Sauliaus Štombergo aikštelėje - vaikų kovos

Sauliaus Štombergo aikštelėje - vaikų kovos

Tradiciškai kasmet kosmetiškai yra sutvarkoma prie Klaipėdos Gedminų pagrindinės mokyklos esanti Europos čempiono ir olimpinio prizininko Sauliaus Štombergo krepšinio aikštelė ir čia vyksta gatvės krepšinio turnyras.

Sauliaus Štombergo, Gedminų mokyklos iniciatyva ir rėmėjų dėka lauke esanti aikštelė vėl įgijo "prekinę" išvaizdą: atnaujintos krepšinio lentos ir lankai, tinkleliai, aptvarkyta aplinka.

Jau devintus metus paeiliui, atšilus orams, S. Štombergo vardo aikštelėje rengiamas gatvės krepšinio turnyras 3x3. Šįkart turnyre varžėsi bemaž 100 vaikų ir jaunuolių (27 komandos). Iš jų trys atvyko iš Vilniaus.

GERIAUSI. Gausiausioje 2007 m. gimusių komandų grupėje (7 komandos) triumfavo "Klaipėdos bulių" komanda, kurios marškinėlius vilkėjo Tauras Kesminas, Nikita Čikunovas, Paulius Zibalis ir "Neptūno" krepšininko Vytauto Šarakausko sūnus Simas. Organizatorių nuotr.

Jaunieji krepšinio mėgėjai buvo apdovanoti ne tik medaliais, bet ir S. Štombergo, sporto klubo "Apelsinas" ir kitų rėmėjų įsteigtais prizais.

"Atnaujinti aikštelę ir surengti turnyrą tapo gražia tradicija. Tikiuosi, kad tai tęsis dar daugelį metų", - "Vakarų ekspresui" sakė vienas iš šio renginio organizatorių Laimonas Šapkauskas.

Jam antrino ir vienas šios idėjos autorių Tomas Kesminas.

"Jaunimui bandome įskiepyti, kad tai visų mūsų turtas ir visi kartu turime puoselėti bei prižiūrėti šią krepšinio aikštelę. Kasmet aikštelės atnaujinimas ir turnyras tapo gražia švente", - pasidžiaugė T. Kesminas.


MASIŠKUMAS. Šįkart gatvės krepšinio turnyre varžėsi bemaž 100 vaikų ir jaunuolių (27 komandos). Organizatorių nuotr.

Pats S. Štombergas taip pat nepasididžiavo ir atvyko į turnyrą. Jis noriai bendravo bei fotografavosi su jaunimu, dalijo jiems prizus.

"Džiugu, kad mūsų jaunimas yra ištikimas Klaipėdai. Kai S. Štombergas vaikams pasakė: "Pakelkite rankas tie, kurie norėtų žaisti Kauno "Žalgiryje", išvydome vos 2-3 rankas, o kai paklausė: "Kas ateityje norėtų vilkėti Klaipėdos "Neptūno" marškinėlius?", tada pamatėme rankų mišką", - savo pastebėjimus pasakojo T. Kesminas.

Turnyro nugalėtojai:

2009-2010 m. grupė

"Turbo 123" (Titas Pudžiavelis, Jūnė Šapkauskaitė ir Arnas Erlickis);

2008 m. grupė

"Auksiniai vaikai" (Deividas Paulauskas, Dovydas Sipavičius ir Dovydas Inokaitis);

2007 m. grupė

"Klaipėdos buliai" (Nikita Čikunovas, Tauras Kesminas, Simas Šarakauskas ir Paulius Zibalis);

2005-2006 m. grupė

"Bebrų užtvanka" (Adrijus Bružas, Adrijus Auškalnis ir Airidas Savinas);

2003-2004 m. grupė

"Jumex" (Edgaras Pilybas, Mantas Mockevičius ir Rokas Jocys);

1998 m. grupė

"Bar team" (Karolis Jundulas, Nedas Daukšys ir Jonas Lukauskas);

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder