Raimondas Žutautas: komanda atidavė save šimtu procentų

Raimondas Žutautas: komanda atidavė save šimtu procentų

Lietuvos vyrų futbolo rinktinės treneris Raimondas Žutautas po antradienį svečiuose laimėtų 2012 metų Europos čempionato atrankos varžybų rungtynių I grupėje su Čekijos komanda (1:0) gyrė savo auklėtinius už puikų žaidimą.

"Komanda atidavė save šimtu procentų ir įvykdė visus trenerių nurodymus. Jei taip bus ir toliau, rinksime dar daugiau taškų", - po pergalės Lietuvos futbolo federacijai (LFF) sakė Lietuvos komandos strategas.

Vienintelį įvartį 27-ąją min. po Mariaus Stankevičiaus perdavimo iš dešiniojo krašto galva įmušė Darvydas Šernas.

40-ąją min. į Lietuvos rinktinės vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, tačiau Milano Barošo smūgiuotą kamuolį atrėmė Lietuvos rinktinės vartininkas Žydrūnas Karčemarskas.

"Prieš rungtynes gerai išanalizavome čekų žaidimą ir sugebėjome ne tik apsiginti, bet ir gerai kontratakuoti. Manau, kad galėjome įmušti ir daugiau įvarčių, - teigė R. Žutautas. - Be abejo, vartininkas mus gelbėjo, tačiau visi žaidėjai atsidavė šimtu procentų ir verti pagyrų. Čekijos rinktinėje išskirčiau Tomašą Rosickį (Tomaš Rosicky) ir krašto gynėjus. Varžovų komanda žaidė gerai ir sukūrė daug progų, bet jiems nepasisekė jų išnaudoti".

Trenerio nuomone, antrajame kėlinyje komandai atsiliepė nuovargis.

"Penktadienį žaidėme su Škotija, vėliau keliavome į Čekiją. Rungtyniavome tokia pačia sudėtimi kaip ir pirmose rungtynėse, todėl normalu, kad antro kėlinio antroje pusėje žaidėjai buvo pavargę ir žaidė ne taip greitai. Buvo sunku, nes iki paskutinių akimirkų rezultatas buvo neaiškus, visko galėjo atsitikti", - kalbėjo R. Žutautas.

Vienintelį rungtynių įvartį įmušęs D. Šernas nuopelnus priskyrė komandos draugams: "Visi žaidė labai gerai ir atidavė visas jėgas. Sužaidėme šimtu procentų. Savo įvarčio nesureikšminu, svarbiausia yra komanda. Kai ji žaidžia gerai, nesvarbu, kas muša įvarčius. Laimėjome visi. Vis dėlto trys taškai išvykoje - fantastiška. Ši pergalė pridėjo pasitikėjome savo jėgomis ateities rungtynėms".

"Žaidėme labai gerai, pavyko kontratakuoti. Treneriai pasirinko tinkamą taktiką, nes su Čekija negalėjome žaisti atviro futbolo. Žaidėme "nuo gynybos" ir kontratakavome. Tai sekėsi neblogai, ypač pirmajame kėlinyje. Žinojome, kad Čekijos rinktinė stipri ir kaip ji žaidžia, todėl galvojome apie savo žaidimą", - sakė saugas Deividas Šemberas.

"Trenerių sumanymu, turėjome koncentruotai gintis ir kontratakuoti. Tai darėme ir pavyko išėjus į ataką įmušti įvartį. Galbūt čekai labiau jaudinosi, jiems buvo didesnis spaudimas. Dėl to mums buvo lengviau. Mes tikėjomės išsivežti bent tašką, o pagal galimybes - ir laimėti, - kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius. - Mums visada gerai sekasi atrankos ciklo pradžia. Vėliau šiek tiek atsipalaiduojame ir išbarstome taškų. Reikia nesureikšminti šios pergalės ir susikaupus galvoti apie būsimas kovas. Kaip parodė Škotijos rungtynės su Lichtenšteinu, visko gali atsitikti, todėl reikia būti susitelkus ir neatsipalaiduoti".

Čekijos rinktinės treneris Michalas Bilekas po dvikovos pripažino, kad lietuviai nugalėjo pelnytai.

"Lietuvos komanda žaidė labai gerai ir matėsi, kad vykdo visas trenerio užduotis. Jų žaidimas buvo labai gerai organizuotas, ypač gynyboje. Mes stengėmės daug atakuoti, tačiau mums nepasisekė. Turėjome nemažai progų, kurių neišnaudojome, padarėme daug klaidų. Pagrindinis trūkumas - progų realizacija, ypač kalbant apie neįmuštą baudinį, bet mūsų priešininkai tikrai verti pergalės, - sakė varžovų komandos strategas. - Po pirmo kėlinio jau nebesistebėjau. Lietuvos rinktinė puikiai gynėsi ir dominavo prie savo vartų baudos aikštelėje. Antrajame kėlinyje išleidau du puolėjus ir pabaigoje žaidėme su trimis, bet ir tai nepadėjo nieko pakeisti".

Lietuvos rinktinė po dvejų rungtynių turi keturis taškus ir I grupėje dalinasi 1-2 vietas su Škotijos futbolininkais. Škotai antradienį namuose tik per teisėjo pridėtą laiką išplėšė pergalę 2:1 prieš Lichtenšteino ekipą.

Kitas "Euro-2012" atrankos varžybų rungtynes Lietuvos rinktinė žais spalio 8 dieną svečiuose su pasaulio ir Europos čempione Ispanijos komanda.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder