Prie Ronaldo pribėgęs gerbėjas baudų nebijo ir elgesio nesigaili

Prie Ronaldo pribėgęs gerbėjas baudų nebijo ir elgesio nesigaili

Antradienio vakaras LFF stadione buvo įsimintinas. Lietuvos futbolo rinktinė ne tik 1:5 nusileido Portugalijos atstovams. Ne tik 4 iš tų 5 įvarčių realizavo superžvaigždė Cristiano Ronaldo, tačiau publikai įstrigo dar vienas epizodas – į aikštę išbėgo vyras, panoręs nusifotografuoti su Portugalijos futbolo veidu.

Portalui LRT.lt pavyko susisiekti su Audriumi Gadeikiu, kuris 79-ąją susitikimo minutę pasinaudojo proga pribėgti prie C. Ronaldo. Šis sutiko pasidalinti savo istorijos puse ir papasakoti, kas vyko ir kas paskatino tai daryti.

„Aš nusipirkau bilietą ryte. Nusprendžiau, kad bėgsiu į aikštę apkabinti Cristiano Ronaldo. Mano idealas, čia yra Dievas... Pats žaidžiau futbolą visą gyvenimą ir tai, kad jis čia atvažiuoja... Į Lietuvą ir išeis į aikštę. Jį pamatyti, tai čia... turbūt kiekvieno žmogaus svajonė.

Tiesiog esu Ronaldo gerbėjas. Jį palaikau nuo tada, kai išgirdau vardą Ronaldo. Čia labai seniai, nuo mažų dienų“, – pasakojo 25-erių lietuvis.

Kad nubėgtų iki savo dievaičio, vyrui reikėjo prabėgti pro apsaugą. Paklaustas apie tai, kaip jam pavyko, sirgalius pripažino, kad jo vietos stadione tam buvo palankios.

„Tiesiog buvau geroje vietoje, nuo kurios reikėjo nušokti ir buvo laisvas kelias iki C. Ronaldo“, – sako A. Gadeikis.

Varžovų lyderis 79-ąją minutę buvo keičiamas. Savo darbą jis padarė – pasižymėjo 4 kartus ir užtikrino savo ekipos pergalę. Būtent tada Audrius ir sumanė bėgti į aikštę. Jis teigė, kad nelaukė keitimo, o paprasčiausiai pamatė, kad tai būtų patogiausia akimirka.

„Aš tiesiog laukiau patogaus momento ir tada žiūriu, kad vyksta keitimas. Viskas sustojo ir tiesiog nulipau nuo tribūnos, šokau žemyn ir bėgau prie C. Ronaldo bendrai nuotraukai“, – pasakojo vyras.

Fotografai įamžino jau ikonišku spėjusį tapti vaizdelį: Audrius priklaupęs prie C. Ronaldo. Paklaustas apie tai, ką kalbėjo su futbolininku, lietuvis teigė, jog išsakė porą komplimentų ir paprašė įsiamžinti kartu.

„Aš prie jo pribėgau ir sakau: „Ronaldo, noriu su tavimi nuotraukos. Tu Dievas, aš tave myliu.“ Ronaldo šypsojosi...“ – pasakoja aistruolis.

Pokalbio metu vyras staiga ėmė keiktis. Jis tuo metu suprato, kad bauda, kurią už Audriaus akibrokštą gaus Lietuvos futbolo federacija (LFF), sieks 15–20 tūkst. eurų. Portalas 15min.lt pranešė, jog LFF prašys paties gerbėjo susimokėti šią sumą.

Kiek nurimęs A. Gadeikis vėl ėmė pasakoti apie antradienio vakaro įvykį.

„C. Ronaldo buvo labai geranoriškas. Jis sako: „nusifotografuojam“, aš telefoną traukiu iš kišenės tuo momentu. Jis net grįžo atgal dėl nuotraukos. Tuo momentu mane apsauginiai pagavo. Nespėjau (nusifotografuoti – LRT.lt). Čia buvo likę gal pusė sekundės, turėjau rankoje telefoną ir tada man per rankas kirto apsauginis“, – dalijosi įspūdžiais vyras.

Kai jau buvo apsaugos darbuotojų rankose, vyras išvengė šiurkštesnio elgesio, o ir policija jo ilgai nelaikė.

„Apsauga geranoriškai elgėsi. Jie tiesiog užlaužė man abi rankas, nuvedė prie sienos ir išvedė iš aikštės. Perdavė mane policijai. Pas juos surašėme popierius ir jie mane paleido“, – priekaištų teisėsaugai Audrius neturėjo.

Paklaustas apie baudos situaciją ir ar bijo, jei jam tektų susimokėti, A. Gadeikis teigė, jog esą jo elgesyje nieko blogo nebuvo.

„Kokios baudos? Už ką? Problema turbūt federacijos, kad saugumo neužtikrina Aš nežinau. Teisiškai aš nieko nepažeidžiau pagal taisykles.

Sustabdžius rungtynes aš nieko blogo nepadariau, tiesiog išbėgau į aikštę pasidaryti nuotraukos. Mano manymu, tai nėra blogas dalykas“, – savo teisino vyras.

Per naktį dėl savo akibrokšto dėmesio centre atsidūręs lietuvis taip pat teigė, jog apsauga prastai atliko savo darbą ir tinkamai neprižiūrėjo aikštės. A. Gadeikis paminėjo ir garsiuosius brolius Naurį ir Normundą Macius, kurie Eurolygos mačo metu išgarsėjo konfliktu su Madrido „Real“ krepšininku Rudy Fernandesu.

„Buvo brolių Macių konfliktas, kai jie Fernandesui trenkė į veidą. Niekas nieko neišieškojo. Ta bauda buvo 25 tūkst. eurų ir niekas nieko negavo“, – pavyzdį davė vyras.

Latviai iki dabar yra neįleidžiami į Eurolygos arenas, o iš tos 25 tūkst. eurų baudos, kurią jie žadėjo kompensuoti Kauno „Žalgirio“ klubui, LRT.lt žiniomis, yra grąžinę tik penktadalį.

Po incidento Audrius susilaukė nemažai dėmesio – jam pažįstami rašė ir skambino. Jie norėjo išsiaiškinti, kokie vyro įspūdžiai ir ar pavyko pasidaryti nuotrauką.

Paklaustas, ar jo įspūdžiai išlieka geri, lietuvis nedvejojo.

„Labai. Yra nuotrauka. Ne viena. Gaila, kad neišėjo pačiam pasidaryti“, – sakė A. Gadeikis ir pripažino, kad nė kiek nesigaili savo elgesio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder