Šiemet neįgaliųjų sporto šventė vyks, bet bus kitokia

Šiemet neįgaliųjų sporto šventė vyks, bet bus kitokia

Apsispręsta, kad nors ir šalį yra sukaustęs karantinas, tačiau negalima pamiršti tradiciškai gruodžio 3-iąją - Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną - Klaipėdoje vykstančios sporto šventės. Šiemet ji taip pat vyks, bet bus kitokia - neįgalieji pasimatys, sportuos ir viktorinose dalyvaus nuotoliniu būdu - susijungę savo kompiuteriais per "Microsoft Teams" platformą.

Praėjusią savaitę ir vakar nuotoliniu būdu apie tai diskutavo ir sporto šventės programą aptarė Klaipėdos neįgaliųjų įstaigų, Savivaldybės administracijos, jos Sporto skyriaus bei šio renginio organizatoriaus - BĮ Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos (LAM) atstovai.

Nuspręsta sporto šventę rengti tradiciškai gruodžio 3-iąją - per Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną. Planuojama, kad internetu galės prisijungti apie 200-300 Klaipėdos neįgaliųjų įstaigų atstovų, taip pat ir įvairių Klaipėdos sporto klubų neįgalieji suaugusieji.

Planuojama, kad nuotoliniu būdu sporto šventę ves profesionalus renginių vedėjas, bus organizuojama virtuali mankšta, vyks atskiros sporto viktorinos vaikams ir suaugusiesiems, planuojamas ir bendras smagus šokis ("Flashmob'as").

Programa dar gali būti pildoma.

"Svarbu, kad visi neįgalieji tradiciškai, nors šįkart per kompiuterių ekranus, pasimatytų, pasimojuotų rankomis, pasikalbėtų, smagiai ir aktyviai praleistų laiką, pajudėtų, pasportuotų. Nesinori, kad graži neįgaliųjų šventės tradicija nutrūktų", - sakė laikinai LAM direktoriaus pareigas einantis šios įstaigos renginių organizatorius Darius Raišutis.

Jau artimiausiu metu neįgaliųjų įstaigoms internete bus paskelbta dalyvių registracija. Užpildžiusieji registracijos formą elektroniniu paštu gaus specialią nuorodą, kaip prisijungti prie renginio per "Microsoft Teams" platformą.

Organizatoriai ruošia ir įvairių dovanų, tad kviečia visus aktyviai dalyvauti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder