Sporto taryba išsirinko pirmininką

Sporto taryba išsirinko pirmininką

Klaipėdos miesto visuomeninės Sporto tarybos nariai išsirinko naująjį pirmininką. Juo tapo Klaipėdos irklavimo centro direktorius ir treneris Liudvikas Mileška.

L. Mileška turi tokios patirties - prieš šešerius metus jau vadovavo šiai tarybai.

Už jį balsavo 11 Sporto tarybos narių iš 14. Trys balsai atiteko į pirmininkus kandidatavusiam Klaipėdos imtynių treneriui Artūrui Ševelkovui.

"Džiaugiuosi, kad dabartinė Sporto taryba išreiškė pasitikėjimą manimi. Tęsime darbus ir visi kartu dėsime pastangas, kad Klaipėdos sportas eitų į priekį", - kalbėjo L. Mileška, kuriam anksčiau sporto tarybos pirmininko pareigas teko eiti ketverius metus.

Po jo Sporto tarybai vadovavo dabartinis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, o pastaruosius beveik ketverius metus - buriavimo sporto atstovas Salvijus Paškauskas.

Tiesa, kol kas L. Mileška dar negali eiti šių pareigų. Juo pasitikėjimą išreiškė sporto visuomenės atstovai, tačiau galutinį verdiktą lems Klaipėdos politikai. Pastarieji artimiausiame Tarybos posėdyje balsuos dėl šios kandidatūros.

Antradienį vykusiame pirmajame naujosios Sporto tarybos narių susitikime buvo išrinktas ne tik pirmininkas, bet ir sekretorius. Šias pareigas sutiko eiti ir vienbalsiai Sporto tarybos narių buvo patvirtintas orientavimosi sporto atstovas Justinas Liubinskas.

Naująją Sporto tarybą sudaro 15 įvairių sporto sričių specialistų, žurnalistų bei valdininkų.

Be jau minėtųjų L. Mileškos, A. Ševelkovo ir J. Liubinsko, Sporto taryboje artimiausius ketverius metus darbuosis šie Klaipėdos atstovai: Donatas Streckis (regbio klubo "Klaipėdos kovas" pirmininkas), Germanas Čepas (VšĮ "Plaukimas visiems" prezidentas), Romualdas Jonaitis (Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas), Genovaitė Avižonienė (Klaipėdos universiteto sporto klubo "Versmė" pirmininkė), Paulius Matulevičius (Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus narys, sporto žurnalistas), Robertas Skurdenis (karatė sporto klubo "Okinava" treneris), Virginijus Jurgelevičius (Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos prezidentas), Dainius Blaževičius (Klaipėdos tinklinio asociacijos prezidentas), Mantas Bagočius (Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas), Raimonda Stirbienė (Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė), Janina Asadauskienė (Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja) ir Arvydas Cesiulis (Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas).

Pagal nuostatus Sporto tarybą, sudarytą iš 15 narių, tvirtina Klaipėdos miesto savivaldybės taryba savo kadencijos laikotarpiui.

Teigiama, kad Klaipėdos miesto Sporto tarybai bus atverti keliai padidinti sporto organizacijų veiklos viešumą, sporto visuomenės sutarimą, priimamų sprendimų naufą visuomenės interesams, padės politikams formuoti ir vykdyti sporto politiką mieste.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder