Smūgis LKL prestižui - „Nevėžis“ nežais

Smūgis LKL prestižui - „Nevėžis“ nežais

Lietuvos krepšinio lygoje liko devyni klubai, nes merdėjęs Kėdainių „Nevėžis“ taip ir nerado jėgų prisikelti. Nors liepos viduryje LKL prezidentas Remigijus Milašius neabejojo, kad Kėdainių komanda sugebės susitvarkyti, toks požiūris pasirodė pernelyg optimistinis. Lyga pranešė, jog „Nevėžis“ nedalyvaus ateinančio sezono čempionate.

Septyniolika sezonų aukščiausiame divizione rungtyniavęs Kėdainių klubas pastaraisiais metais ne kartą patyrė krizę, bet vis sugebėdavo išsikapstyti. Šiemet to padaryti nepavyko.

Liepos 15 d. LKL valdybos posėdyje „Nevėžiui“ buvo suteikta dalinė licencija ir iškeltas reikalavimas iki rugpjūčio 15 d. pateikti papildomus dokumentus, įrodančius, kad klube įvesta tvarka.

Iki nurodytos datos to padaryti nepavyko. „Nevėžio“ vadovai paprašė pratęsti terminą savaitei, bet pirmadienį klubo direktorius Mindaugas Arlauskas informavo lygą, kad nepavyko pasiekti susitarimo tarp klubo savininkų. Taigi lygoje liko devyni 2019-2020 m. sezono licencijas turintys klubai.

Po praėjusio sezono sklandė gandai, kad „Nevėžis“ turi 200 tūkst. skolų. Suteikus dalinę licenciją, R.Milašius sakė, jog padėtis nėra tragiška. Jo duomenimis, skolų būta mažiau - 75 tūkst. eurų žaidėjams ir agentams, 50 tūkst. - Valstybinei mokesčių inspekcijai, 13 tūkst. eurų - už butų nuomą, viešbučius, transportą.

Lygos prezidentas teigė, kad įsiskolinimas žaidėjams nėra didelė problema: „Sezonas pas mus prasideda rugsėjį ir baigiasi maždaug birželio 1 d. Visi klubai turi problemų, nes finansavimas skiriamas metams.

Klubams sunku susidėlioti, kad per tris ketvirčius ateitų visi pinigai. Įsiskolinimų turi ir kiti klubai, bet viskas sudėliojama. Yra įsipareigojimai, kad per mėnesį ar pusantro pinigai bus sumokėti. Tai - natūralus procesas“.

Kėdainių klubo galimybės R.Milašiui abejonių nekėlė. „Tikiu, kad „Nevėžis“ atgims ir bus nebloga komanda“, - liepos viduryje teigė LKL prezidentas. Visgi M.Arlausko pranešimas lygai rodo, jog tvarka klubo viduje nebuvo įvesta.

Šiandien kebli padėtis bus svarstoma neeiliniame LKL valdybos posėdyje. Tinklalapiai basketnews.lt ir krepsinis.net teigė, kad R.Milašius domėjosi Jonavos klubo galimybėmis žengti į LKL. Tačiau realiausias variantas yra tas, kad lygoje liks devynios komandos.

„Nevėžis“ debiutavo LKL 2002 m. Geriausias klubo pasiekimas užfiksuotas 2005-2006 m. sezone, kai Gintaro Leonavičiaus treniruojama komanda iškovojo ketvirtąją vietą. Per pastaruosius 10 sezonų „Nevėžis“ reguliariajame sezone nė karto nepakilo aukščiau septintos vietos. Praėjusį sezoną Kėdainių ekipa liko priešpaskutinė - devinta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder