Sportininkų namuose sveikins Felicitą Vaitkutę

Sportininkų namuose sveikins Felicitą Vaitkutę

Liepos 21 dieną (antradienį) 12 val. Klaipėdos sportininkų namuose (Daukanto g. 24) Klaipėdos sporto ir valdžios atstovai 70-ojo jubiliejaus proga sveikins nusipelniusią Lietuvos plaukimo su pelekais trenerę Felicitą Vaitkutę.

Jubiliatė gimė Plungėje, tačiau kartu su 3 broliais augo Klaipėdoje, Melnragėje, baigė tuometinę 12 vidurinę mokyklą (dabar - Žemynos gimnazija).

Klaipėdoje su sportu susijusį darbą dirba nuo 1972 m. (16 vidurinėje mokykloje dirbo kūno kultūros mokytoja, Plaukimo mokykloje -metodininkė, PTM-41 - fizinio lavinimo dėstytoja), nuo 1979 metų treniruoja Klaipėdos plaukimo su pelekais sportininkus Klaipėdos "Gintaro" sporto centre.

Nuo 1987 metų - nusipelniusi Lietuvos TSR trenerė, nuo 2006 metų - nusipelniusi Lietuvos trenerė.

2010 metais buvo apdovanota medaliu "Už nuopelnus Lietuvos sportui", 2006, 2009, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 ir 2018 metais apdovanota Klaipėdos savivaldybės raštais už aukštus sportinius rezultatus.

2016 metais F. Vaitkutę Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo padėkos raštu už aukštus auklėtinių pasiekimus ir Lietuvos vardo garsinimą.

Klaipėdietė yra išugdžiusi sportinio nardymo pasaulio čempionato prizininkus, pasaulio taurės nugalėtojus ir prizininkus. Tarp jos auklėtinių yra ir plaukimo su pelekais TSRS čempionatų nugalėtojų ir prizininkų, Europos čempionų ir rekordininkų, Universiados čempionų, įvairių aukščiausio lygio tarptautinių varžybų nugalėtojų, taip pat - vandens gelbėtojų Europos čempionato aukso ir sidabro laimėtojų.

Jos auklėtiniai užfiksavo bemaž 150 įvairių Lietuvos plaukimo su pelekais rekordų.

"Per darbo laikotarpį išmokiau plaukti apie 4000 klaipėdiečių, paruošiau 892 plaukimo su pelekais mėgėjus ir 132 aukšto sportinio meistriškumo sportininkus", - pasidžiaugė F. Vaitkutė.

Be treniravimo veikos, ji taip pat daug laiko paskyrė ir kitiems naudingiems užsiėmimams: 6 metus - vandens gelbėtojų tarptautinių mokymo kursų organizatorė, tarptautinių vandens gelbėtojų varžybų organizatorė Klaipėdoje ir Jūrmaloje, vandens gelbėtojų sportininkų komandos vadovė, 8 metus - Jūros šventės jūrmylės plaukimo jūroje organizatorė ir vykdytoja, 7 metus - Klaipėdos miesto šiuolaikinės penkiakovės komandos vadovė, nuo 2009 metų - Lietuvos povandeninio sporto federacijos generalinė sekretorė, 15 metų - Baltijos šalių Taurės plaukimo su pelekais Lietuvoje organizatorė ir vykdytoja, pasaulio sportinio nardymo, akvatlono organizatorė ir vyr. teisėja, Europos jaunučių plaukimo su pelekais varžybų vyr. teisėja, Lietuvos ir Klaipėdos miesto plaukimo su pelekais varžybų organizatorė, vaikų vasaros poilsio stovyklų organizatorė ir vykdytoja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder