Prieš ketvirtfinalį - klaipėdiečių prognozės

Prieš ketvirtfinalį - klaipėdiečių prognozės

Šiandien 14-ojo Europos futbolo čempionato dalyvėms - laisva diena, o jau rytoj įvyks pirmoji ketvirtfinalio dvikova tarp A grupėje pirmąją vietą iškovojusių čekų ir B grupėje antroje pozicijoje likusių portugalų. Dauguma "Vakarų ekspreso" kalbintų klaipėdiečiai pergalę ir pirmąjį kelialapį į pusfinalį prognozuoja portugalams.

"Portugalai laimės rezultatu 2:0. Čekams jau užteks žaisti šiame čempionate, ir taip jie toli nukeliavo. Krištiano Ronaldo jau įsivažiavo, tad jau "bombarduos" čekų vartus", - įsitikinęs ilgametis Klaipėdos "Atlanto" žaidėjas ir žaidžiantysis treneris Rimantas Žvingilas.

Panašios nuomonės ir olimpinis čempionas Arminas Narbekovas. Jis taip pat mano, kad portugalai laimės. Anot futbolo specialisto, jie įmuš du įvarčius, o čekai pasižymės vieną kartą.

Tokį pat rezultatą - 2:1 portugalų naudai spėja ir buvęs daugkartinis Lietuvos galiūnų čempionas Stasys Mėčius bei Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas Vladas Kuizinas.

Solidesnę, rezultatu 3:1, pergalę portugalams prognozuoja Klaipėdos futbolo mokyklos treneris Rimantas Skersys.

Tik vienintelis Klaipėdos futbolo mokyklos pavaduotojas ir teisėjas Audrius Žuta mano, kad šių ekipų pagrindinis laikas baigsis lygiosiomis - 1:1, o po baudinių serijos nugalės čekai.

Dvikovos tarp portugalų ir čekų susitikimo pradžia rytoj 21.45 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Ispanai - "tampėsi"

Pirmadienį vėlai vakare C grupėje kelialapius į ketvirtfinalį pelnė pasaulio čempionė Ispanijos rinktinė ir italai.

Ispanai 1:0 (0:0) įveikė Kroatijos futbolininkus (vienintelį įvartį 88-ąją min. įmušė saugas Chesus Navas), o Italijos komanda 2:0 (1:0) nugalėjo jokių galimybių patekti į kitą etapą jau neturėjusius Airijos futbolininkus.

35-ąją min. po kampinio Italijos ekipą į priekį išvedė Antonijus Kasanas. Antrąjį įvartį 90-ąją min. įmušė Marijus Balotelis, kuris rungtyniavo nuo 74-osios min.

89-ąją min. už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas Airijos komandos saugas Kitas Endrius.

Treneriui - "balvono" etiketė

Čempionatą po pirmojo etapo baigusių Lenkijos ir Rusijos ekipų nariams ir net federacijų vadovams nerimo dienos tęsiasi.

Lenkijos sporto ministrė Joanna Mucha pareikalavo Nacionalinės futbolo federacijos vadovo Grzegorzo Lato atsistatydinimo. "Svarbūs pokyčiai federacijoje yra tikrai reikalingi", - pabrėžė ji.

Anot Rusijos spaudos, keli Rusijos sirgaliai savo rinktinės žaidėjus net užgauliojo necenzūriniais žodžiais.

Populiarus Rusijos televizijos futbolo komentatorius Vasilijus Utkinas negailėjo kritikos ir Rusijos rinktinę treniravusiam olandui Dickui Advocatui.

"Balvonas" išskrido didžiuodamasis savimi", - teigė futbolo komentatorius.

Rusai jau ieško naujo rinktinės trenerio.

Rusijos spaudoje žurnalistai savo šalies rinktinei negailėjo įvairių epitetų: "Mirusi rinktinė", "Šuns širdis", "Tai kažkokia gėda".

C grupės lentelė (žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmuštų ir praleistų įvarčių santykis, taškai):
1. Ispanija 3 2 1 0 6-1 7
2. Italija 3 1 2 0 4-2 5
3. Kroatija 3 1 1 1 4-3 4
4. Airija 3 0 0 3 1-9 0.

Artimiausios rungtynės
Ketvirtfinaliai
Birželio 21 d. (ketvirtadienis)
21.45 val. Čekija - Portugalija
Birželio 22 d. (penktadienis)
21.45 val. Vokietija - Graikija

"Finale matau Ispaniją ir Vokietiją"

Michelis PLATINI, UEFA prezidentas
Spėju, kad liepos 1 dieną Europos futbolo čempionate Kijeve kovos Ispanija ir Vokietija. Ispanija turi stilių, sistemą, kur nuovargis nėra problema. Jie priverčia kamuolį dirbti. Kamuolys pavargęs, jie - mažiau. Olandų pasitraukimas reiškia, kad EURO 2012 yra sunkesnis turnyras nei pasaulio čempionatas. Buvau nusivylęs olandais. O rusų pasitraukimas taip pat buvo prasta žinia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder