Rinktinę paliko du debiutantai

Rinktinę paliko du debiutantai

Prieš draugišką turnyrą Kaune už darbą buvo padėkota debiutantams Rokui Giedraičiui ir Mariui Runkauskui.

„Nesigailiu jų pakvietęs, nors abu turbūt nesitikėjo nė patekti į kandidatų sąrašą. Giedraitis yra labai jaunas, jam viskas prieš akis. Dabar pagrindinį dėmesį jis turi skirti savo kūnui, nes tai jam didžiausia problema. Reikia užsiauginti šiek tiek raumenų, kad kiti jo nestumdytų. Bet jis – labai įdomus žaidėjas, greitas, pakankamai aukštas, turi greitas rankas ir mąstyseną. Kuo toliau, tuo geriau jis čia jautėsi ir, manau, gavo gerų pamokų. 

Mariaus pradžia buvo labai nedrąsi. Tarsi galvotų, kad kažkur ne ten pateko. Bet į galą jis buvo žymiai drąsesnis. Niekas nesako jam „viso gero“. Jei gerai užsirekomenduos per ateinantį sezoną, galbūt gaus dar vieną šansą“, – „Delfi.lt“ cituoja rinktinės vyriausiąjį trenerį Joną Kazlauską.

Abu pirmą kartą rinktinės marškinėlius apsivilkę krepšininkai sužaidė po trejas rungtynes.

Šiandien 23-ąjį gimtadienį minintis Giedraitis vidutiniškai per mačą žaisdavo po 8,7 minutės ir pelnydavo po 6,3 taško.

29-erių Runkauskas aikštėje praleisdavo po 12,3 minutės, pelnydavo po 4,7 taško, atkovodavo po 1 kamuolį ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

Lietuvos rinktinė pirmadienį draugiškų rungtynių maratoną pratęs kontrolinėse keturių komandų varžybose Kaune. Pirmieji lietuvių varžovai – turkai. Susitikimo pradžia – 19.30 val.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder