Šalies 17-mečių vaikinų krepšinio rinktinės kandidatai susirinko Kaune

Šalies 17-mečių vaikinų krepšinio rinktinės kandidatai susirinko Kaune

Penktadienį Kaune į pirmąją treniruočių stovyklą susirinko Lietuvos vaikinų jaunių (iki 17 metų) rinktinės kandidatai, sieksiantys teisės ginti šalies garbę per Kaune vasarą vyksiantį pasaulio 17-mečių čempionatą.

Į pirmąją treniruočių stovyklą rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Juodis pakvietė 22 krepšininkus. Jie bus padalinti į dvi grupes po 11 žaidėjų ir treniruosis atskirai. Abi grupės Kaune, A. Sabonio krepšinio centro sporto salėje, šeštadienį ir sekmadienį sužais po vienerias kontrolines rungtynes su RKL rungtyniaujančia Birštono "JAZZ-Diremta". Kovo 31 dieną rungtynės prasidės 18 val., o balandžio 1-ąją - 16 val.

"Šios stovyklos tikslas yra susipažinti su kandidatais, pasižiūrėti į juos iš arčiau. Prieš pasaulio čempionatą pasirengimui turėsime penkias savaites, todėl norisi tuomet negaišti laiko atrankai, iš karto pasikviesti 16-17 žaidėjų. Šį savaitgalį tą atranką ir vykdysime", - prieš pirmąjį susitikimą su Lietuvos rinktinės kandidatais sakė P. Juodis.

Į pirmąją treniruočių stovyklą Kaune pakviesti: Paulius Valinskas, Ernestas Serkevičius, Ričardas Verbickas, Pijus Mykolaitis, Lukas Grabauskas, Dovydas Šemeklis (visi - A. Sabonio KC), Žydrūnas Jurgutis, Domas Budrys, Paulius Šakinis, Haroldas Saprykinas (visi - V. Knašiaus KM), Edvinas Šeškus, Deividas Kumelis, Karolis Ražukas, Gediminas Žalalis (visi - Š. Marčiulionio KA), Rytis Pipiras, Lukas Motiejūnas, Norbertas Giga (visi - Vilniaus KM), Lukas Aukštikalnis, Deividas Pagužinskas (abu - Panevėžio KKSC), Vladislovas Razuvnovas (Kauno KM "Aisčiai"), Tautvydas Kliučinykas (Marijampolės ŽSM) ir Karolis Šarukas ("Tornado" KM).

Į kandidatų sąrašą taip pat įtraukti, bet stovykloje dėl traumų nedalyvaus Žygimantas Uselis, Gytis Brazauskas (abu - Vilniaus KM), Paulius Danisevičius ir Aidas Kavaliauskas (abu - A. Sabonio KC).

Birželio 29 - liepos 8 dienomis Kauno "Žalgirio" arenoje vyksiančiame pasaulio 17-mečių čempionate dalyvaus 12 komandų. Lietuvos rinktinė žais B grupėje kartu su Kroatijos, Ispanijos, Argentinos, Kanados ir Pietų Korėjos komandomis, o A grupėje rungtyniaus JAV, Čekijos, Prancūzijos, Australijos, Kinijos ir Egipto rinktinės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder