"Real" pradėjo antrąjį dešimtuką

"Real" pradėjo antrąjį dešimtuką

Madrido „Real“ futbolininkus vieni dievina, kiti jų nekenčia, bet visi turi pripažinti faktą - kitoms Europos komandoms toli iki karališkojo klubo trofėjų sąrašo. Čempionų lygos finale po 11 metrų baudinių serijos įveikęs Madrido ekipą „Atletico“, „Real“ žvaigždynas prestižinį turnyrą laimėjo 11-ą kartą.

Labai nedaug trūko, kad po Milane (Italija) vykusio finalo kalbėtume ne apie 11-ąjį „Real“, o apie pirmąjį „Atletico“ triumfą. Gal viskas būtų pasibaigę kitaip, jei Serchijui Ramosui (Sergio Ramos) mušant pirmąjį rungtynių įvartį teisėjas būtų pamatęs nuošalę. Gal „Atletico“ futbolininkai būtų laimėję, jei būtų anksčiau išlyginę rezultatą. Juk Antuanas Grizmanas (Antoine Griezmann) turėjo puikią progą, bet realizuodamas 11 metrų baudinį šovė į skersinį. Galų gale ir kitam „Atletico“ žaidėjui Chuanfranui (Juanfran) trūko vos kelių centimetrų, kai baudinių serijoje pataikė į virpstą.

Visi „gal“ ir „jei“ karališkajam klubui dabar nerūpi. Laikas džiaugtis, didžiuotis ir skaičiuoti savo pasiekimus. Pagrindinis pasiekimas tas, kad trofėjus iškovotas 11-ąjį kartą. Turnyrą laimėjusių komandų sąraše antrąją vietą užima „Milan“ su septyniais titulais. Nuo 1992 m., kai turnyras iš Čempionų taurės buvo pervadintas Čempionų lyga ir jam suteikta dabartinė forma, „Real“ finale žaidė penkis kartus. Visi penki finalai laimėti. Priminsime, kad užpernai finale taip pat vyko Madrido derbis. Tąsyk po pagrindinio laiko užfiksuotos lygiosios 1:1, bet baudinių serijos neprireikė, užteko pratęsimo.

Fortūna myli „Real“, nors treneris Zinedinas Zidanas (Zinedine Zidane) akcentuoja kitus dalykus. „Dvasia dažnai būna svarbesnė už meistriškumą. Džiaugiuosi, kad šįkart buvome stiprūs ne tik meistriškumu, bet ir charakteriu“, - sakė Z.Zidanas. Jis tapo pirmuoju trofėjų iškovojusiu strategu iš Prancūzijos bei septintuoju žmogumi, laimėjusiu turnyrą ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris. Beje, 2002 m. Z.Zidanas finale įmušė pergalingą įvartį.

Statistikos specialistai apskaičiavo ir tai, kad Z.Zidanas yra aštuntas treneris, laimėjęs Čempionų lygą savo debiutiniame sezone. „Real“ strategu prancūzas tapo tik šių metų sausį. Jis pakeitė Rafaelį Benitesą (Rafael Benitez), todėl dabar daug kas svarsto, kurio trenerio indėlis į galutinę pergalę svarbesnis. Žaidėjai giria savo dabartinį auklėtoją. „Z.Zidanas į komandą atsinešė kuklumą, darbštumą ir ryžtą. Trenerio pakeitimas buvo labai svarbus. Jis davė mums tai, ko neturėjome anksčiau. Pagerėjo atmosfera rūbinėje, mes tapome vieningi“, - teigė naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas „Real“ kapitonas Serchijus Ramosas (Sergio Ramos).

Parengta pagal savaitraščio „Respublika“ priedą „Sporto gyvenimas“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder