Septyni geriausi krepšininkai, NBA šią vasarą iškeitę į Eurolygą

Septyni geriausi krepšininkai, NBA šią vasarą iškeitę į Eurolygą

Eurolygoje šią vasarą netrūko skambių perėjimų, o nemažai garsių žaidėjų Senojo žemyno komandas papildė ir iš NBA lygos.

„Eurohoops“ nutarė atrinkti septynis geriausius krepšininkus, kurie per pastaruosius mėnesius iškeitė pajėgiausią pasaulio lygą į stiprėjančią Eurolygą.

Jimmeris Fredette‘as, Atėnų „Panathinaikos“

Šis žaidėjas buvo įspūdingas taškų rinkėjas universitete, rinko sunkiai įsivaizduojamus taškų vidurkius Kinijoje, tačiau taip ir nesugebėjo įsitvirtinti NBA. „Panathinaikos“ pasinaudojo šia galimybe ir susiejo savo ateitį su 10-uoju savo pavardę 2011 m. NBA naujokų biržoje išgirdusiu krepšininku, kuris per savo 241 rungtynių karjerą NBA lygoje rinko po 6 taškus.

Wesley Johnsonas, „Panathinaikos“

Atėnų klubas nesustojo ties J. Fredette‘u – jie taip pat prisiviliojo ir pirmą kartą Europoje žaisiantį 32-ejų W. Johnsoną.

Šis žaidėjas 2010-ųjų naujokų biržoje buvo pašauktas ketvirtas, o tai reiškia, kad jis taps antruoju aukščiausiai šaukimu, žaisiančiu Graikijoje – W. Johnsonas nusileis tik prieš daugiau nei du dešimtmečius Atėnuose žaidusiam Dominique‘ui Wilkinsui, kuris į NBA 1982 m. buvo pakviestas trečias.

Atletiškas W. Johnsonas, galintis puikiai rungtyniauti abejose aikštės pusėse, per savo NBA karjerą sužaidė 609 mačus ir rinko po 7 taškus.

Kosta Koufos, Maskvos CSKA

30-metis graikas, NBA lygoje praleidęs 11 sezonų, nusprendė pirmą kartą persikelti į NBA – už Atlanto augęs „centras“ Senajame žemyne dar nėra žaidęs.

K. Koufos sutiko su tautiečio Dimitrio Itoudžio vadovaujamos CSKA pasiūlymu ir paliko stipriausią pasaulio lygą, kurioje žaidė dar nuo 2008 m., kuomet naujokų biržoje savo pavardę išgirdo 23-asis. Visus šiuos metus graikas turėjo svarbius vaidmenis įvairiose komandose, tačiau niekad taip ir nesugebėjo išsikovoti startinio penketo žaidėjo pozicijos.

NBA lygoje jis sužaidė 686 rungtynes ir rinko po 5,7 taško bei 5 atkovotus kamuolius.

Nikola Mirotičius, „Barcelona“

Juodkalnijoje gimęs, tačiau Ispanijos pilietybę turintis puolėjas yra unikalus atvejis. „Threekola“ už Atlanto pravardžiuotas snaiperis turėjo ne vieną pasiūlymą iš NBA komandų bei galėjo tikėtis didžiulės sutarties, tačiau galiausiai jis visų nuostabai pasirinko katalonų klubą, pasiūliusį jam įspūdingą ketverių metų sutartį, vertą apie 25-26 mln. eurų.

N. Mirotičiui vos 28-eri, tačiau „Barcai“ pavyko susigrąžinti žaidėją, kuris dar ką tik NBA lygoje žaisdavo po daugiau nei 30 minučių. Apskritai už Atlanto jis ant parketo išbėgo 319 rungtynėse ir fiksavo 12,3 taško bei 5,9 atkovoto kamuolio vidurkius.

Alejandro Abrinesas, „Barcelona“

Dar vienas stabus katalonų pirkinys, tik šįkart „Barcelona“ sumedžiojo vieną iš „saviškių“ – A. Abrinesas šioje komandoje jau žaidė 2012-2016 m., kai tuo tarpu N. Mirotičius prieš išvykdamas į NBA vilkėjo amžinų katalonų priešų – Madrido „Real“ – aprangą.

Ispanų gynėjas už Atlanto tris sezonus žaidė Oklahomoje greta Russello Westbrooko, tačiau vasarį abipusiu sutarimu paliko komandą, aiškindamas tai „asmeninėmis problemomis“.

Ateinančiame sezone jis galėjo tikėtis dar daugiau žaidimo laiko stipriausioje pasaulio lygoje, tačiau galiausiai jo sprendimas buvo sugrįžti į komandą, kurioje jis labiausiai užsirekomendavo.

NBA lygoje A. Abrinesas per 174 rungtynes vidutiniškai rinko po 5,3 taško.

Shelvinas Mackas, Milano „AX Armani Exchange“

Rezultatyviausią praėjusio sezono Eurolygos žaidėją Mike‘ą Jamesą Milane pakeisiantis gynėjas NBA lygoje niekuomet neturėjo svarbaus vaidmens, tačiau buvo gana patikimas atsarginis krepšininkas. Sh. Macką prisivilioti nusprendęs Ettore Messina akivaizdžiai troško šio žaidėjo, o labiausiai jis išgarsėjo dar žaisdamas universitete, kai kartu su Gordonu Haywardu sugebėjo atvesti mažai žinomą Butlerio „Bulldogs“ komandą į NCAA finalą.

Per savo karjerą už Atlanto Sh. Mackas sužaidė 456 mačus ir rinko po 6,6 taško per susitikimą.

Gregas Monroe, Miuncheno „Bayern“

Paskutinis šiame sąraše, tačiau toli gražu ne paskutinis savo garsumu. Ko gero, netgi priešingai – praeityje 7-uoju šaukimu naujokų biržoje pakviestas G. Monroe ilgą laiką buvo priskiriamas prie NBA žvaigždžių, ir tik pastaraisiais metais jo žaidimo kreivė krito žemyn.

29-erių „centras“ taps antruoju iš eilės „Bayern“ įsigytu garsiu žaidėju iš NBA – pernai jie sugebėjo prisivilioti ir Derricką Williamsą. Savo geriausiame sezone G. Monroe Detroito „Pistons“ gretose rinko net po 16 taškų ir 10,2 atkovoto kamuolio.

 

Sunku pasakyti, ar būtent jis yra ryškiausia žvaigždė, šią vasarą papildžiusi Eurolygos komandą, tačiau tuo pačiu sunku ginčytis su tais, kurie teigtų būtent tai. Per savo NBA karjerą jis sužaidė 632 rungtynes ir vidutiniškai rinko po 13,2 taško bei 8,3 atkovoto kamuolio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder