Rytis Vaišvila: „Šiemet tikrai esame verti finalo“

Rytis Vaišvila: „Šiemet tikrai esame verti finalo“

„Vyrai – šaunuoliai. Padarytas didžiulis darbas. Esu labai patenkintas žaidėjų kovingumu, rodoma energija ir noru. Manau, kad šiemet tikrai esame verti finalo“, - po Klaipėdoje iškovotos trečiosios Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pusfinalio pergalės prieš Šakių „Vytį“ (91:70) kalbėjo Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ komandos vyr. treneris Rytis Vaišvila.

Klaipėdiečiai pusfinalio seriją laimėjo gana lengvai – sausu rezultatu – 3:0 ir Klaipėdos komandos sirgaliai net juokavo, kad pasigedo iš „Vyčio“ kovingumo ir kuriamos intrigos.

Visgi, R. Vaišvila nebuvo linkęs manyti, kad pusfinalis buvo lengvas.

„Tik iš rezultato atrodo, kad buvo lengva, tačiau ištiktųjų nebuvo lengva, teko iš visų jėgų kovoti ir išsikovoti savo vietą finale. Septynis mėnesiu juodai dirbome, liejome prakaitą, kad patektume ten, kur visi tiesiog trokšta – į finalą. Manau, kad komandos vadovų keliamus tikslus įvykdėme su kaupu, tačiau nukeliavome labai toli ir jokiu būdu nežadame sustoti. Atiduosime visas likusias jėgas, kad pakovotume dėl aukso. Labai norėtųsi finale apginti Klaipėdos vardą. Kiekvienas sportininkas nori tapti čempionu. Klaipėdos krepšinio sirgaliai nusipelnė pačių gražiausių žodžių ir tauriausių medalių – jų šio sezono palaikymas – tiesiog nuostabus“, - akcentavo R. Vaišvila.

Jis ragino sirgalius išlikti tokiems pat ir finalo serijoje, kad ir kaip Klaipėdos komandai joje nesisektų.

„Apie finalo varžovą kol kas dar nekalbėsiu. Dabar leiskite pasidžiaugti pergale pusfinalyje. Pailsėsime, šiek tiek nurimsime, atgausime jėgas ir vėl kibsime į darbą. Dabar svarbiausia, kad žaidėjai gerai pailsėtų ir su naujomis jėgomis galėtų kautis finale“, - kalbėjo R. Vaišvila.

Priminsime, kad pirmose pusfinalio rungtynėse Klaipėdoje „Naftos-Uni-Akvaservis“ vyrai „Vytį“ nukovė taip pat 21 taško skirtumu - 90:69, o Šakiuose pergalė iškovota 13 taškų skirtumu – 80:67.

„Nafta-Uni-Akvaservis“ - viena tituluočiausių NKL ekipų, gyvuojanti daugiau nei ketvirtį amžiaus. Per tą laikotarpį po dukart iškovoti čempionų titulai (2007 ir 2015 m.) ir bronzos medaliai (2001 ir 2002 m.), kartą - vicečempionų laurai (2006 metais). Šį sezoną trofėjų kolekcija pasipildys dar vienos vienos spalvos medaliais - sidabro arba aukso.

„Nafta-Uni-Akvaservis“ NKL finale iki keturių pergalių kausis su Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipa, kuri pusfinalyje taip pat sausu rezultatu 3:0 nukovė Raseinių „Rasus“.

Šiemet yra pirmas kartas nuo 2013-2014 m., kai finale kausis dvi stipriausios reguliariojo sezono komandos. „Sūduva-Mantinga“ (30 pergalių, 8 pralaimėjimai) buvo pirma, o „Nafta-Uni-Akvaservis“ (25 pergalės, 13 pralaimėjimų) – antra.

Pirmasis finalo mačas balandžio 8 dieną, šeštadienį, vyks nuo 16 val. Marijampolėje. Antrosios finalo serijos  rungtynės numatytos balandžio 11 dieną (antradienį) 18 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), trečiosios – balandžio 13 dieną (ketvirtadienį) nuo 18 val. Marijampolėje, ketvirtosios – balandžio 15 dieną (šeštadienį) nuo 16 val. vėl vyks Klaipėdos sporto rūmuose.

Jei reikės penktųjų ir šeštųjų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks balandžio 18 (antradienį, Marijampolėje) ir 20 dienomis (ketvirtadienį, Klaipėdoje). Jei jau susiklostytų, kad po šešerių rungtynių būtų lygu – 3:3, tada lemiamos serijos rungtynės vyktų balandžio 22 dieną (šeštadienį) Marijampolėje.    

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder