Regbis kapituliavo kovoje su valdžia

Regbis kapituliavo kovoje su valdžia

Padėtas taškas teisminiame ginče, kurio metu Lietuvos regbio federacija bandė įrodyti, jog Klaipėdos sporto reforma įvykdyta pažeidžiant sportininkų interesus.

Nors reforma buvo nepatenkinti ne vienos sporto šakos atstovai, vieninteliai regbininkai pabandė teismo keliu panaikinti Klaipėdos tarybos sprendimą, pagal kurį padaryta pertvarka.

Vienas pagrindinių reformos etapų - Klaipėdos sporto šakų suskirstymas į finansuojamas iš miesto biudžeto ir ne - įsigaliojo nuo šių metų pradžios. Regbis tarp finansuojamųjų nepateko.

Šios sporto šakos federacija pareiškė, jog regbis už borto liko nepagrįstai ir Klaipėdos apygardos administracinio teismo paprašė sprendimą panaikinti viešojo intereso gynimo pagrindu, bet skundas atmestas kaip nepagrįstas. Esą federacijai Klaipėdos klubai nepriklauso, o pačios organizacijos teisių pažeidimo neįžvelgta.

Regbininkai rankų nenuleido ir kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą bei paprašė to paties, tačiau šios savaitės pradžioje ir vėl buvo priimta sportininkams nepalanki nutartis - administracinė byla nutraukta. Be to, federacijai neliko galimybės skųstis toliau - nutartis neskundžiama.

Nors pripažinta, kad reforma tam tikra prasme galėtų būti pripažinta ribojančia regbio populiarumą ir pažeidžia federacijos tikslą - siekti šios sporto šakos masiškumo, tačiau nurodyta, jog federacijos veiklą reglamentuojantys teisės aktai nesuteikia jai teisės ginti viešąjį interesą.

Uostamiestyje nuo šių metų veikia regbio klubas "Klaipėdos kovas", kuriame treniruojami sportininkai iki 19 metų, ir tai leidžia treneriams pretenduoti į savivaldybės paramą.

"Žadėjo mokėti 64 litus už kiekvieną auklėtinį, moka po 49 Lt. Nesinorėtų, kad dar labiau mažėtų, nes jau dabar tenka iš savo kišenės pirkti dešros vaikams iš nepasiturinčių šeimų.

Kas pasikeitė reformai įsivažiavus? Kas dirba, tas gali nebijoti - išgyvens. Mes laikomės, per tą pusmetį pasiekėme aukštų rezultatų, rengiame išvykas, šventes. Prisideda vaikų tėvai, regbiui prijaučiantys žmonės.

Laikomės neblogai. Šiandien bijome tik vieno dalyko - savivaldybė leido nemokamai iki kitų metų naudotis treniruočių aikšte, kuri atsirado regbio entuziastų dėka. Jeigu iš jos išvarys, teks išsiskirstyti po kiemus.

Savivaldybė žada, pritaria, skatina, bet nenori savo žodžiui duoti raštiškos garantijos", - realią reformos įtaką po pusmečio įvertino klubo treneris Donatas Streckis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder