"PVM" - krepšinio talentų kalvė

"PVM" - krepšinio talentų kalvė

Mažiau nei prieš mėnesį Klaipėdoje startavo naujas krepšinio mėgėjų čempionatas - "Švyturio" krepšinio mėgėjų lyga. Šioje lygoje rungtyniauja 21 komanda, jos yra suskirstytos į du divizionus. Viename - 11, kitame - 10 ekipų. "Vakarų ekspresas" pradeda rašinių ciklą, kuriame kas savaitę pristatys po vieną komandą. Šįkart mūsų dėmesio centre - Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos krepšinio komanda "PVM".

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos krepšinio komanda "PVM" per savo gyvavimo istoriją išaugino ne vieną Lietuvos krepšinio žvaigždę. Tarp jų yra ir tokie garsūs vardai kaip Eurelijus Žukauskas, Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas, Tomas Delininkaitis bei kiti.

"Mes nekvietėme E. Žukausko, tad nėra apmaudu, kad jis atstovauja kitai ekipai. Nemanėme, kad jis apskritai čia rungtyniaus. Tačiau ryšį palaikome - praėjusiais metais Eurelijus buvo atėjęs į mūsų treniruotę, patarė," - šypsosi ekipos treneris Vytautas Gečas paklaustas, ar nejaučia nuoskaudos dėl to, kad Lietuvos krepšinio legenda Klaipėdos Švyturio krepšinio mėgėjų lygoje atstovauja "Šalnai", o ne "PVM".

Vyriausiojo trenerio teigimu, komanda lygoje nusprendė dalyvauti, kad galėtų pasiruošti kitoms respublikinėms bei regioninėms rungtynėms.

"Visi mūsų komandos nariai žaidžia krepšinį. Ekipos ryškiausias veidas - Rytis Biliartas, tačiau jis žaidžia ir RKL lygoje, tad ne visada gali mums padėti. Prie lyderių priskirčiau Giedrių Salį bei Emilijų Jankauską," - pasakoja V. Gečas.

Šį sezoną "PVM" keliamas tikslas - susižaisti. Komandos vadovas taip pat nedrąsiai pasvajoja ir apie patekimą tarp 8 stipriausių Švyturio KKML ekipų.

Jaunatviška, draugiškai nusiteikusi ekipa savo mokyklos salėje laukia visų varžovų. Trenerio teigimu, mokiniai labai nori žaisti bei stengiasi kitoms komandoms sudaryti kuo geresnes sąlygas.

Krepšininkai kol kas per savaitę į treniruotes susirenka po du kartus. Tačiau netolimuose jų planuose - dar daugiau treniruočių.

"Į jas ateina apie 35 mokiniai. Tačiau daugiausiai krepšininkų yra iš Klaipėdos rajono, o iš pačio miesto - tik keli. Nuo to ir priklauso, kas rungtyniauja Švyturio KKML," - pasakoja treneris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder