Ramunė Kumpienė prieš LMKL ketvirtfinalį: "Viskas mūsų pačių rankose"

Ramunė Kumpienė prieš LMKL ketvirtfinalį: "Viskas mūsų pačių rankose"

Sekmadienį 14 val. Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės pradės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) ketvirtfinalio iki dviejų pergalių seriją. Klaipėdiečių varžovė - daugkartinė šalies čempionė - Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" ekipa.
    
Antroji dvikova vyks Vilniuje kovo 18 dieną (trečiadienį) 17 val. Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks kovo 21 dieną (šeštadienį) 15 val. Klaipėdoje.

Klaipėdos "Fortūna" LMKL reguliariajame čempionate (15 pergalių, 13 pralaimėjimų) užėmė ketvirtąją vietą, o šiemet buksuojančios vilnietės (14 pergalių, 14 pralaimėjimų) - penktąją vietą.

Priminsime, kad LMKL reguliariajame čempionate šios komandos susitiko keturis kartus ir iš jų tris kartus pergales šventė klaipėdietės: 2014 metų spalio 21 dieną Vilniuje rezultatu 53:47, 2014 metų lapkričio 25 dieną Klaipėdoje - 68:65 ir 2015 metų sausio 10 dieną Vilniuje - 79:64. Vieną kartą pergalės skonį prieš "Fortūną" pajuto ir vilnietės. Tai įvyko 2015 metų vasario 17 dieną Klaipėdoje rezultatu 55:50.

"Varžovė yra įveikiama, reikia tik kautis, aktyviai gintis ir užtikrintai atakuoti varžovių krepšį. Tada viskas bus gerai. Viskas mūsų pačių rankose", - sakė "Fortūnos" komandos vyr. trenerė Ramunė Kumpienė.

Persekiojo ligos

Visgi fortūnietes pastaruoju metu persekiojo ligos. Tik penktadienio vakarą į treniruotę susirinko visos žaidėjos, iki tol gripu sirgo keturios žaidėjos: Agnė Černeckytė, Šarūnė Melinauskaitė, Erika Kregždytė ir Simona Dobrovolskytė.

"Ligos mums sutrukdė paskutinėse reguliariojo čempionato rungtynėse visu pajėgumu kautis dėl trečiosios vietos. Dvi paskutines savaites dėl ligų ne visos žaidėjos susirinkdavo į treniruotes. Visgi turime susikoncentruoti ir įveikti ketvirtfinalio barjerą. Tikiu savo žaidėjomis", - kalbėjo R. Kumpienė.



Vilnietės pasistiprino


Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" ekipa turi ir slaptą "arkliuką" - prieš atkrintamąsias rungtynes pasistiprino rezultatyviausia LMKL žaidėja Laura Juškaite.

Puolėjos pozicijoje žaidžianti L. Juškaitė jau pirmame "Kibirkšties-VIČI" mače įrodė savo vertę, kai per 20 minučių pelnė 19 taškų ir atkovojo 4 kamuolius.

Pasak „Kibirkšties-VIČI“ komandos vyriausiojo trenerio Algirdo Paulausko, laukia įtempta ketvirtfinalio serija.

"Tai pirmos serijos rungtynės, kurios visada pasižymi dideliu nervingumu. Abiems komandoms norisi kuo greičiau laimėti. Manau, kad rungtynės bus permainingos, bus daug klaidų. Tai ketvirtfinalis, viskas prasideda iš naujo", – sakė strategas.

Varžvų treneris giria klaipėdietes

"Fortūnos" komanda turi tris nacionalinės rinktinės žaidėjas. Tai jauna ir greita komanda, – pasakoja „Kibirkšties-VIČI“ treneris. – Klaipėdietėms netrūksta aukštų žaidėjų, pagrindinis komandos penketas tikrai didelis. Varžovės pasižymi itin taikliais metimais iš tritaškių zonos“.



„Fortūnos“ komandoje pirmuoju smuiku griežia Marina Solopova. Buvusi Vilniaus klubo gynėja per mačą vidutiniškai pelno po 17 taškų ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Ji per susitikimą metą vidutiniškai 8 tritaškius metimus. Monika Grigalauskytė per mačą renka po 16 taškų ir atkovoja po 13  kamuolių, o Lina Aglinskaitė pelno po 13 taškų.

„Sunku pasakyti, kaip jas reikės stabdyti. Mes jų nestabdysime, svarbu sulaikyti kitas komandos žaidėjas“, – šypsojosi sostinės klubo vairininkas A. Paulauskas.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje šį sezoną rezultatyviausiai žaidžia Eglė Šniokaitė. Komandos kapitonė per rungtynes pelno po 13 taškų. Įžaidėja Nyshia Hammonds renka po 10 taškų ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, o vidurio puolėja Ieva Šimkutė prideda po 10 taškų ir po 7 sugriebtus kamuolius. Tiesa, paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse traumą patyrė ukrainietė Vita Gorobets.

"Mūsų komandos ginklai yra panašūs visą sezoną ir jie nesikeičia, – sako A. Paulauskas. – Žinoma, bus ir staigmenų. Norisi tikėti, jog merginos bus geroje sportinėje formoje. Tiesa, šiuo metu vėl turime nuostolių. Per paskutines rungtynes kojos traumą patyrė V. Gorobets. Tai yra nuostolis, kuris šiek tiek koreguoja mūsų žaidimą ir pasiruošimą".

„Kibirkšties-VIČI“ ir „Fortūnos“ ketvirtfinalio poros laimėtoja pusfinalyje susikaus su „Utenos“ komanda. Kitame LMKL ketvirtfinalyje kaunasi Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, kurių pusfinalyje laukia Marijampolės „Sūduva“.

Lietuvos moterų krepšinio lygos atkrintamąsias kovas tiesiogiai transliuos internetinė sporto televizija „SportoTV.lt“.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder