Šįvakar - dvikova su Eurolygos čempionais

Šįvakar - dvikova su Eurolygos čempionais

Šiandien 20 val. "Švyturio" arenoje Lietuvos vicečempiono Klaipėdos "Neptūno" laukia rimtas iššūkis - teks susigrumti su viena tituluočiausių Eurolygos komandų - Pirėjo "Olimpiacos".

Auksinė "Olympiacos" era prasidėjo nuo 1993 m. Jie per paskutiniuosius dvidešimt metų net šešis kartus sugebėjo laimėti Graikijos lygos čempionatą, penkis kartus Graikijos taurę ir net tris kartus laimėjo Eurolygos turnyrą (1997, 2012 ir 2013 m.). Sėkmingiausi "Neptūno" varžovams buvo 1997 metai, kai vadovaujami Dušano Ivkovičiaus graikai laimėjo visus turnyrus, kuriuose grūmėsi.

"Tai labai galinga ekipa, net galėčiau pasakyti, kad į Klaipėdą dar niekada nebuvo atvykusi tokio rango klubinė ekipa. Juk jie pastaruosius dvejus metus triumfavo Eurolygos turnyre. "Olympiacos" išsaugojo ekipos branduolį, tad jų tikslai ir šiemet išlieka patys aukščiausi", - situaciją komentavo "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

"Olympiacos" yra vienvaldžiai D grupės lyderiai - jie vieninteliai sugebėjo nesuklupti per pirmuosius du turus. Pirmoje kovoje graikai išvykoje rezultatu 71:68 pranoko "Valencia" komandą ir namuose rezultatu 63:57 palaužė "Neptūno" skriaudikę iš Vitorijos "Laboral Kutxa" komandą.

"Olympiacos" gretose vienas iš lyderių - Graikijos rinktinės žaidėjas Vasilis Sponoulis. Aplink jį sukasi visas žaidimas. Sukame galvas, kaip reikės jį sustabdyti. "Olympiacos" ekipa neabejotinai yra šios dvikovos favoritė, bet mes žaidžiame namuose ir darysime viską, kad kova vyktų garbingai. Esu sakęs, kad mūsų tikslas - laimėti kiekvienas namų rungtynes ir atiduoti visas jėgas išvykų dvikovose", - kalbėjo K. Maksvytis.

Praėjusį sezoną "Olympiacos" Eurolygoje grupės varžybose žaidė be pralaimėjimų - iškovojo 10 pergalių iš tiek pat galimų. "TOP 16" etape jie pasiekė 8 pergales ir patyrė 6 pralaimėjimus. Tokio rezultato pakako, kad graikai patektų į atkrintamąsias varžybas. Jų metu jie atkakliai priešinosi Madrido "Real" komandai, ispanai seriją laimėjo tik po atkaklios kovos - 3:2. Graikijos čempionato finale, kaip visada, jie kovėsi su savo aršiausiu priešu - Atėnų "Panathinaikos" klubu. Pirėjaus krepšininkai pirmaudami serijoje 2:1, turėjo pripažinti varžovų pranašumą 2:3.

Prieš šį sezoną komandą papildė mums gerai pažįstami amerikiečiai Oliveris Lafajetas (Oliver Lafayette, atvyko iš Ispanijos "Valencia" klubo) ir Tremelas Dardenas (Tremell Darden, atvyko iš Madrido "Real" klubo). abu šie legionieriai prieš dvejus metus gynė Kauno "Žalgirio" garbę. Taip pat komandą papildė dar vienas amerikietis puolėjas Othelas Hanteris (Othello Hunter), į Graikiją persikėlęs iš Italijos Sienos "Montepaschi" ekipos.

Didžiausia komandos žvaigždė - vienas geriausių Europos įžaidėjų V. Spanoulis (pernai Eurolygoje rinkęs vid. po 15,1 tšk.).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder