"Sartų 2015" lenktynių žiūrovams kailinių neprireiks

"Sartų 2015" lenktynių žiūrovams kailinių neprireiks

Šeštadienį Zarasų rajone, Dusetose, įvyks 108-ąjį kartą organizuojamos tradicinės žirgų lenktynės "Sartai 2015".

Gilias tradicijas turinčios ristūnų lenktynės Dusetose - ne tik žirgų augintojų ir šios sporto šakos mėgėjų šventė. Tai bene vienintelė žiemos šventė, į kurią susirenka Lietuvos žmonės iš tolimiausių šalies kampelių. Vaizdinga, nuotaikinga, azartiška Lietuvos žirgų mylėtojų šventė turi būti puoselėjama ir populiarinama. Rengėjai neabejoja, kad į Sartus susirinks daugybė žmonių - nuo mažiausių iki vyriausių.

Lenktynių dieną sinoptikai didelių šalčių nežada.

"Panašu, kad kailinių tikrai neprireiks. Šiuo metu virš Lietuvos įsitvirtinęs šaltesnis, švelniai žiemiškas oras trauksis. Taigi geriau rinktis lengvesnį apdarą, bet atsparų drėgmei ir saugantį nuo vėjo", - besirengiantiems į "Sartų 2015" šventę pataria sinoptikė, meteorologinių prognozių skyriaus vyresnioji specialistė Inga Stankūnaitė, sudariusi šeštadienio orų prognozę Dusetų apylinkėse.

"Temperatūra Dusetose, kaip ir visoje Lietuvoje, šeštadienį nuo ankstaus ryto iki sutemų keisis mažai. Naktis iš penktadienio į šeštadienį bus nešalta, todėl ir šeštadienio rytą temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 0 laipsnių, vėliau ji dar kils ir įdienojus sieks 1-2 laipsnius šilumos, - prognozuoja I. Stankūnaitė. - Aišku, po saulės laidos vėl kiek atvės, priartės prie 0 laipsnių. Šeštadienio dieną stiprės vakarų, pietvakarių vėjas. Bus ir kritulių, laimė, ne itin gausių. Pirmoje dienos pusėje protarpiais pasirodys silpna šlapdriba, galima dulksna."

Dusetų hipodrome dėl 9 pagrindinių prizų varžysis 71 eikliojo žirgo važnyčiotojų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Norvegijos.

Varžybų prizinis fondas - beveik 21 tūkstantis eurų.

Nuo 1933 m. lenktynes pradėjo remti Žemės ūkio ministerija, nuo 1955 m. Sartų žirgų lenktynės tapo respublikinės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder