, tačiau kadangi pats klausimo teikėjas nebesiūlė balsuoti, priimtas bendras sprendimas to nedaryti.

Po šio klausimo Sporto taryboje buvo sprendžiami ir dar keli klausimai, kurie jau tiek daug diskusijų nebekėlė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder