"Pussy Riot" narė ragina boikotuoti Sočio olimpines žaidynes

"Pussy Riot" narė ragina boikotuoti Sočio olimpines žaidynes

Rusijos roko grupės "Pussy Riot" narė Jekaterina Samucevič paragino boikotuoti 2014-ųjų žiemos olimpines žaidynes Sočyje. Taip siekiama protestuoti prieš, J. Samucevič teigimu, prezidento Vladimiro Putino oponentų slopinimo kampaniją, praneša "Reuters".

2012 metų rugpjūtį "Pussy Riot" narės buvo nuteistos dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis dėl "chuliganizmo iš religinės neapykantos" - jos Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje surengė protestą prieš V. Putiną. J. Samusevič praėjusių metų spalį lygtinai paleista į laisvę.

J. Samucevič šiandienos situaciją palygino su 1980 metų Maskvoje vykusių vasaros olimpinių žaidynių boikotu. Protestuodamos prieš Sovietų Sąjungos invaziją į Afganistaną 1979-aisiais, 65 valstybės neišsiuntė savo sportininkų į žaidynes.

"Sporto renginys tampa labai politizuotu ir konfliktiniu. Dėl to kalta mūsų valdžia, - "Reuters" sakė J. Samucevič. - Tai (boikotas) turi įvykti, nes naujausios strategijos nuėjo per toli". J. Samucevič turėjo omenyje įstatymus, kurie, pasak V. Putino kritikų, yra represiniai, bei oponentams iškeltas baudžiamąsias bylas.

"Akivaizdu, kad jie daro spaudimą. Manau, daug žmonių boikotuos (žaidynes)", - pažymėjo "Pussy Riot" narė.

Kol kas nė viena valstybė nepranešė ketinanti boikotuoti Sočio olimpiadą, kuriai Rusija skirs daugiau nei 50 mlrd. JAV dolerių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder