Sporto taryboje - ataskaitų metas

Sporto taryboje - ataskaitų metas

Klaipėdos visuomeninės sporto tarybos nariai trečiadienį išklausė penkių prioritetinių Klaipėdos sporto šakų: buriavimo, futbolo, irklavimo, dviračių sporto ir krepšinio, metines ataskaitas. Nors pasiekimai ir iškovotų medalių derlius itin gausus, tačiau kai kurių treniruočių sąlygos, švelniai tariant, - pasenusios.

Futbolininkai ir irkluotojai, išdėstę savo pasiekimus, pabrėžė, jog jų sporto bazių infrastruktūra - apgailėtina.

"Futbolininkai ir irkluotojai - tarsi broliai: glaudžiamės sovietinių laikų pastatuose. Kai atvyksta užsienio sportininkai - į mus žvelgia tarsi į antrarūšius piliečius", - teigė irklavimo sporto atstovas Liudvikas Mileška.

Dviratininkai pasidžiaugė, jog yra iškovoję du kelialapius į šių metų vasarą vyksiančias Londono olimpines žaidynes.

Buriuotojai taip pat išdėstė didžiulį sąrašą tarptautinių turnyrų, kuriuose garbingai skambėjo Klaipėdos vardas.

"Lemminkainen" - grėsmė išnykti

Savo bėdas išdėstė ir Klaipėdos "Lemminkainen" klubo prezidentė Ramunė Kumpienė. Anot jos, kyla grėsmė, jog ateityje išnyks reprezentacinė Klaipėdos moterų komanda, kuri gyvuoja jau devintus metus ir pastaraisiais metais džiugina skambiomis pergalėmis.

"Mūsų generalinis rėmėjas nuo ateinančio sezono komandos jau neberems, tad situacija labai neaiški. Būtų apmaudu, jei išnyktų Klaipėdos moterų krepšinio komanda, - neslėpdama susirūpinimo kalbėjo R. Kumpienė. - Juk sugriauti labai lengva, tačiau reikia daryti viską, kad išsaugotume tradicijas. Ieškome naujo generalinio rėmėjo, prašome ir miesto valdžios bei visuomenės paramos. Tik visi kartu surėmę pečius galime išsaugoti šią reprezentacinę krepšinio komandą, kuri gina Klaipėdos vardą ne tik Lietuvos, Baltijos šalių pirmenybėse, bet ir Europos taurės varžybose."


Teigiama, jei bus išsaugotos viltys išlaikyti komandą, tuomet jos pavadinimas turėtų keistis.

Pasak R. Kumpienės, 2011 metais "Lemminkainen" komanda iš miesto biudžeto sulaukė 40 tūkstančių litų paramos, kuomet Vilniaus ir Kauno komandos sulaukia po 500 tūkstančių litų, marijampolietės, šiaulietės - po 200, Utenos atstovės - 100 tūkstančių litų.

"Mes esame tarsi antrarūšės. Didesnes paramas sugeba skirti mažesnių miestų atstovai, kodėl mes turime atsilikti?" - retoriškai klausė ji.

Dėl futbolo - diskusijos

Sporto tarybos nariai, atsižvelgdami į prastą futbolo situaciją, nusprendė, jog būtina šį klausimą kelti į viešumą ir ieškoti konkretesnių šios sporto šakos gaivinimo būdų.

Nuspręsta vasario 14 dieną surengti atskirą Sporto tarybos posėdį, kuriame bus bandoma pateikti galimas futbolo gaivinimo vizijas ir planus.

Vasario 2 dieną 2011 metų ataskaitas dar turi pristatyti likusių šešių prioritetinių sporto šakų: lengvosios atletikos, laisvųjų imtynių, plaukimo, rankinio, sportinių šokių ir sunkiosios atletikos, atstovai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder