Ramūnas Vyšniauskas vėl dalyvaus varžybose

Ramūnas Vyšniauskas vėl dalyvaus varžybose

Po kiek daugiau nei dviejų savaičių Izraelyje prasidėsiančiame šių metų Europos sunkiosios atletikos čempionate Lietuvos garbę gins keturi sportininkai. Tarp jų bus ir po penkerių metų pertraukos oficialiose varžybose dalyvausiantis tituluočiausias šalies sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas.

Klaipėdiečiai nepralenkiami

Uostamiestyje vykusiame Lietuvos universitetų studentų sunkiosios atletikos čempionate, kuriame varžėsi septynių šalies aukštųjų mokyklų ekipos, pergalę šventė Klaipėdos universiteto komanda. Savo arenoje klaipėdiečiai nepaliko jokių vilčių antroje vietoje komandinėje įskaitoje likusiam Vilniaus universitetui ir nedaug nuo pastarojo atsilikusiam Lietuvos sporto universitetui.

Individualioje įskaitoje absoliučiais šalies studentų čempionais tapo uostamiesčio atletai Aleksandra Stepanova ir Žygimantas Stanulis. Abu jie šiose pirmenybėse triumfavo ir praėjusiais metais. Atskirose svorio kategorijų grupėse pirmąsias vietas užėmė tik Klaipėdos universiteto studentai: Mantas Vitkauskas (iki 69 kg), Irmantas Kačinskas (iki 77 kg), Tomas Lin Čin Chai (iki 85 kg), Romas Pangonis (iki 94 kg), Ž.Stanulis (iki 105 kg) ir Vincas Šlevinskis (per 105 kg).

Grįžta R. Vyšniauskas

Klaipėdiečių pergalė šiose varžybose niekam abejonių nekėlė, nes komandą varžyboms ruošė tikrą šios sporto šakos kalvę uostamiestyje įkūręs ir visus talentingiausius bei stipriausius šalies sunkiaatlečius treniruojantis Bronislavas Vyšniauskas.

Jo teigimu, šios varžybos buvo paskutinis jėgų patikrinimas prieš balandžio 5-12 dienomis Tel Avive (Izraelis) vyksiantį Europos sunkiosios atletikos čempionatą. Jame varžysis keturi lietuviai - Donatas Anuškevičius ir Ž.Stanulis (abu iki 94 kg), R.Vyšniauskas ir Sergejus Lichovojus (abu iki 105 kg).

„Į Izraelį važiuos vieni vyrai. Merginų šį kartą rinktinėje nebus, nes jos šiuo metu dar nėra pasiekusios geriausios formos“, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris B.Vyšniauskas.

Praėjusiais metais Albanijos sostinėje Tiranoje vykusiame Senojo žemyno sunkiosios atletikos čempionate Lietuvos garbę gynė tik vienintelis Ž.Stanulis. Pasaulio studentų universiadoje trečiąją vietą užėmęs ir 2012 metais Europos jaunimo čempionu tame pačiame Izraelyje tapęs Ž.Stanulis ne tik nenuvylė, bet ir parsivežė bronzos medalį.

Tituluočiausiam šalies sunkiaatlečiui R.Vyšniauskui šios pirmenybės turėtų tapti pirmosiomis oficialiomis varžybomis po penkerių metų pertraukos, per kurią sportininkui teko iškęsti ne vieną sunkią operaciją gydantis įsisenėjusias ir naujas traumas.

„Per daug nieko nenoriu kalbėti. Viskas kol kas vyksta normaliai. Ramūnas daugmaž apsigydė traumas ir kartu su visais treniruojasi. O kaip bus, pamatysime“, - nedaugžodžiavo B.Vyšniauskas.

Tikslas - olimpiada

Kalbėdamas su „Respublika“ B.Vyšniauskas neslėpė, kad ir vyrai kol kas nėra pačios geriausios formos. Iš to treneris jokios tragedijos nedaro, nes pasirengimas varžyboms vyksta laikantis plano. „Pasiruošimą čempionatui įvertinčiau kaip vidutinišką. Visi sportininkai yra apylygiai. Jiems keliamas uždavinys patekti į savo svorio kategorijų dešimtukus. Tai realus rezultatas. Gal tik Sergejui bus gerokai sunkiau tai padaryti“, - tvirtino B.Vyšniauskas.

Pasak trenerio, pagrindinės šių metų rinktinės varžybos - pasaulio čempionatas. Jis lapkričio 4-16 dienomis vyks Almatoje (Kazachstanas). „Tik pasaulio čempionate bus pradėta kova dėl kelialapių į 2016 metų vasaros olimpines žaidynes Rio de Žaneire. Lietuvai komandinėje įskaitoje reikia užimti 23 vietą ir tada į Braziliją galės vykti trys mūsų sunkiaatlečiai. Ši vieta rinktinei yra labai reali“, - neabejojo B.Vyšniauskas.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder