Šeštadienį - pajūrio krepšininkų derbis

Šeštadienį - pajūrio krepšininkų derbis

Šeštadienį 18 val. Klaipėdos "Švyturio" arenoje įvyks pirmoji Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės dvikova - susitiks dvi pajūrio ekipos: Klaipėdos "Neptūnas" ir Palangos "Naglis".

Palangiškiai praėjusį sezoną, debiutavę LKL, parodė, jog nėra iš kelmo spirti - nesileido varžovų triuškinami ir kovodavo iki paskutinės sekundės.

Tikimasi, kad "Naglio" krepšininkai neptūniečiams sieks atsikeršyti už praėjusio sezono patirtas keturias nesėkmes.

Jau pirmoji praėjusio sezono "Neptūno" ir "Naglio" dvikova pasėjo ambicijas - klaipėdiečiai 2010 metų spalio 5 dieną laimėjo tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis - 79:77, panašus scenarijus klostėsi ir 2010 metų spalio 17 dieną per BBL rungtynes - neptūniečiai tuomet išplėšė pergalę vos vieno taško skirtumu - 83:82.

2010 metų gruodžio 19 dieną BBL varžybose Klaipėdoje neptūniečiai jautėsi jau kur kas tvirčiau ir sutriuškino palangiškius rezultatu - 108:64.

Paskutinioji praėjusio sezono jų tarpusavio dvikova, vykusi 2011 metų vasario 25 dieną, buvo vėl įtempta - 78:74 nugalėjo "Neptūnas". Tai buvo LKL rungtynės.

Taigi, spalio 15 dieną 18 val. "Švyturio" arenoje vyks penktoji "Neptūno" ir "Naglio" oficiali dvikova. Sakoma, kad penktasis kartas nemeluoja, tačiau, vargu ar neptūniečiai yra linkę atiduoti pergalę.

Daug ambicijų šį sezoną turintys "Naptūno" krepšininkai yra pasiryžę, negailėdami jėgų, kovoti dėl kiekvieno centimetro aikštėje ir dažniau keliauti pergalių keliu.

Šioje dvikovoje "Neptūnui" turėtų padėti visi žaidėjai: praėjusią savaitę dvikovoje su "Šiauliais" kojų traumas patyrę Marius Runkauskas (pasitempė čiurną) ir Raimundas Danys (kelio trauma) treniruojasi jau kartu su komanda.

"Kurį laiką šie žaidėjai sportavo ne visa jėga, šiek tiek prisisaugodami. Jiems buvo mažinamas krūvis, tačiau dvikovoje su "Nagliu" abu rungtyniaus", - pabrėžė "Neptūno" komandos strategas Paulius Juodis.

Anot jo, palangiškiai - rimtas varžovas, kurį privalu vertinti.

"Šį sezoną jau pirmose rungtynėse su "Nagliu" vargo Kauno "Žalgirio" krepšininkai. Šiaip ne taip išsikapstė. Panašių klaidų daryti tikrai negalime. Analizuojame varžovų žaidimą. Jų gretose itin pavojingi yra amerikiečiai: Dane Johnson ir Benn Bilal bei patyręs žaidėjas Tomas Rinkevičius. Juos labiausiai reikės prižiūrėti", - sakė P. Juodis.

Pasak "Naglio" vyr. trenerio Alberto Vilimo, abu jo komandos legionieriai skundžiasi peršalimo ligomis, tačiau tikimasi, kad iki šeštadienio abu pasveiks.

"Mūsų tikslas kiekvienose rungtynėse kautis iš visų jėgų ir įrodyti savo ambicijas. Sieksime tik pergalių, o kaip mums pavyks, pamatysime", - kalbėjo "Naglio" komandos strategas.

"Neptūnas" ir "Naglis" BBL Iššūkio taurės turnyro 2011-2012 metų sezone rungtyniaus A grupėje kartu su Jelgavos "Jelgava" (Latvija), Rakverės "Tarvas" (Estija) ir komanda iš Kazachstano Astyrau "Barsy".

Komandos grupėje tarpusavyje sužais po du kartus. Į kitą etapą pateks keturios pajėgiausios ekipos, kurios iš karto varžysis ketvirtfinalyje.

Visuose atkrintamųjų varžybų etapuose nugalėtojas bus išaiškinamas pagal dviejų sužaistų mačų bendrą rezultatą. Iššūkio taurės nugalėtojas įgys teisę 2012-2013 metų sezone žais BBL Elito divizione.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder