Pristatyti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių medaliai

Pristatyti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių medaliai

Antradienį Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių organizacinis komitetas pristatė medalius, kuriais bus apdovanoti geriausius rezultatus pasiekę olimpinių ir parolimpinių žaidynių dalyviai.

"Šiandien pradedame skaičiuoti paskutines dienas, likusias iki pirmųjų Pietų Amerikoje vyksiančių olimpinių žaidynių", - sakė medalių pristatymo ceremonijoje dalyvavęs Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Tomas Bachas (Thomas Bach).

Geriausiems pasaulio atletams atiteksiantys medaliai yra pagaminti laikantis aukštų gamtosaugos standartų. Aukso gavybos ir apdirbimo procese nebuvo naudojamas gyvsidabris, sidabro ir bronzos medalių gamybai buvo panaudota 30 proc. perdirbtų medžiagų. Medalių juostelių gamybai buvo panaudoti perdirbti plastikiniai buteliai.

Vienoje medalių pusėje kartu su žaidynių logotipu vaizduojami lauro lapai - senovės Graikijos pergalės simbolis, kitoje - pergalės deivė Nikė.

Iš viso žaidynėms pagaminti 2488 medaliai - 812 aukso, 812 sidabro ir 864 bronzos.

Renginyje taip pat buvo pristatytos medalių ceremonijos uniformos. Medalius įteiksiančių savanorių aprangą kūrusį dizainerį Andreją Markesą (Andrea Markes) įkvėpė Rio de Žaneiro gamtos grožis ir Brazilijos kultūra.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, jose varžysis apie 10,5 tūkst. atletų iš 206 šalių. Pirmą kartą žaidynių istorijoje dalyvaus ir olimpinė pabėgėlių komanda. Į 2016-ųjų metų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos - golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir septyniuose futbolo stadionuose. Lietuvos olimpinėje rinktinėje šiuo metu yra 68 sportininkai, tačiau tikimasi, kad komandos gretos dar pagausės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder