Ričardas Berankis krito prieš kortų šeimininką ir baigė pasirodymą „Roland Garros“ turnyre

Ričardas Berankis krito prieš kortų šeimininką ir baigė pasirodymą „Roland Garros“ turnyre

Paryžiuje (Prancūzija) vykstančiame prestižiniame antrajame šių metų „Didžiojo kirčio“ teniso turnyre „Roland Garros“ 22-ejų Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-67) pirmajame turnyro rate po atkaklios kovos turėjo pripažinti kortų šeimininko 31-erių prancūzo Julieno Benneteau (ATP-32) pranašumą – 6-7 (5-7), 3-6, 7-5, 6-7 (5-7).

Mačo eiga:

Pirmajame sete R. Berankis pirmavo net 4-1, tačiau J. Benneteau perėmė iniciatyvą ir išlygino pusiausvyrą. Seto nugalėtojas sprendėsi tie break‘e, kuriame sėkmė lemiamu momentu lydėjo prancūzą – 6-7 (5-7).

Antrajame sete mačo šeimininkas atliko du break point‘us ir išsiveržęs į priekį 0-3 neleido lietuviui atsitiesti. Setą varžybų debiutantas pralaimėjo 3-6.

Tačiau trečiajame sete R. Berankis baltos vėliavos neiškėlė – atkakliai priešinosi varžovui ir J. Benneteau pirmaujant 5-4 ir beveik turint pergalę kišenę – atliko break point‘ą, o galop, laimėjęs savo ir varžovo pavadinimus iškovojo pergalę ir sete – 7-5.

Ketvirtajame sete R. Berankis nepasinaudojo dviem šansais laimėti varžovo padavimų, o J. Benneteau lietuvį už tai nubaudė ir trečiajame geime atliko break point‘ą. Vis dėlto R. Berankis šeštame geime išlygino santykį – 3-3. Tenisininkai kovėsi taškas į tašką ir seto nugalėtojo klausimą vėl nukėlė į tie break‘ą.

Devintajame tie break‘o geime J. Benneteau atliko mini break‘ą ir sugebėjo persverti rezultatą – 4-5, bet lietuvis ir vėl nepasidavė, ir nors varžovas tikino, kad kamuoliukas išlėkė už aikštės ribų, mačo teisėjas davė tašką R. Berankiui – 5-5. Vis dėlto lemiamą akimirką veteranas sužaidė solidžiau ir išplėšė pergalę varginančiajame sete bei susitikime – 6-7 (5-7).

Su veteranu iš Prancūzijos R. Berankis susitiko pirmą kartą.

Už dalyvavimą pagrindinėse varžybose lietuviui atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 21 tūkst. eurų.

R. Berankis pagrindiniame „Roland Garros“ turnyre žaidė pirmą kartą karjeroje. 2010 m. jis neįveikė atrankos barjero, o 2011 ir 2012 m. turnyrą praleido dėl traumų.

Pagrindinės vyrų ir moterų varžybos prasidėjo sekmadienį ir tęsis dvi savaites.

112 kartą vyksiančio „Roland Garros“ turnyro bendrą prizų fondą sudaro rekordinė suma - 22 mln. eurų. Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks ne tik čempionų taurės, bet ir po 2000 ATP reitingo taškų bei 1,5 mln. eurų čekį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder