"Sakalai" derins patirtį ir jaunystę

"Sakalai" derins patirtį ir jaunystę

Vilniaus "Sakalų" klubas grįžo į sostinę, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tikisi grįžti į stipriausiųjų aštuntuką. Komandos vadovai subūrė jauną kolektyvą, kuriam savo patirtimi padės keli veteranai.

Amžiaus skirtumas

Praėjusiame sezone "Sakalai" buvo priversti namų rungtynes žaisti Šakiuose. Jie užėmė tik 11-ąją vietą ir į LKL atkrintamąsias varžybas nepateko. "Šiemet uždavinys labai paprastas - patekti į atkrintamąsias varžybas. Tai yra minimalus tikslas. Didelių vilčių kovoti dėl medalių šiemet turbūt nelabai galime turėti. Bet rodyti gerą žaidimą ir leisti jaunimui užaugti mes tikrai sudarysime sąlygas", - patikino klubo sporto direktorius Linas Kvedaravičius.

"Sakalų" kolektyvas yra išskirtinis. Komandoje žais du vyriausi LKL krepšininkai - Virginijus Sirvydis ir Rolandas Matulis. Jiems yra po 38 metus. Kita vertus, dauguma krepšininkų yra labai jauni. 17-mečiam Jokūbui Gintvainiui veteranai tiktų į tėvus. Labai jaunas ir naujasis ekipos strategas Kazys Maksvytis. 34 metų krepšinio specialistas šiemet vadovavo Lietuvos jaunimo rinktinei, laimėjusiai pasaulio čempionato auksą. "Sakalų" vairą K.Maksvytis perėmė iš Rūtenio Paulausko.

Jaunimo čempionai

"Tikimės iš trenerio tokio pat šaunaus darbo kaip ir Lietuvos jaunimo rinktinėje. Keli mūsų krepšininkai toje rinktinėje žaidė. Manau, jaunimo ir patirties lydinys duos vaisių", - vylėsi L.Kvedaravičius. Pasaulio čempionais tapo du „Sakalų“ krepšininkai - Arnas Butkevičius ir Deividas Pukis.

D.Pukis "Sakaluose" yra naujokas. "Tai pirmoji mano profesionali komanda. Naujas žingsnis į ateitį, karjerą, todėl stengiuosi pasirodyti kuo geriau. Su tokiais veteranais dar niekada neteko žaisti. Vakar kalbėjome, kad man buvo gal dveji metai, kai R.Matulis pradėjo žaisti LKL. Smagu žaisti su tokiais krepšininkais", - kalbėjo 19-metis snaiperis.

K.Maksvytis teigė, kad jo netrikdo kai kurių auklėtinių amžius: "Jau kalbėjomės šiuo klausimu. Tai ne tik netrikdo, bet ir padeda. Rolandas kaip komandos kapitonas įveda drausmę rūbinėje ir treniruočių metu. Vyresnieji parodo pavyzdį jauniems žaidėjams savo elgesiu".

Pradžia bus sunki

Pasak L.Kvedaravičiaus, "Sakalai" nėra vienadienis projektas. "Su jaunais žaidėjais sudarytos ilgalaikės sutartys. Norime, kad jie šiame klube atsiskleistų ir galėtų kilti aukščiau. Nauji žaidėjai yra Paulius Joneliūnas ir D.Pukis. Tačiau pagrindas liko tas pats. Beveik 80 proc. sudėties yra ta pati. Tai leidžia žaidėjams vienam kitą geriau pažinti", - sakė sporto direktorius. Vieną iš jaunųjų gynėjų - Ovidijų Varanauską - "Sakalai" paskolino Nacionalinėje krepšinio lygoje žaisiančiai Vilniaus "Statybai".

Tikėtis greitų pergalių sunku. Čempionatą "Sakalai" pradės rungtynėmis su favoritais. Šiandien jie susitiks su Kauno "Žalgiriu", rytoj - su Vilniaus "Lietuvos rytu". "Žiūrime į gyvenimą realiai. Tai ne mūsų lygio varžovai. Galime pabandyti jiems įkasti, bet turbūt šios rungtynės padės geriau pasirengti žaisti su kitais varžovais, kuriuos tikrai bandysime įveikti", - svarstė K.Maksvytis. Pasirengimą sezonui apsunkino traumos. Buvo susižeidę keli pagrindiniai krepšininkai. V.Sirvydis negalės treniruotis dar maždaug savaitę.

Gerbėjų netrūksta

Labiausiai "Sakalų" atstovus džiugina sugrįžimas į "Ekinstos" sporto salę. „Visada gera turėti namus. Kai yra sava salė, kurioje gali praleisti daug laiko, pažinti ją. Tai yra pliusas. Pernai žaidėme Šakiuose. Labai dėkojame šiam miestui, bet sava salė yra sava", - pažymėjo L.Kvedaravičius. "Žaisti Vilniuje bus daug smagiau. Manau, savo pergales namie mes pasiimsime", - sakė R.Matulis.

"Sakalai" visada turėjo ištikimų gerbėjų. L.Kvedaravičius nesitiki, kad komanda artimiausiu metu taps populiariausia sostinėje. "Tačiau tikrų gerbėjų ir jaunų žmonių, kurie palaiko "Sakalus", turime tikrai gausų kolektyvą. Žinau, kad jis šiemet padidėjo. Tikimės aršaus sirgalių palaikymo, kuo "Sakalų" gerbėjai visada ir pasižymėjo", - pažymėjo L.Kvedaravičius.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder