Šįvakar - "Neptūno" krikštas Eurolygoje

Šįvakar - "Neptūno" krikštas Eurolygoje

Šiandien Klaipėdos "Neptūnas" debiutuos prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre - Eurolygoje. Pirmasis klaipėdiečių varžovas - Vitorijos "Laboral Kutxa" (Ispanija) ekipa. Rungtynes tiesiogiai iš Ispanijos nuo 21.20 val. transliuos "Viasat Sport Baltic" kanalas.

Į debiutines Eurolygos rungtynes Ispanijoje lėktuvu iš Rygos (Latvija) su persėdimu Frakfurte (Vokietija) į Ispanijos uostamiestį - Bilbao skrydę neptūniečiai susidūrė su problemomis.

Vėlavo išskristi lėktuvas iš Rygos, tad neptūniečiai nespėjo į lėktuvą Frankfurte.

"Dėkojame "Lufthansa", kuri išskrido anksčiau 5 min. iš Frankfurto į Bilbao ir nepalaukė mūsų, nors susisiekėme telefonu ir prašėme, pranešėme apie esamą situaciją. Buvome priversti 5 val. oro uoste laukti kito lėktuvo. Vitorijos mieste buvome ne 19 val., kaip buvo suplanuota, o tik vidurnaktį. Dabar žaidėjai dar ilsisi - miega, o 12.15 val. jų laukia treniruotė", - situaciją komentavo "Neptūno" administracijos darbuotojai.

Nors kelionė nebuvo tokia sklandi, kaip planuota, tačiau tai nesumažino komandos užsidegimo.

„Laboral Kutxa“ – komanda, kuri šiemet švenčia 55 metų gyvavimo sukaktį. Tai nuolatinė Eurolygos dalyvė, o 2005 metais buvo vos per žingsnį nuo čempionų titulo. Viena pajėgiausių Ispanijos komandų, tačiau savo sudėtyje turi vos vieną ispaną.

Istorija

Krepšinio aistruoliams ši komanda buvo geriausiai žinoma „TAU Ceramica" vardu. Taip ši komanda vadinosi 1986-2009 metais. Iki 2013 metų klubas pakeitė pavadinimą į „Caja Laboral", o dabar vadinasi „Laboral Kutxa".

baskonia.com nuotr.
Ši komanda prestižinį Ispanijos čempionatą laimėjo tris kartus – 2002, 2008 ir 2010 metais. Pirmąjį čempionų titulą 2002 m. iškovojo Duško Ivanovičius. 2008 m. komandą į viršūnę atvedė Nevenas Spahija, o 2010 m. vėl prie komandos vairo stojęs D. Ivanovičius.

D. Ivanovičius šią komandą treniravo 2000-2005 ir 2008-2012 metais. Jo vadovaujamoje komandoje anuomet žaidė ir Arvydas Macijauskas su Sauliumi Štombergu. Prie komandos vairo 2007-2008 m. sezone stojus N. Spahijai, komandoje vietos atsirado ir Simui Jasaičiui.

Šiuolaikinės Eurolygos formato turnyre Vitorios komanda geriausiai pasirodė 2004-2005 m. sezone, kuomet nužygiavo iki finalo ir ten 78:90 pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi". 2006 m. finalo ketverto metu kelią į finalą baskams vėl užkirto „Maccabi". Finaliniame ketverte ši komanda taip pat žaidė 2007 ir 2008 metais, tačiau pusfinaliuose pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos" ir Maskvos CSKA krepšininkams.

Keitėsi ne tik žaidėjai, bet ir treneris

Šią vasarą „Laboral Kutxa“ gerokai atsinaujino. Vienas pagrindinių pasikeitmų – trenerio Sergio Scariolo atleidimas. Jo vietą užėmė taip pat italas Marco Crespi, praėjusį sezoną dirigavęs Sienos „Montepaschi“ žaidėjams.

Prie naujojo trenerio prisijungė ir būtis naujokų – NBA patirties turintys D.J. White'as, Ryanas Gomesas, Orlando Johnsonas, Tornike Shengelia, vienas perspektyviausių Latvijos žaidėjų Davis Bertanis, prancūzas Kimas Tillie bei kartu praėjusį sezoną Stambulo „Bešiktaš“ komandoje žaidę Doronas Perkinsas ir Coltonas Iversonas.

Ekipoje liko ir praėjusio sezono lyderiai Fernando San Emeterio bei Thomas Heurtelis, kurį šią vasarą aktyviai viliojo kelios turkų komandos. Komandoje neliko veterano Andreso Nočionio bei čeko Davido Jelineko. Priekinę liniją paliko vokietis Tiboras Pleissas ir vengras Adamas Hanga.

Prognozuojamas startinis penketas

„Laboral Kutxa“ komanda kol kas Ispanijos čempionate buksuoja. Pirajame ture svečiuose 65:87 buvo pralaimėta „Barcelona“ krepšininkams, o namuose 79:88 teko pripažinti Malagos „Unicaja“ pranašumą.

Iki šiol abejose čempionato rungtynėse sunkiuoju krašto puolėju startiniame penkete žaidė Coltonas Iversonas, tačiau dvikovoje su „Unicaja“ puolėjas sužaidė tik 7 minutes. Starto penkete jį veikiausiai pakeis D.J. White'as.

Nors Ispanijos čempionate F. Emeterio abejas kovas pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio, jis yra naudingiausias komandos žaidėjas. Ispanas vidutinškai pelno po 16 taškų, atkovoja 2 kamuoliu ir renka 17 naudingumo balų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder