Rūta Paškauskienė apie karjeros pabaigą dar negalvoja

Rūta Paškauskienė apie karjeros pabaigą dar negalvoja

Praėjusį šeštadienį septintą kartą Europos pirmenybių aukso medalį iškovojusi Lietuvos stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė teigia, kad sunku derinti sportą su šeima, tačiau apie karjeros pabaigą ji dar negalvojanti.

"Noro ir galimybių siekti pergalių dar yra. Žinoma, sunku derinti sportą su šeima. Tai nėra neįmanoma, bet tenka daug ką aukoti. Kol sekasi, sportuosiu, Dar tikrai galiu žaisti", - trečiadienį susitikime su žiniasklaidos atstovais Vilniuje sakė R. Paškauskienė.

34-erių metų kaunietė spalio 8-16 dienomis Gdanske ir Sopote (Lenkija) vykusiame Europos čempionate su ruse Oksana Fadejeva apgynė nugalėtojų titulą. Lietuvės ir rusės duetas pakeliui į finalą įveikė keturis duetus, o finale 4-2 (8:11, 2:11, 12:10, 11:7, 11:9, 11:8) įveikė rumunes - 23-ejų metų Danielą Dodean ir 22-ejų metų Elizabetą Samarą.

"Pernai Europos čempionato finalą laimėjome 4-0, o šiemet džiaugsmo buvo žymiai daugiau. Pirmuosius du setus pralaimėjome, o trečiajame atsilikome 6:10. Tačiau sugebėjome laimėti. Geras finalas buvo", - pažymėjo R. Paškauskienė.

"Rūta ir Oksana mačą pradėjo labai atsargiai, o atakuojančio stiliaus varžovės tuo pasinaudojo. Po to išgelbėjo žymiai agresyvesnis žaidimas", - teigė R. Paškauskienės mama ir trenerė Romualda Garkauskienė.

R. Paškauskienė ir O. Fadejeva užpernai Europos čempionate Vokietijoje pelnė bronzos medalius. Tituluotoji Lietuvos stalo tenisininkė sakė, kad kad su 36-erių metų O. Fadejeva dvejetų varžybose ketina žaisti ir toliau.

R. Paškauskienė rugsėjo mėnesį Turkijoje vykusiame Europos mišrių dvejetų stalo teniso čempionate su serbu Aleksandaru Karakaševičiumi iškovojo sidabro medalius.

Rūta mano, kad iškovoti medalius jai padeda didelė patirtis. "Dabar žaidimo situacijas matau kitaip nei anksčiau. Ir ramybė atėjo", - teigė Atlantos, Sidnėjaus ir Pekino olimpinėse žaidynėse dalyvavusi stalo tenisininkė.

R. Paškauskienė savo kolekcijoje turi net 16 Europos pirmenybių medalių - po septynis aukso ir bronzos bei du sidabro. Anot Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidento Rimgaudo Balaišos, pagal per visą istoriją Senojo žemyno pirmenybėse iškovotus medalius Rūta yra pirmajame penkete.

Lenkijoje vykusio Europos čempionato vienetų varžybose R. Paškauskienė suklupo šešioliktfinalyje. R. Garkauskienė mano, kad geriau pasirodyti vienetų varžybose Rūtai sutrukdė didžiulė įtampa. Anot R. Garkauskienės, per dvejetų varžybas įtampa jos auklėtinės nebeslėgė.




R. Balaiša pažymėjo, kad Europos čempionato vienetų varžybose konkurencija yra milžiniška. "Į medalius paprastai pretenduoja maždaug 25 sportininkės, pusė iš jų - natūralizuotos kinės. Rūtos iškovoti medaliai trijų čempionatų iš eilės vienetų varžybose - iš fantastikos srities", - pabrėžė LTSA vadovas.

R. Balaiša apgailestavo, kad už pergalę Europos čempionate, kurį per televiziją galėjo stebėti net 170 šalių žiūrovai, R. Paškauskienė iš valstybės gaus tik du ar tris tūkstančius litų, todėl LSTA ketina kreiptis į Vyriausybę dėl didesnės premijos. R. Balaišos teigimu, O. Fadejeva už pergalę Lenkijoje gavo 6 tūkst. eurų premiją.

R. Garkauskienė neslėpė apmaudo dėl valstybės vadovų požiūrio į Rūtos pasiekimus. Trenerės teigimu, gėdinga, kai beveik 20 metų Lietuvą garsinančiai sportininkei Prezidentės padėka perduodama per kitus asmenis.

Dabar pagrindinis R. Paškauskienės tikslas - kelialapis į Londono olimpines žaidynes. Europos stalo tenisininkės dėl likusių olimpinių kelialapių kovos kitų metų balandžio 11-13 dienomis Liuksemburge vyksiančiame turnyre. Į olimpines žaidynes pateks 11 geriausių turnyro žaidėjų. Dar vienas olimpinis atrankos turnyras vyks gegužės mėnesį Katare.

R. Balaiša yra įsitikinęs, kad Rūta kalialapį į Londoną iškovos jau pirmajame turnyre.

2008 metų Europos čempionė pasaulio reitinge šiuo metu užima 85-ąją vietą. 2009 metų lapkričio mėnesį Rūta geriausių pasaulio stalo tenisininkių klasifikacijoje buvo 37-a.

"37-oji vieta pasaulio reitinge labai aukštas pasiekimas. Tokiomis sąlygomis, kokios yra Lietuvoje, vargu, ar galima užkopti dar aukščiau. Gaila, kad Rūta nukrito pasaulio reitinge, kitaip dėl olimpinių žaidynių jau būtų buvę ramu", - teigė R. Balaiša.

Pagal gegužės 15-osios pasaulio reitingą į Londono olimpines žaidynes pateko po 28 žaidėjas ir žaidėjus (ne daugiau kaip du iš vienos šalies). Į olimpinių žaidynių moterų vienetų varžybas tiesiogiai pateko 19-os šalių atstovės. Paskutinysis tiesioginis kelialapis į Londoną atiteko 54-oje vietoje pasaulio reitinge buvusiai čekei Ivetai Vacenovskai. R. Paškauskienė praėjusių metų lapkritį pasaulio reitinge dar buvo 53-ia.

R. Paškauskienė šiemet dar dalyvaus Prancūzijos klubų lygos varžybose ir atvirajame Šveicarijos čempionate, o kitų metų pradžioje jos laukia turnyrai Slovėnijoje, Anglijoje, Katare.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder