Reprezentacinėms miesto komandoms - lėšų karpymas

Reprezentacinėms miesto komandoms - lėšų karpymas

Klaipėdos valdžia užsimojo keisti reprezentacinių Klaipėdos miesto komandų: "Neptūno" krepšininkų ir "Žemaitijos dragūno" rankininkų dalinį finansavimą. Nors dar prieš kelias savaites buvo kalbama apie 10 proc. finansavimo mažinimą, tačiau valdžios apetitas kyla bevalgant - pasigirdo viešų kalbų apie gerokai riebesnį šių sporto komandų "nuskausminimą".

[CITATA]

Antradienį Socialinių reikalų komitete Klaipėdos sporto vadas Irenijus Zaleckis pateikė projektą, pagal kurį neptūniečiams norima nurėžti 200 tūkstančių litų, o "Žemaitijos dragūnui" - 50 tūkstančių litų.

Taigi pagal naujai siūlomus pakeitimus "Neptūnas" 2012 metais sulauktų ne 500, o 300 tūkstančių litų, o rankininkai - ne 200, o 150 tūkstančių litų.

Toks siūlymas sukėlė daug diskusijų, prieštaravimų ir net pasipiktinimų.

Komitete dalyvavęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad nesupranta, iš kur paimti būtent tokie skaičiai.

"Ir dešimties procentų sumažinimas būtų gana nemažas. Juk čia ne aukcionas, kad sakyti, jog reikia skirti tokią ar kitokią sumą. Aš šiuo klausimu būčiau labiau atsargus", - teigė uostamiesčio galva.

Tai pabrėžė ir Socialinių reikalų komitete dalyvavę "Žemaitijos dragūno" bei "Neptūno" atstovai.

Anot "Neptūno" klubo direktoriaus Osvaldo Kurausko, toks drastiškas siūlymas galėtų turėti itin skaudžių, gal net sunkiai pakeliamų pasekmių.

"Sumažinti paramą net 40 procentų - sunkiai įsivaizduojamas reiškinys. Net nežinau, kaip reiktų išgyventi. Juk su žaidėjais jau sezono pradžioje yra sudaromos sutartys. Pasekmės būtų žiaurios: gal net reikėtų išsikelti iš "Švyturio" arenos, taip pat ieškoti būdų, kaip nutraukti sutartis su keliais žaidėjais. Vargu, ar baigtume sezoną. Juk, jei neturėtume iš ko mokėti žaidėjams pinigų, jie galėtų net paduoti klubą į teismą. Tokie drastiški sprendimai atneštų nepakeliamos žalos", - pabrėžė O. Kurauskas.

Su juo nuomone sutiko ir "Žemaitijos dragūno" treneris Artūras Juškėnas, kuris taip pat akcentavo, kad sporto komandos visada pinigus planuoja į priekį ir suskaičiuoja kiekvieną centą.

"Žinojome, kad lėšos gali būti sumažintos 10 procentų, tačiau apie didesnę sumą nebuvo nė kalbos. Tai mums lyg perkūnas iš giedro dangaus", - sakė A. Juškėnas.

Klaipėdos Tarybos narys Vygantas Vareikis sporto vadui priminė ir tai, kad "Žemaitijos dragūnas" miestą reprezentuoja nepriekaištingai - du metus paeiliui iškovojo LRT Didžiąją taurę bei tapo Lietuvos rankinio lygos čempionais.

Šiemet jie šalies pirmenybėse vėl neturi lygių - jau iškovojo keturioliką pergalių ir nėra nė karto suklupę.

"Galima sakyti, kad "Žemaitijos dragūnas" yra be penkių minučių Lietuvos čempionai", - akcentavo jis.

Be to, jis pabrėžė, kad miestui reiktų pagaliau apsispręsti, kurias sporto šakas remia ir palaiko.

"Visų sporto šakų išlaikyti negalime, tačiau pagrindines, labiausiai reprezentuojančias miestą, privalome globoti", - rėžė V. Vareikis.

Klaipėdos sporto vadas sakė, jog tokio sprendimo imtis verčia per mažas Klaipėdos 2012 metų biudžeto finansavimas Kūno kultūros ir sporto plėtros programos priemonėms.

"2012 m. savivaldybės biudžeto projekte "Žemaitijos dragūnui" ir "Neptūnui" anksčiau numatytos sumos sudarytų daugiau nei pusę visų 1 190 800 Lt daliniam finansavimui skirtų lėšų. Todėl liktų labai mažai lėšų kitų sporto klubų (80 paraiškų) veiklos daliniam finansavimui", - kalbėjo I. Zaleckis.

Anot jo, pritarus neptūniečių ir dragūniečių biudžeto lėšų naudojimo sutarties pakeitimams, bus išspręsta biudžeto lėšų trūkumo problema kitų klubų daliniam finansavimui.

"Žemaitijos dragūno" dalinio finansavimo sutartis su Klaipėdos savivaldybe trejiems metams buvo pasirašyta 2011 metų rugsėjo 23 dieną ir galioja iki 2014 metų gruodžio 31 dienos.

"Neptūno" sutarties pasirašymo data - 2010 metų rugsėjo 8 diena. Sutarties pabaigos terminas - 2013 gruodžio 31 diena.

Miesto meras V. Grubliauskas paragino I. Zaleckį labiau išanalizuoti sporto biudžetą ir ieškoti dar kitų galimybių.

"Negalime kiršinti dviejų klubų. Iš vieno nurėžti, o kitam - duoti. Reikia racionalių ir pagrįstų sprendimų", - meras ragino I. Zaleckį.

Po ilgų diskusijų ir įvairių siūlymų Socialinių reikalų komiteto nariai nepritarė I. Zaleckio siūlytam projektui. Šis klausimas dar keliaus per kelis Savivaldybės komitetus, o galiausiai šio mėnesio pabaigoje bus sprendžiamas šių metų miesto taryboje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder