Ramunė Kumpienė: "Stiprintis nežadame"

Ramunė Kumpienė: "Stiprintis nežadame"

Šiandien Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės savo žiūrovų akivaizdoje sieks iškovoti kelialapį į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro pusfinalį. [CITATA] Ramunės Kumpienės auklėtinės nuo 17 val. Klaipėdos kūno kultūros rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) susitiks su Vilniaus "Jaunųjų talentų" ekipa.

Klaipėdietės pirmose LKF taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynėse Vilniuje akivaizdžiai įrodė savo pranašumą - "Jaunųjų talentų" ekipą palaužė net 32 taškų skirtumu - 72:40.

Esate viena koja LKF taurės pusfinalyje. Turbūt bus sunku nuteikti žaidėjas rimtai kovai? - paklausėme "Fortūnos" komandos trenerės Ramunės Kumpienės.

Nemanau. Visos žaidėjos supranta, kad negalima atsipalaiduoti. Jos profesionalės, pasižymi sportiniu charakteriu, apie atsipalaidavimą minčių nėra.

Ši savaitė skirta LKF taurės turnyrui. Jei pavyktų įveikti ketvirtfinalio barjerą, savaitgalį planuojamos pusfinalio dvikovos, vėliau - finalas. Šią savaitę nebus LMKL kovų, kadangi komandos kovoja LKF taurės turnyre.

Pergalės prieš "Jaunųjų talentų" ekipą atveju, pusfinalyje jums tektų susitikti su Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" atstovėmis. Pastarosios šį sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate žaidžia įspūdingai - iš 17 rungtynių patyrė vos du pralaimėjimus ir abukart prieš čempiones - Vilniaus "Kibirkšties-Viči" ekipą. Kaip vertinate galimą būsimąją varžovę?

Tai labai rimta konkurentė. Šį sezoną šiai ekipai nusileidome abu kartus. Be to, "Hoptrans-Sirenos" iki sezono pabaigos sudarė sutartį su Ispanijoje rungtyniavusia įžaidėja Santa Okockyte. Jei norime įveikti šią ekipą, mums reikės ne tik labai kovingai nusiteikti, atiduoti visas jėgas, bet ir reikalinga sėkmė.

Pernai LKF taurės turnyre "Fortūna" iškovojo trečiąją vietą. Šiemet bus varžomasi tik dėl nugalėtojos titulo, dėl trečiosios vietos dvikova nenumatyta. Kaip tai vertinate?



Pernai mes iškovojome trečiąją vietą tiek LMKL čempionate, tiek LKF taurės turnyre. Nenuostabu, kad mūsų pagrindinis tikslas ir siekis - žūtbūt prasibrauti į LKF taurės finalą. Tai būtų puikus pasiekimas. Tai, jog šiemet kovojama tik nugalėtojų trofėjo, o trečioji vieta pamiršta - didelis nuostolis.

Jei pusfinalyje ir pavyktų įveikti Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" atstoves, finale tikriausiai tektų kautis su Vilniaus "Kibirkšties-Viči" ekipa. Praėjusį savaitgalį įrodėte, kad galite patampyti nervus ir šiai Eurolygos ekipai - Vilniuje joms nusileidote vos 7 taškų skirtumu - 69:76. Ar galima teigti, kad "Fortūnos" merginos vis įsibėgėja ir įgauna optimalią sportinę formą?

Aš labai to tikiuosi. Daugelis LMKL ekipų pastaruoju metu stiprinasi, tačiau mes panašiai elgtis nežadame. Savo žaidėjoms pasakiau: tikiu jumis. Manau, kad kiekviena gali žaisti bei įrodyti savo vertę tiek sau, tiek trenerių štabui. Juk "Fotrtūnos" pagrindą sudaro įvairių Lietuvos rinktinių narės, turime perspektyvų būrį žaidėjų. Tereikia, kad jos kuo greičiau patikėtų savo jėgomis.

Vilniaus "Kibirkšties-Viči" ekipą neseniai papildė buvusi jūsų auklėtinė ir ilgametė "Lemminkainen" žaidėja Marina Solopova. Būtent ji daugiausiai prisidėjo, kad "Fortūna" patirtų nesėkmę - Marina per 18 minučių pelnė 17 taškų (5/7 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus). Kaip manote, ar ši krepšininkė bus didelė paspirtis Vilniaus ekipai?

Ji jau dabar yra didelė šios komandos paspirtis, viena iš lyderių. Tai protingai rungtyniaujanti žaidėja. Apskritai malonu, kad čempionių ekipoje rungtyniauja trys mano buvusios auklėtinės. Be minėtosios Marinos Solopovos, dar vilniečių gretose žaidžia Ieva Šimkutė ir Lina Pikčiūtė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder