Ramunė Kumpienė: "Turime apsiginkluoti kantrybe"

Ramunė Kumpienė: "Turime apsiginkluoti kantrybe"

Šiandien nuo 18 val. Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) bus žaidžiamos antrosios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažojo finalo rungtynės tarp Klaipėdos "Fortūnos" ir Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" ekipų. [CITATA]

Kol kas serijoje iki trijų pergalių rezultatu 1:0 pirmauja Kauno rajono atstovės.

Jos pirmąsias rungtynes namuose laimėjo po dramatiškos kovos vos 2 taškų skirtumu - 64:62.

Klaipėdietės šį sezoną jau ne kartą įrodė, kad gali įveikti šią Lino Šalkaus treniruojamą komandą. "Fortūnos" merginos vasario 15 dieną LMKL reguliaraus čempionato rungtynėse varžoves įveikė rezultatu 56:51, taip pat pajūrio krepšininkės stiprų smūgį sudavė "Hoptrans-Sirenų" atstovėms, kai eliminavo jas iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro.

Ramunės Kumpienės auklėtinės LKF taurės turnyro atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Garliavoje rezultatu 75:66 palaužė Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" komandą. Pirmasis susitikimas, vykęs Klaipėdoje, baigėsi 5 taškų klaipėdiečių pralaimėjimu - 52:57.

"Fortūna" sugebėjo įveikti "Hoptrans-Sirenas", kai jos dar buvo pajėgiausios sudėties, kai dar žaidė viena iš LMKL lyderių Iveta Šalkauskė.

Taigi dviejų LKF taurės turnyro pusfinalio rungtynių rezultatas buvo palankesnis klaipėdietėms ir jos pirmą kartą istorijoje kovėsi finale. Čia buvo galingai pasipriešinta Lietuvos čempionėms ir moterų Eurolygos dalyvėms Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" krepšininkėms, tačiau galiausiai pralaimėta rezultatu 71:83.

Visgi LKF taurės turnyre iškovoti sidabro medaliai - puikus pasiekimas, tačiau tuo "Fortūnos" šio sezono tikslai nesibaigia - bus bandoma žūtbūt iškovoti ir LMKL bronzos medalius.

Trenere, kokia komandoje tvyro nuotaika prieš antrąsias LMKL mažojo finalo varžybas? - pasiteiravome "Fortūnos" trenerės R. Kumpienės.

Žaidėjos - susikaupusios, laukiame antrųjų rungtynių. Norime atsirevanšuoti ir išlyginti serijos rezultatą. Komandoje nuotaikos - geros, visos pasiryžusios kovoti.

Tik šiek tiek psichologiškai buvo sunku, kadangi antrųjų varžybų teko laukti visą savaitę. Mes jau buvome pripratusios žaisti kas kelias dienas, o čia - tiek laisvo laiko.

Ką per tas dienas nuveikėte?

Treniravomės ir lauke, ir sporto salėje, turėjome ir išeiginių. Žaidėjos fiziškai atsigavo, pailsėjo. Tuo metu "Hoptrans-Sirenos" žaidė Baltijos moterų krepšinio lygos lemiamas varžybas, tačiau kovoje dėl trečiosios vietos pralaimėjo rezultatu 63:72 po pratęsimo Gardino "Olimpia" (Baltarusija) krepšininkėms.

Ar tai Jūsų komandai bus naudinga? Galbūt "Hoptrans-Sirenos" bus palūžusios, o galbūt atvirkščiai - dar labiau įpykusios ir sieks reabilituotis LMKL čempionate.

Viską pamatysime trečiadienio vakarą aikštėje. "Hoptrans-Sirenos" - kovinga komanda. Nemanau, kad jos žais kitaip, nei žaidė pirmąsias LMKL mažojo finalo rungtynes. Mūsų užduotis - jas sustabdyti ir iškovoti pergalę. Turime apsiginkluoti kantrybe, gerai gintis, drąsiai atakuoti varžovių krepšį, bausti jas greitomis atakomis ir tada viskas bus gerai. Reikia pamiršti kas buvo anksčiau ir kiekvienoms rungtynėms ruoštis atskirai. Žaidėjoms sakiau, kad dabar kiekvienose rungtynėse turime žaisti taip, lyg tai būtų lemiama dvikova dėl medalių. Mūsų tikslas - trečioji vieta.

"Hoptrans-Sirenos" rungtyniauja agresyviai, grubiai, dažnai balansuoja ties pražangos riba. Pirmosiose LMKL mažojo finalo rungtynėse teisėjai leido žaisti tokį žaidimą. Kaip manote, galbūt tai ir lėmė, kad buvo patirtas pralaimėjimas?

Su tuo sutikčiau. Mūsų vienai iš komandos lyderių Linai Aglinskaitei per pirmas rungtynes buvo stipriai sumuštas raumuo, tad ji visą savaitę nesitreniravo su komanda. Ji bandys žaisti per antrąsias LMKL mažojo finalo rungtynes, tačiau nežinia, kokios sportinės formos ji bus.

Pirmosiose LMKL mažojo finalo rungtynėse mes trečiojo ketvirčio viduryje buvome įgijusios 8 taškų pranašumą - 41:49, tačiau vėliau žaidėjos, galbūt dėl per didelio noro atitolti, šiek tiek "perdegė". Per skubėjimą kurį laiką nebepelnėme taškų ir varžovės pasivijo. Tikiuosi, kad tai bus pamoka ir žaidėjos supras, kad reikia žaisti brandžiau. Tiesiog viską, kas buvo, reikia pamiršti, "nusiskausminti" ir drąsiai eiti į kovą.

Viso mūsų sezono žaidimo kreivė kilo į viršų, tikiu savo komanda ir žaidėjomis, labai norėčiau, kad antrose LMKL mažojo finalo rungtynėse Klaipėdoje žaistume dar geriau.

Tikiu, kad papildomos motyvacijos įkvėps ir savi sirgaliai. Džiugu, kad susidomėjimas mūsų varžybomis auga, į varžybas susirenka vis daugiau žiūrovų. Sutinku žmones gatvėje, jie padrąsina, pasako teigiamų žodžių, domisi mūsų komanda. Kviečiu visus sirgalius ateiti palaikyti savo miesto komandos ir šįvakar.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder