Rusijos krepšinį gelbėti sieks Kirilenka

Rusijos krepšinį gelbėti sieks Kirilenka

FIBA diskvalifikavus Rusijos krepšinio federaciją šalis yra netoli to, jog pirmą kartą istorijoje neturėtų nei moterų, nei vyrų krepšinio komandos olimpinėse žaidynėse.

Rusijos moterų rinktinė nepateko net į atrankos turnyrą, o dėl šiuo metu FIBA pritaikytų sankcijų vyrų rinktinei gali net netekti startuoti Europos krepšinio čempionate, kuriame bus kovojama dėl kelialapių į Rio de Žaneirą.

„Noriu patikslinti, kad išmestos ne rinktinės, o federacija – Rusijos krepšinio federacija pašalinta iš Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA). Tai reiškia, kad nei rinktinės, nei rinktinės, nei klubai, nei teisėjai negali dalyvauti. Kalbant apie klubus, labiau turimi omenyje moterų klubai, kurie rungtyniauja FIBA organizacijos taurės turnyruose“, – LRT RADIJO laidoje „60 minučių“ pasakojo žurnalistas Tautvydas Meškonis.

Meškonio teigimu, Rusijos krepšinio federacija yra susiskaldžiusi į dvi dalis, o patys rusai suvokia, kad dėl esamos padėties kalti yra būtent jie.

„Esame pripratę, kad rusai, sprendžiant bet kokius klausimus, reaguoja gana audringai. Šioje situacijoje yra kitaip – rusai tiek dabartinės federacijos vadovai, tiek ir krepšininkai, pavyzdžiui, Andrejus Kirilenka (kuris greičiausiai netrukus įvyksiančioje rinkiminėje ataskaitinėje konferencijoje sieks prezidento posto) ir olimpinis čempionas Sergėjus Tarakanovas, žaidęs su Arvydu Saboniu Seulo olimpinėse žaidynėse reaguoja labai ramiai. Jie pripažįsta, kad rusai kalti dėl susidariusios situacijos.

Ji susidarė dėl to, kad 2013 m., kai atsistatydino buvęs prezidentas Aleksandras Krasnenkovas, įvyko skilimas tarp senosios Rusijos federacijos krepšinio valdybos ir dabartinės. Visus tuos metus Rusijoje kone yra dvi krepšinio federacijos. Jos niekaip negali susėsti prie derybų stalo ir išsiaiškinti. Pavyzdžiui, dabar vadinamoji senoji federacijos valdyba jau paskelbė, kad ji organizuoja rinkiminę ataskaitinę konferencija, nors oficiali konferencija turi vykti rugpjūčio 2 d.“

Galutinį sprendimą dėl Rusijos krepšinio federacijos likimo FIBA priims Tokijuje vyksiančiame valdybos posedyje rugpjūčio 8-9 dienomis. Šalies krepšinį iš skandalų liūno gelbėti nusiteikęs Kirilenka, kuris sieks prezidento posto.

„Kaip minėjau, rugpjūčio 2 d. vyks dabartinės oficialios Rusijos krepšinio federacijos rinkiminė ataskaitinė konferencija. Jos metu, tikėtina, Kirilenka pretenduos į federacijos prezidento postą. Jis žada įvesti tvarką Rusijos krepšinyje. Dabartinė federacijos prezidentė kviečiama į rugpjūčio 8–9 dienomis Tokijuje vyksiantį FIBA valdybos posėdį. Jeigu rusai atvyks ten ir įrodys, kad jie padarė tvarką, (o rusai to tikisi) greičiausiai sankcijos bus atšauktos.

Noriu priminti – kai buvo išrinkta Julija Anikejeva, Rusijos krepšinyje vyko savotiški votergeitai – buvo viešinami slapti telefoniniai pokalbiai, kuriuose figūravo ir dabartinis Rusijos prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas. Jis buvo kaltinamas nevisai švariais žaidimais ir netgi buvo minimas tuose pokalbiuose. Esmė tokia, kad šiuo metu yra tarsi dvi krepšinio federacijos. Jeigu jos nesusitars, rinktinės negalės dalyvauti“, – teigė Meškonis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder