Šeštadienį pajūryje karaliaus futbolas

Šeštadienį pajūryje karaliaus futbolas

Šeštadienį nuo 10 val. Klaipėdos neįgaliųjų paplūdimyje virs futbolo aistros - jau penktus metus paeiliui vyks draugiškas paplūdimio futbolo turnyras dėl "Švyturio" taurės. Šįkart iki vakaro varžytis planuoja rekordinis dalyvių skaičius - net 15 komandų.

Į pajūrį sugužės odinio kamuolio meistrai ir mėgėjai iš Vilniaus, Kauno, Kupiškio, Kretingos, Palangos ir Klaipėdos.

Paplūdimio futbolo turnyro dėl "Švyturio" taurės "tėvu" drąsiai galima krikštyti Nerijų Genupskį, sugebėjusį suburti bendraminčių komandą, kurios nariai prisidėjo kas kuo galėjo. Svarbiausia - darbu, kiekvienas įdėjo dalelę širdies, kiekvienas suprato, jog jeigu turnyro neorganizuos patys, tai niekas už juos ir nesuorganizuos. Parodė, jog noras yra viskas - jeigu yra jo, bus visko. Priešingai nei funkcionieriai, kurie į bet kurią idėją žiūri ne su entuziazmu, o iš karto pradeda ieškoti kliūčių. Arba pažada ir pažadus užmiršta - tokių atvejų turnyro istorijoje buvo. O štai entuziastai veikia ir šiemet liepos 18-ąją Klaipėdos neįgaliųjų paplūdimyje vyks jau 5-asis turnyras.

"Tai mažytis jubiliejus. Nusipirksime tortą ir visi kartu suvalgysime. Apskritai šis turnyras - tai šventė šeimoms. Komandų atstovai atvyksta su gausiomis savo šeimomis, vaikai yra vaišinami ledais, suaugusieji - žuvimi. Tai aktyvus ir turiningas laisvalaikis. Jeigu nėra šventės, nereikia jos laukti, reikia ją sukurti. Jeigu nėra futbolo, reikia patiems jį žaisti", - sakė jau penktus metus šį turnyrą organizuojantis N. Genupskis.

Jis pasidžiaugė, kad kasmet šis turnyras sulaukia vis daugiau populiarumo - plečiasi dalyvių geografija ir masiškumas.

"Pirmaiasiais metais dalyvavo vos keturios komandos, o dabar jau turime net 15 ekipų. Gali būti, kad įtrauksime dar vieną ekipą, tad bus lyginis komandų skaičius - 16. Komandos burtų keliu bus suskirstytos į pogrupius ir varžysis tarpusavyje. Geriausios pogrupių komandos varžysis ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir galiausiai po finalo paaiškės nugalėtojas", - varžybų sistemą aiškino organizatorius.

VARŽYBŲ ORGANIZATORIUS. Nerijus Genupskis rūpinasi, kad ne tik sklandžiai būtų suorganizuotas paplūdimio futbolo turnyras, bet ir dalyviai Klaipėdą paliktų geros nuotaikos.

Tiesa, šiemet šis turnyras galėjo tapti ir tarptautinis - "Facebook" paskyroje apie turnyrą paskaitė ir juo labai domėjosi vokiečiai.

"Gaila, kad jie per vėlai pamatė informaciją ir nespėjo susiorganizuoti kelionės. Tikimės, kad kitąmet jie jau tikrai prisijungs", - sakė N. Genupskis.

Šiemet paplūdimio futbolo turnyre dėl "Švyturio" taurės būtų dalyvavę ir daugiau Lietuvos komandų, tačiau Lietuvos futbolo federacija (LFF) tą pačią dieną Palangoje organizuoja Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato vieną iš etapų.

"Lietuvos čempionate iš viso varžosi septynios komandos, pas mus - dvigubai daugiau. Įdomu ir tai, kad šiemet mūsų turnyre bus nauji nugalėtojai, kadangi praėjusių metų laureatai Mažeikių VIP futbolininkai būtent dėl Lietuvos čempionato į Klaipėdą neatvyks. Jie labai norėjo varžytis mūsų turnyre, tačiau nežinia, ar specialiai, ar ne, LFF būtent tą pačią dieną sumąstė surengti Lietuvos čempionato etapą. Keista, nes mūsų turnyro data buvo paskelbta jau seniai", - pabrėžė N. Genupskis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder