Protestas dėl neįskaityto Austros Skujytės rezultato atmestas

Protestas dėl neįskaityto Austros Skujytės rezultato atmestas

Amsterdame (Olandija) vykstančiame Europos lengvosios atletikos čempionate teisėjų komisija atmetė protestą dėl septynkovės varžybų ieties metimo rungtyje neįskaityto lietuvės Austros Skujytės rezultato.

Šeštojoje septynkovės rungtyje lietuvė trečiuoju mėginimu numetė ietį už 51 m žymos, tačiau teisėjai traktavo, kad ietis žemę pasiekė ne pagal taisykles, todėl metimo neįskaitė. Lietuvos delegacija iškart po rungties pateikė protestą.

Pasak rinktinės trenerio Kęstučio Jezepčiko, komisija priėmė lengviausią sprendimą, nes neturėjo variantų, kokiu būdu kompensuoti neįskaitytą metimą.

„Proteste rašėme, kad galimi trys variantai – pažiūrėti video ir iš jo nustatyti rezultatą, bandyti atsekti metimo rezultatą, nes teisėjas tuo metu lyg ir buvo įsmeigęs žymą, arba gauti papildomą bandymą. Komisija peržiūrėjo video ir traktavo, kad ietis „prisižemino“ neteisingai. Tai gali būti ir subjektyvus sprendimas, nes paprastai visada sprendžiama teisėjų naudai, – teigė K. Jezepčikas. – Techniškai būtų sunku nustatyti rezultatą, o taisyklėse nenumatyta, kad galima suteikti dar vieną bandymą. Vienintelis įmanomas variantas būtų buvęs, jei Austra būtų paprašiusi išmatuoti atstumą iškart po bandymo. Jei atstumas būtų išmatuotas, būtų galima priimti kitokį sprendimą. Dabar jie paprasčiausiai neturėjo variantų“.

36-erių metų A. Skujytei ieties metimo rungtyje buvo įskaitytas pirmuoju bandymu pasiektas rezultatas – 45 m 75 cm.

Prieš paskutinę rungtį – 800 m bėgimą – Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionė turi 5245 taškus ir bendrojoje įskaitoje užima šeštąją vietą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder