Šįvakar - atsakomasis ketvirtfinalio mūšis

Šįvakar - atsakomasis ketvirtfinalio mūšis

Šįvakar Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkų Mažeikiuose laukia itin karštas mūšis - antrosios Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio rungtynės su Mažeikių "Ereliais". Šias rungtynes tiesiogiai nuo 18 val. transliuos Delfi TV.

Nėra aišku, ar šiandien Klaipėdos komandai galės padėti kojos traumą patyręs kapitonas Mindaugas Stašys.

"Dėl Mindaugo - didelis klaustukas", - "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno-Akvaservis" treneris Tomas Gaidamavičius.

Klaipėdiečiai kol kas ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1:0. "Neptūnas-Akvaservis" Klaipėdoje laimėjo vos 2 taškų skirtumu - 86:84. Pergalingą dvitaškį metimą nuo lentos pataikė prieš kelerius metus net Eurolygos duonos ragavęs klaipėdietis Valdas Vasylius. Jis iš viso prie pergalės pridėjo 16 taškų (9 atk. kam.).

Už V. Vasylių rezultatyviau rungtyniavo tik Džiugas Slavinskas, pelnęs 21 tašką. 19-metis Klaipėdos ekipos puolėjas pripažintas naudingiausiu pirmųjų NKL ketvirtfinalio rungtynių žaidėju. Jis pataikė 8 iš 12 dvitaškių, 5 iš 5 baudos metimus, atkovojo 11 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus. Tai - geriausias jo karjeros pasirodymas.

"Džiaugiuosi vyrų kovingumu. Laimėjome mūšį, bet ne karą", - sakė "Neptūno-Akvaservis" komandos treneris T. Gaidamavičius.

Jis teigė, kad pirmąją pergalę lėmė atkaklumas ir energija.

"Mes pradžioje buvome susikaustę, nes dvi savaites nežaidėme rungtynių, o mažeikiškiai yra geros sportinės krepšinio, bet ne fizinės formos, gerai jaučia žaidimą, o mes to pojūčio neturėjome. Pats geriausias dalykas - mūsų kovingumas. Man tas labai patiko. Bet mes turėjome jau 14 taškų persvarą... ir tas nesusikaupimas, atsipalaidavimas... Pagalvojome, kad varžovai jau pasidavė. Pabaigoje vos neprisižaidėme. Po rungtynių vyrams rūbinėje pasakiau, kad visas 40 minučių privalome išlaikyti koncentraciją ir nereikia apgaudinėti savęs, kad varžovai pasiduos. Taip būti negali", - pabrėžė T. Gaidamavičius.

Kad ir kaip šiandien Mažeikiuose pasibaigtų rungtynės, kovo 29 dieną (ketvirtadienį) 18 val. šios komandos kausis Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10). Rungtynių pradžia - 18 val.

Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks kovo 31-ąją (šeštadienį) Mažeikiuose ir balandžio 3-iąją (antradienį) Klaipėdoje.

Jei klaipėdiečiams pavyktų įveikti ketvirtfinalio barjerą, tada lauktų finalinio ketverto kovos, kurios vyks balandžio 13-14 dienomis Jonavoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder