Rinktinės vyrai ruošiasi pirmajai repeticijai Klaipėdoje

Rinktinės vyrai ruošiasi pirmajai repeticijai Klaipėdoje

Jau visi Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatai pluša Palangoje, o ketvirtadienį persikels ir į Klaipėdą. Dainiaus Adomaičio treniruojama krepšininkų kariauna ruošiasi savaitgalį "Švyturio" arenoje vyksiančiam keturių komandų draugiškam turnyrui, tačiau antradienį spėjo šiek tiek ir papramogauti - surengė smagias varžytuves su esamais ir buvusiais Lietuvos futbolo rinktinės atstovais.

Tarp jų buvo ir Lietuvos futbolo rinktinės vyr. treneris Edgaras Jankauskas, olimpinis futbolo čempionas Arminas Narbekovas, buvę rinktinės nariai Tomas Ražanauskas, Andrius Velička ir dar būrelis žinomų futbolo atstovų.

Krepšininkai išbandė futbolo įgūdžius: spyrė 11 m baudinius į "radisto" Jono Nainio saugomus vartus, o vėliau iš stadiono vidurio bandė įspirti kamuolį į tuščius vartus. Futbolininkų taip pat laukė iššūkiai - jiems teko mesti į krepšį nuo tritaškio linijos, o vėliau ir iš vidurio aikštės.

Vyko smagios ir daug emocijų keliančios varžytuvės, o galiausiai paskelbtos lygiosios.

Mantui Kalniečiui - kapitono raištis

"Man kur kas paprasčiau yra žaisti krepšinį, nei spardyti kamuolį. Kiekvienas turi daryti savo darbą, bet visada yra smagu per treniruotes pažaisti futbolą. To per rinktinės treniruotes nebedarome, nes saugomės traumų", - teigė naujasis Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis.

Netrukus jis pabrėžė, kad dabar jo sveikatos būklė yra gera.

"Džiaugiuosi, kad ir rinktinėje visi sveiki bei gali sportuoti visa jėga. Tas krūvis dabar labai didelis, bet tai normalu šioje fazėje - mus dabar "nudrožia", bet viskas gerai. Rinktinėje visada yra išskirtinė atmosfera. Malonu čia būti. Norėtųsi, kad pavyktų kažką laimėti ir būtume visi patenkinti. Man patinka, čia jaučiuosi gerai, mėgstu žaisti už Lietuvą. Jeigu esu sveikas, nematau, kodėl turėčiau nežaisti už savo šalį. Juolab, kad šiemet buvo daug poilsio dienų", - patriotiškai kalbėjo M. Kalnietis.

KAPITONAS. "Man kur kas paprasčiau yra žaisti krepšinį, nei spardyti kamuolį. Kiekvienas turi daryti savo darbą, bet visada yra smagu per treniruotes pažaisti futbolą", - kalbėjo krepšinio rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis.

Pasiteiravus, ką jam reiškia kapitono raištis, krepšininkas atsakė: "Smagu, stengsiuosi nenuvilti komandos draugų ir visos rinktinės. Buvau kartą kapitonu, bet tada nežaidžiau čempionate (juokiasi. Autor. past.). Yra tas vardas, yra atsakomybė, bet darai tą patį, ką darei ir nebūdamas kapitonu. Tai, kad rinktinėje nėra Roberto Javtoko yra didelis smūgis atmosferai, bet bandysime kažką klijuoti iš naujo. Dėl to nejaučiu kažkokio papildomo spaudimo", - kalbėjo M. Kalnietis.

D-Mo žais "Žalgiryje"?

Kitas Lietuvos krepšinio rinktinės narys Donatas Motiejūnas į Palangą lieti prakaitą su nacionaline ekipa atvyko net ir nežinodamas, kokios ekipos marškinėlius vilkės ateinantį sezoną.

"Pernai padariau klaidą, kad neatvykau į rinktinės stovyklą. Keisis FIBA formatas ir neaišku, ar kitą vasarą kažkur pateksime. Tai paskutiniai garantuoti metai ir norėjau važiuoti bei daugiau klaidos nekartoti. Yra dėliojamos detalės ir artimiausiu metu su kažkuo pasirašysime sutartį. Tai bus NBA, Europa ar Kinija, matysime. Klausiate, ar realu ir Kinija? Viskas realu, nes yra daug pasiūlymų. Dėl laiko juostų skirtumo ir mano miego trūkumo dar nekalbėjau su agentu, bet pasikalbėsime ir viską susidėliosime. Laikas bėga. Tikrai nesėdėsiu ir nelauksiu jokių prošvaisčių. Jeigu ne NBA, tai tuomet Europa, nes čia krepšinis irgi aukšto lygio. Noriu žaisti NBA, bet noriu rungtyniauti, o ne sėdėti ant suolo", - teigė D. Motiejūnas.

TRIJULĖ. Donatas Motiejūnas (kairėje) įsiamžino su "radistais" Jonu Nainiu ir Rolandu Mackevičiumi.

Paklausus, ar Kauno "Žalgiris" yra tarp realių variantų, aukštaūgis atsakė: "Realus. Teko kalbėtis su jais. Viskas dar kalbų formoje, bet kalbuosi su daug komandų. Malonu, jog parodė iniciatyvą. Aš toje programoje užaugęs nuo vaikystės - pažiūrėsime, kaip viskas susiklostys".

Patriotiškasis Jonas Mačiulis

Paskutinis prie Lietuvos krepšinio rinktinės prisijungęs Madrido "Real" atstovas Jonas Mačiulis teigė jaučiasi pailsėjęs ir pasiruošęs vėl kibti į darbą.

"Šiemet ilsėjausi beveik šešias savaites - tiek pirmą kartą nuo 2005 metų. Reikėjo atostogų ir jas išnaudojau, kiek galėjau. Reikėjo pailsėti nuo tos rutinos ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Kalbėjau su Dainiumi Adomaičiu, jog kartais yra geriau ilgiau pailsėti nei persidirbti. Madride negavau daug laiko žaisti, bet kelionės, įtampa, pasiruošimas rungtynėms susideda ir nuo to reikia pailsėti. Daugybę metų neturėjau ilgesnių atostogų nei dešimt dienų. Reikėjo atsigauti ir "perkrauti elementus". Esu vyriausias rinktinės žaidėjas. Koks tas jausmas? Keistas. Pernai dar buvau ketvirtas pagal amžių, o dabar tapau vyriausiu. Bėga laikas - jau dešimta vasara su rinktine", - sakė J. Mačiulis.

STRATEGAI. Lietuvos krepšinio ir futbolo rinktinės vyr. treneriai - Dainius Adomaitis (dešinėje) ir Edgaras Jankauskas (kairėje) turėjo apie ką padiskutuoti.

Netrukus jis pridūrė, jog į rinktinę jį veda ne tik patriotiškumo jausmas, bet ir ambicijos, draugai, gera kompanija.

"Viskas kartu sudėjus. Atvažiuoji į rinktinę, pamatai visus tuos veidus, kurių nematai visą sezoną. Yra ką pakalbėti, ką aptarti. Žaidi už Lietuvą. Tai malonu", - širdį atvėrė J. Mačiulis.

Klaipėdoje - pirmoji repeticija

Penktadienį ir šeštadienį Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, vyks tarptautinis krepšinio turnyras "Kidy Tour Cup", kuriame tarpusavyje kausis Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Gruzijos nacionalinės krepšinio rinktinės.

Penktadienį nuo 16.45 val. kausis Latvijos ir Gruzijos ekipos, nuo 19.30 - lietuviai su lenkais.

Turnyras finišuos rugpjūčio 5 dieną (šeštadienį). Šią dieną nuo 16.45 val. rungtyniaus penktadienio rungtynių pralaimėtojai, nuo 19.30 val. - penktadienį laimėjusios ekipos.

Šios rungtynės bus ne tik pirmoji repeticija prieš artėjantį Europos čempionatą, bet ir jėgų patikrinimas prieš oficialias pasaulio čempionato atrankos rungtynes, kurias lapkričio mėnesį Klaipėdoje lietuviai žais būtent su lenkais.

Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės:
Rugpjūčio 4 d., Klaipėda: Lietuva - Lenkija;
Rugpjūčio 5 d., Klaipėda: Lietuva - Gruzija arba Latvija;
Rugpjūčio 9 d., Orleane (Prancūzija): Lietuva - Kroatija;
Rugpjūčio 10 d., Orleane (Prancūzija): Lietuva - Prancūzija;
Rugpjūčio 15 d., Kaune: Lietuva - Prancūzija;
Rugpjūčio 18 d., Rygoje (Latvija): Lietuva - Rumunija;
Rugpjūčio 19 d., Rygoje (Latvija): Lietuva - Latvija;
Rugpjūčio 23 d., Šiauliuose: Lietuva - Islandija;
Rugpjūčio 25 d., Vilniuje: Lietuva - Ispanija.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Mantas Kalnietis, Evaldas Kairys, Martynas Sajus, Artūras Gudaitis, Jonas Valančiūnas, Rokas Giedraitis, Deividas Gailius, Donatas Motiejūnas, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Martynas Gecevičius, Adas Juškevičius, Mindaugas Girdžiūnas, Lukas Lekavičius ir Eimantas Bendžius.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder