Rytoj Klaipėdoje - Eurolyga

Rytoj Klaipėdoje - Eurolyga

Jau rytoj 18.45 val. "Švyturio" arenoje "Neptūno" krepšininkai pradės antrąjį Eurolygos ratą. Šįkart klaipėdiečių varžovė - Vitorijos "Laboral Kutxa" (Ispanija) ekipa.

Ispanai į Lietuvos pajūrį atvyks šiandien apie vidurnaktį. Neptūniečių varžovai iš Bilbao skris į Frankfurtą, iš ten keliaus į Kopenhagą ir galiausiai iš Kopenhagos leisis Palangos oro uoste.

"Laboral Kutxa" krepšininkai įsikurs "Europa City Aurora" viešbutyje.

"Neptūnas" ir "Laboral Kutxa" tarpusavyje jau varžėsi spalio 15 dieną Ispanijoje ir tuomet pergalę rezultatu 88:69 šventė Vitorijos atstovai. Ketvirtadienį "Neptūnas" savo žiūrovų akivaizdoje jau sieks revanšo.

"Tai stipri komanda, bet jei žaisime gerai, namuose galime iškovoti pergalę", - pabrėžė "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Minėtasis Ispanijos, o tiksliau baskų klubas buvo įkurtas 1959 metas. Nuo 1970 metų rungtyniauja Ispanijos aukščiausioje lygoje. Per savo gyvavimo laikotarpį klubas dažnai keitė pavadinimus, tačiau garsiausias ir geriausiai visiems žinomas komandos pavadinimas "Tau Ceramica". Nuo 2013 m. jie vadinami "Laboral Kutxa" vardu. Ispanijos lygos čempionais jie tapo tris kartus: 2002, 2008 ir 2010 metais. Šešis kartus laimėjo Ispanijos taurę (paskutinį kartą 2009 metais). 1996 m. laimėjo Saportos taurę. Du kartus žaidė Eurolygos finaluose - 2001 ir 2005 metais. Įdomu, kad tais metais komandos gretose rungtyniavo ir klaipėdiečiai Saulius Štombergas (2001 m.) ir Arvydas Macijauskas (2005 m.). Baskų klubo spalvas taip pat yra gynę lietuviai Mindaugas Timinskas ir Simas Jasaitis.

Į Klaipėdą "Laboral Kutxa" atvyksta po permainų trenerių štabe: 52 metų italas Marcas Crespis po paskutinio pralaimėjimo namuose prieš Belgrado "Crvena Zvezda" (66:86) atsisveikino su ekipa, o naujuoju vyr . treneriu paskirtas septynerius metus komandoje asistento pareigas ėjęs ispanas Ibonas Navaras. Jam, kaip vyr. treneriui, Klaipėdoje bus debiutinės Eurolygos varžybos.

Priminsime, kad neptūniečiai Eurolygoje čia jaučiasi drąsiai - jau iškovotos dvi pergalės: rezultatu 83:81 palaužti dvejų pastarųjų metų Serbijos taurės laimėtojai Belgrado "Crvena Zvezda telekom" (Serbija) krepšininkai ir rezultatu 94:87 parklupdyti praėjusio sezono Europos taurės nugalėtojai Valensijos "Valencia basket" (Ispanija) atstovai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder