Ramūną Vyšniauską pakirto trauma

Ramūną Vyšniauską pakirto trauma

Lapkritį vyksiančiame pasaulio sunkiosios atletikos čempionate mūsų šalies rinktinė turės verstis be tituluočiausio šalies sunkiaatlečio Ramūno Vyšniausko. Po trečiadienį per treniruotę patirtos traumos, vakar klaipėdiečiui atlikta operacija.

Viltį dalyvauti Paryžiuje vyksiančiose planetos pirmenybėse, kuriose Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinė kovos dėl kelialapių į 2012 metų Londono olimpines žaidynes, R.Vyšniauskas prarado užvakar. Per rytinę treniruotę jam nuo peties nutrūko kairės rankos dvigalvis žasto raumuo - bicepsas.

Vakar Klaipėdoje chirurgas Markas Fiodorovas atliko R.Vyšniauskui operaciją.

“Nuolatinis šio peties skausmas ir jo traumos mane kankino dar nuo pasiruošimo Pekino olimpinėms žaidynėms. Jį bandžiau slopinti vaistais ir galiausiai raumuo neišlaikė. Labai liūdna, bet 100 procentų aišku, jog pasaulio čempionate nedalyvausiu. Po operacijos prireiks apie keturių mėnesių, jog pilnai atsigaučiau, o po truputį salėje judėti galėsiu po vieno ar dviejų mėnesių”, - vakar prieš pat operaciją “Respublikai” sakė R.Vyšniauskas.

Kovos pradžioje atletui atlikta sudėtinga artroskopinė operacija, kurią medikai vadina debridmentu arba mikroskilimų operacija. Jos metu visiškai nuskusta dešinio kelio kremzlė, esanti tarp menisko ir kaulo, o pastarasis tarsi subadytas, taip sukuriant mikroskilimais vadinamas smulkias skylutes. Pro jas išsiskiria kaulų čiulpai ir kraujas, taip padedama užaugti visiškai naujai kremzlei.

Lygiai tokia pati operacija, tik ne Lietuvoje, o JAV atlikta ir krepšininkui Linui Kleizai.

Šiuo metu R.Vyšniauskas jau baigė gyti po šios operacijos ir pamažu atsigaudamas, labai rimtai ruošėsi pasaulio čempionatui. Planuota, jog iki lapkričio mėnesio bus pasiekta dėl aukštos vietos varžytis leisianti forma.

“Aišku, labai liūdna. Guodžia tik tai, kad dabar pagaliau atsikratysiu visų mane kamavusių traumų ir galėsiu pilnai pasiruošti startuoti kitų metų Europos čempionate. Jame tai pat bus varžomasi dėl kelialapių į olimpiadą. Tikiuosi, kad po kelių dienų salėje galėsiu toliau treniruoti dėl operacijos susilpnėjusią dešinę koją”, - teigė Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas R.Vyšniauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder