Šarūnas Jasikevičius

Situaciją „Žalgiryje“ Šarūnas Jasikevičius lygino su vaikų darželiu

Kauno „Žalgiris“ 82:86 pralaimėjo „Valencios“ komandai ir patyrė septintą pralaimėjimą iš eilės. Po rungtynių žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius stengėsi išlikti ramus ir už palaikymą dėkojo komandos sirgaliams, kiekvieną kartą aklinai užpildantiems „Žalgirio“ areną.

„Mums reikia daugiau laiko, nei manėme. Komandai reikia augti ir kentėti, tą bandome daryti. Tačiau šiandien esame lyg vaikų darželis. Vėl neatlikta daugybė dalykų, pridaryta klaidų, kurios kainuoja brangius taškus. Visa tai kartojasi nuolat“, – atsiduso Š. Jasikevičius.

Kauniečiai sugebėjo neutralizuoti „Valencios“ lyderius Bojaną Dubljevičių ir Mike'ą Tobey, kurie kartu surinko 12 taškų. Tačiau nelauktai „iššovė“ Louisas Labeyrie, surinkęs 22 taškus ir pataikęs 4 iš 5 tritaškių.

Prancūzas Kaune sužaidė geriausias sezono rungtynes. Iki tol Eurolygoje jis rinko tik po 5,9 taško ir per 12 rungtynių buvo pataikęs vos 1 tritaškį iš 9.

Dėl L. Labeyrie atsakomybę prisiėmė pats Š. Jasikevičius, nes trenerio sprendimu pagrindinis dėmesys gynyboje buvo skirtas „Valencios“ lyderiams, rizikuojant ir suteikiant daugiau laisvės tokiems žaidėjams, kaip L. Labeyrie.

„Prisiimu atsakomybę, kad nesustabdėme L. Labeyrie. Bet negaliu prisiimti atsakomybės dėl neatkovotų kamuolių, laisvių erdvių neuždarymo, leidimo varžovams veržtis. Kai žaidėjai po minutės pertraukėlės prasižengia puolime ir nereaguoja į pastabas – visiškas vaikų darželis, – stebėjosi Šaras. – Taip yra ne dėl to, kad žaidėjai nenori suprasti, kas sakoma. Jie dar neperpratę Eurolygos.

Po praėjusio sezono netekome didžiausių savo žvaigždžių. Pasirašėme sutartis su septyniais naujokais. Dauguma jų geri, nors kažkur taip pat pramazinome. Bet rinkdamasis naujokus ne visuomet pataikysi.“

„Žalgirio“ treneriui apmaudu, kad varžovų komandose vis atsiranda žaidėjas, viršijantis savo įprastus vidurkius: „Kažkodėl visi prieš mus pataiko sunkius metimus. Jei per sezoną žaidėjas yra įmetęs 2 tritaškius, mums per rungtynes būtinai įmes 4. Esame tokie prasti, kad prieš mus visi įsižaidžia.

Nesinori teisintis, bet kai pakeisime tai, ir snaiperiai prieš mus ims nepataikyti, nes kartais ginamės kaip mėgėjų lygoje, leidžiame varžovų įžaidėjus varinėti kamuolį iškėlus galvą.“

Eurolygos varžybose „Žalgiris“ patyrė jau 7 pralaimėjimus iš eilės, o namie negali laimėti jau 5 mačų.

Paklaustas, kaip tikisi išbristi iš krizės, Š. Jasikevičius sakė: „Salėje neužsidarysime, nes žaidžiame kas antrą dieną. Vėl žiūrėsime įrašą, analizuosime kaip visada, kaip ir po kiekvienų rungtynių. Nežinau, kiek dar žaidėjams reikės kalti į galvas tas pačias frazes ir rodyti tas pačias klaidas.

Rytoj vėl darysime tą patį. Čia nėra jokių burtų lazdelių, stebuklais aš netikiu. Yra tik sunkus darbas ir kantrybė. Kai atsiras stabilus lyderis, bus geriau.“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder