Sergejus Maslobojevas: "Mano rankos yra mano duona"

Sergejus Maslobojevas: "Mano rankos yra mano duona"

Savaitės pradžioje kovinio sporto pasaulį sukrėtė žinia – žinomas klaipėdietis, pasaulio sunkiasvorių kikbokso čempionas, Europos kovų be taisyklių nugalėtojas, daugkartinis Lietuvos kikbokso turnyrų laimėtojas Sergejus Maslobojevas atsidūrė už grotų.

Pirmadienio vakarą, apie 22.30 val., vienoje iš Vilniaus picerijų kilusio konflikto metu į apsistumdymą su apsaugos darbuotojais įsivėlęs S. Maslobojevas buvo suimtas atvykusių pareigūnų ir su keliais savo draugais pristatytas į 6-ąjį policijos komisariatą. Čia nustatyta, jog žymusis kovotojas įvykio metu buvo blaivus.

Visą naktį praleidęs areštinėje, ringe savo kilnumu ir pagarba priešininkams garsėjantis kovotojas antradienio popietę buvo paleistas namo. Netrukus viename socialiniame tinkle pasirodė ir jo kreipimąsis į draugus bei gerbėjus, kuriame S. Maslobojevas kaltino žiniasklaidą iškreiptų faktų publikavimu. Pasak jo, vienintelė skelbiama tiesa ta, jog jis tikrai buvo picerijoje ir vakarą leido blaiviai.

„Apibūdinta situacija neatitinka tikrovės. Taip, tą vakarą buvau picerijoje, sėdėjau su draugų ir pažįstamų kompanija. Vakaro eigoje įsiplieskė konfliktas tarp pažįstamų ir personalo. Kadangi žmonės buvo išgėrę, konfliktas įgavo pagreitį. Pamatęs, kad situacija tampa nebekontroliuojama, įsikišau, puoliau skirti konfliktuojančias puses. Norėčiau pabrėžti, kad jokio fizinio kontakto su niekuo neturėjau - mano principai man neleidžia taip elgtis. Mano rankos yra mano duona - akivaizdu, kad jei būčiau pradėjęs demonstruoti savo jėgą, situacija būtų pasibaigusi daug liūdniau.

Picerijoje yra sumontuotos stebėjimo kameros, kurios ir užfiksavo, kad nesudaviau niekam nei vieno smūgio. Kadangi buvome vienoje kompanijoje, mus visus pristatė į komisariatą aiškinimuisi. Jokio pasipriešinimo pareigūnams tikrai nebuvo“, - susidariusią situaciją internete aiškino S. Maslobojevas, pabrėždamas, jog yra griežtai nusistatęs prieš bet kokias muštynes ne ringe.

Kovotojas taip pat apgailestavo, kad šis nesusipratimas visuomenę sudomino kur kas labiau, nei šeštadienį tarptautiniame kikbokso turnyre „Ringo Karaliai“ sunkiai pasiekta pergalė prieš pasaulio čempioną Izuagbe Ugonohą, pareikalavusi daug jėgų bei pasiruošimo.

Neturi laiko atsipalaidavimui

Nors iš karto po konflikto su sportininku susisiekti nepavyko dėl išjungto telefono, „Vakarų ekspresui“ galiausiai pasisekė pakalbinti uostamiestį garsinantį Sergejų Maslobojevą.

- Sergejau, visi kalba apie įvykusias muštynes, tačiau pamiršta, kad vos prieš kelias dienas apgynei Lietuvos garbę turnyre „Ringo Karaliai“. Prieš mėnesį koveisi „Bigger's Better“, o tarp šių dviejų turnyrų dalyvavai ir vienoje privačioje kovoje. Ar tai normalus krūvis tokio lygio sportininkui?

Anksčiau sudalyvaudavau vos keliose kovose per porą metų. Tačiau dabar pakeičiau klubą ir mano grafikas itin užimtas – pirštines suremti tenka kas kelias savaites. Pasikeitus tempui, buvo daug nestabilumo – kovojau tai pagal bokso taisykles, tai pagal kikbokso, o galiausiai ir prie MMA teko grįžti. Sunku, kai per dvi savaites turi visiškai pakeisti kovos stilių.

Tai yra mano duona, todėl turiu nuolatos tobulėti šioje srityje. Dalyvauju ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – dabar ruošiuosi į Ispaniją. Ten vyks „Gladiator“ turnyras pagal MMA taisykles, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos Afrikos vaikams.

- Tai negi neturi laiko pailsėti ir atsipalaiduoti?

Nelabai – visi kiti klubo kovotojai šiuo metu yra paleisti vasaros atostogų, tačiau aš su treneriu vasarą praleisiu sporto salėje. Vienintelis atsipalaidavimas – tai nebent vienas bokalas kvietinio alaus, tačiau patys matot, kaip baigėsi paskutinis bandymas pailsėti...

- Deja, matėm... Liudininkai pasakoja, jog tai buvo masinės muštynės, kuriose keliese spardėte vieną apsaugos darbuotoją.

Na, čia tikrai nesąmonė – visų pirma, ten net nebuvo muštynių. Įvyko paprastas susistumdymas, į kurį skirti konfliktuojančių pusių aš ir įsikišau. Nustūmiau visus į šoną ir garsiai paklausiau, ar patys supranta, ką daro.

Juokingiausia, kad alkoholio padauginę ir visiškai su konfliktu nesusiję kiti picerijos klientai taip pat puolė aiškintis, „kas ir kaip“, todėl gavosi didelė maišatis. Kažkoks svetimas vyras pradėjo lįsti į akis, nors vos ant kojų bepastovėjo – jo žmona paskui jį nusivedė, kai suprato, jog problemų nereikia nei vienai pusei. 

Skubiai apmokėjau sąskaitą ir bandėm su kompanija ramiai išeiti, tačiau lauke ir vėl pamačiau beprasidedančias muštynes. Puoliau skirti – neneigsiu, jog vieną grubiai nustūmiau paėmęs už kaklo, tačiau smūgių suduota nebuvo. Tuo metu ir atvažiavo policijos ekipažas, kuris pradėjo skubiai dėti antrankius mano vienam pažįstamui.

Paklausiau pareigūnų, ar tai būtina – juk mes nesipriešinam ir galime susėdę į automobilį nuvažiuoti iki policijos komisariato. Vietoje atsakymo sulaukiau tik pareigūno šypsenos ir ašarinių dujų. Sakė, kad jeigu dar kalbėsiu, tai gausiu ir elektrošoko paragauti...

- Policininkai nepažino, ką bando suimti? Kaip jie su tavimi elgėsi komisariate?

Atpažino tik keli vėliau į pagalbą atvažiavę ekipažai. Matyt kažkuris iš tų policininkų žinojo mano nekonfliktišką būdą, nes labai nusistebėjo, nuėmė antrankius ir davė servetėlę nusišluostyti bėgančioms nuo dujų ašaroms. Nuvežė į komisariatą labai ramiai, patikrino blaivumą, tačiau naktį vis tik teko praleisti areštinėje.

- Kaip į tokius įvykius reagavo artimieji, draugai?

Pasipylė skambučiai – per jų gausą niekas net negalėjo prisiskambinti, išsikrovė telefonas. Burbulą išpūtę žurnalistai pradėjo skambinėti net mano draugei.

Tėvai ir draugai iš karto nepatikėjo, jog aš galėjau susimušti – juk alkoholio nevartoju, esu ramus ir tolerantiškas. Neabejoju, kad bet kokią situaciją galima išsiaiškinti žodžiu ir kumščius panaudočiau tik kraštutiniu atveju. Tiesa, kelis kartus ir man yra tekę muštis gatvėje, nesu šventas – bet tada pamačiau ant žemės kelių asmenų spardomą asmenį, nesusilaikiau nepamokęs.

Turiu tokį posakį: „į muštynes įsiveliu paskutinis, tačiau paskutinis iš jų ir išeinu“. Manau, kad jei būčiau pirmadienį paleidęs į darbą kumščius, naujienų antraštės būtų buvusios kur kas skambesnės.

Toliau gins Lietuvos garbę

Pokalbio metu Sergejus Maslobojevas atskleidė, jog nepaisant įvykusio konflikto ir žiniasklaidos šmeižto, ir toliau žada ginti Lietuvos garbę įvairiuose kovų turnyruose – liepos pabaigoje teks suremti bokso pirštines, o taip pat dalyvauti jau minėtame labdaringame MMA turnyre.

Tiesa, sportininkas neslepia, kad pastarosios kovos, Lietuvoje dažnai vadinamos „kovomis be taisyklių“, jau nebetraukia – didelė tikimybė gauti traumą bei vis atsinaujinantys nugaros skausmai verčia atsisakyti brutalaus sporto.

Itin užimtu grafiku gyvenantis S. Maslobojevas gailisi, kad jau seniai viešėjo prie jūros ir pažadėjo neužilgo bent trumpam aplankyti gimtąją Klaipėdą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder