Shodaniečiai patirties sėmėsi atvirame Šveicarijos čempionate

Shodaniečiai patirties sėmėsi atvirame Šveicarijos čempionate

Šveicarijoje vyko atviras šios šalies vaikų, jaunučių ir jaunių čempionatas į kurį susirinko virš 300 dalyvių iš 13 šalių. Sulaukta svečių ne tik iš Europos, bet ir iš tolimosios Kanados, Kazakstano. Šiose varžybose patirties sėmėsi karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ komanda. Po atkaklių kovų shodaniečiai iškovojo 15 prizinių vietų – 2 aukso, 6 sidabro ir 7 bronzos.

Varžybos prasidėjo nuo kata (technikos demonstravimo) rungties, sėkmingiausiai šioje rungtyje sekėsi vicečempionų vardus iškovojusiems Vykintui Kubiliui ir Taurui Baltrušaičiui, bronza džiaugėsi Dominykas Riauba.

Kumite (kovų runtyje) jaunių amžiaus grupėje vicečempionu tapo Gabrielius Skėrys. Pusfinalyje Gabrielius ankščiau laiko efektinga technika įveikė olandą, tačiau finale turėjo pripažinti šveicaro pranašumą.

Jaunučių amžiaus grupėje čempionu tapo Tomas Konovalovas. Shodanietis šiose varžybose išsiskyrė efektyvia technika ir visus savo varžovus įveikė pelnydamas efektingus taškus. Pirmoji kova buvo trumpiausia – Tomas per 2 sekundes kojos smūgiu įveikė varžovą iš Kazakstano, pusfinalyje nugalėjo kovotoją iš Latvijos, o finale nugalėjo kitą kazakstanietį. Šioje svorio kategorijoje trečią vietą laimėjo Aušvydas Špakauskas. Svorio kat. -58 kg bronzos apdovanojimu džiaugėsi Dominykas Riauba.

Vaikų amžiaus grupėje čempionu tapo Vykintas Kubilius, sidabro taures iškovojo Jonas Skarbalius, Aras Kazakevičius, Dominykas Dičmonas, o bronzos medaliais pasipuošė Mia Beat Jaugelavičiūtė, Urtė Saunoriūtė, Tautvydas Matevičius, ir Tauras Baltrušaitis.

Varžybose buvo itin didelė konkurencija, norint tapti čempionu kai kuriose svorio kategorijose reikėjo laimėti net po 5 kovas. Kai kurie shodaniečiai laimėjo po 1 ar 2 kovas, tačiau to nepakako užlipti ant prizininkų pakylos. Nepaisant to visi, dalyvavę varžybose, nusipelnė trenerių pagyrimo už pastangas ir ryžtą.

„Shodan“ trenerių komanda džiaugiasi auklėtinių įgyta patirtimi. Nors kovota buvo pagal sunkesnes šveicariškas taisykles, shodaniečiai atidavė visas jėgas ir garbingai atstovavo Lietuvą.

Pakeliui į Šveicariją ir grįžtant iš varžybų vaikai pramogavo Vokietijos atrakcionų parkuose, kilo į Alpių viršukalnes.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder