Prieš olimpiadą Pau Gasolis ketina užšaldyti savo spermą

Prieš olimpiadą Pau Gasolis ketina užšaldyti savo spermą

Ispanijos krepšinio žvaigždę Pau Gasolį (Pau Gasol) apėmė Zikos baimė: prieš išvykdamas į olimpines žaidynes Brazilijoje, jis svarsto užsišaldyti savo spermą, praneša agentūra AFP.

„Aš ieškojau informacijos apie Ziką, ir ji patvirtino mano būgštavimus, nors rizika ir minimali, - Madride pareiškė krepšininkas. - Spermos užšaldymas yra viena iš galimybių, kurią reiktų apsvarstyti".

Zikos virusas šiuo metu siautėja Pietų ir Vidurio Amerikoje. Brazilijoje virusu iki šiol užsikrėtė pusantro milijono žmonių. Tai labiausiai Zikos alinama šalis. Zika negimusiems vaikams gali sukelti mikrocefaliją.

Vis dėlto ekspertai mano, kad tikimybė užsikrėsti virusu per olimpiadą yra maža. Tačiau tai nenuramino P. Gasolio, atstovaujančio JAV „Chicago Bulls" klubui. „Nerimas yra labai didelis", - pabrėžė jis. Krepšininkas teigė dar nesąs galutinai apsisprendęs, ar iš tikrųjų vyks į žaidynes Rio de Žaneire.

Ziką daugiausiai platina uodai. Tačiau Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) atkreipia dėmesį į tai, jog yra vis daugiau požymių, kad virusas perduodamas ir lytiniu keliu. Taigi moterys ir vyrai, kurie planuoja pradėti kūdikį, mažiausiai šešis mėnesius po grįžimo iš Zikos apimtų teritorijų šių planų turėtų atsisakyti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder