Pralaimėtas pirmasis mūšis R.Žvingilą taikai neįkvėpė

Pralaimėtas pirmasis mūšis R.Žvingilą taikai neįkvėpė

Kam geriau, nei buvusiam vienam garsiausių šalies futbolininkų Rimantui Žvingilui žinoti, kad praleistas įvartis dar nereiškia pralaimėtų rungtynių. Apie jokį atsitraukimą negalvojantis Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas teismo prašo ne tik panaikinti jam skirtą baudą už viešai išsakytą melą apie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovu tapti siekusį Paulių Malžinską, bet ir apskritai išteisinti.

Klaipėdos apygardos teismą pasiekė 47 metų buvusio žinomo futbolininko R.Žvingilo apeliacinis skundas, kuriuo prašoma panaikinti praėjusių metų gruodį priimtą Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą.

Juo Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas pripažintas kaltu paskelbęs tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri pažemino tuo metu LFF prezidento posto siekusio 50-mečio vilniečio P.Malžinsko garbę ir orumą.

Už tai R.Žvingilui skirta 1000 eurų bauda bei įpareigojimas atlyginti per 1300 eurų bylinėjimosi išlaidas.

R.Žvingilas prašo ne tik panaikinti jam nepalankų verdiktą, bet ir apskritai atmesti P.Malžinsko ieškinį.

„Kadangi skundas priimtas, tai matau, jog teismas susidomėjo. Nors daug kas prognozavo, kad skundą iš karto atmes. Išsakiau savo asmeninę nuomonę, tad nesijaučiu nei kaltas, nei ką įžeidęs. Tikiu, kad šis teismas labiau į viską įsigilins ir priims teisingą sprendimą", - „Vakaro žinioms" sakė R.Žvingilas.

R.Žvingilas prisikalbėjo per praėjusių metų rugpjūtį vykusią LFF konferenciją, kurioje rinktas LFF prezidentas. Į šį postą kandidatavo ir tuometinis Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentas P.Malžinskas. Rinkimus jis triuškinamai pralaimėjo LFF vadovu perrinktam Tomui Danilevičiui.

Buvęs futbolininkas ir teisėjas, dėl aktyvios LFF kritikos pašalintas iš LFF Vykdomojo komiteto, P.Malžinskas į teismą kreipėsi dėl viešai transliuotos LFF konferencijos metu ištartų R.Žvingilo žodžių - „<...> Jūs (turimas omenyje P.Malžinskas) nenorite pažiūrėti į savo praeitį, kai būdavo, pasakysiu grubiai, tiesiai šviesiai, imami vokeliai ir nusprendžiamos rungtynių baigtys".

P.Malžinsko teigimu, paskleista tikrovės neatitinkanti ir klaidinanti informacija jį diskredituoja bei griauna reputaciją, ragina juo nepasitikėti, žemina garbę ir orumą.

R.Žvingilas tikina, jog šiame pasisakyme jokios menkinančios informacijos įžvelgti negalima, buvo išsakyta tik jo subjektyvi nuomonė.

Ir apeliaciniame skunde klaipėdietis nurodo, jog jo teiginiai buvo tik klausiamojo pobūdžio nuomonė. Tad nėra jokio pagrindo manyti, kad jis paskelbė žinias, žeminančias P.Malžinsko dalykinę reputaciją ir neatitinkančias tikrovės - tai tikrai nebuvo kaltinimai ėmus „vokelius".

P.Malžinskas skundą prašo atmesti, nes siekdamas panaikinti Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą R.Žvingilas nenurodo, kokias Civilinio proceso kodekso (CPK) noras jį priimdamas teismas pažeidė.

Teismas pagrįstai nusprendė, kad iš viso pasisakymo matyti, jog R.Žvingilas jį kritikuoja ir kaltina prisidėjus prie neigiamo Lietuvos futbolo įvaizdžio visuomenėje formavimo. Todėl viešai išsakytame teiginyje paskelbta konstatuojamojo pobūdžio informacija apie jo padarytas neteisėtas veikas.

Penktadienį P.Malžinskas sakė, kad labiausiai jį stebina ir net liūdina R.Žvingilo nenoras pripažinti savo kaltę bei pabandyti viską išspręsti taikiai.

„Dar Apylinkės teisme teisėja klausė, ar nematome galimybės susitaikyti. Aš atsakiau, kad iš mano pusės tai įmanoma, jei Rimantas žengs žingsnį taikos link.

Tačiau jis pats pareiškė, jos yra teisus ir taika galima tik tokiu atveju, jei atlyginsiu jo išlaidas advokatui. Taip išeina, jei aš noriu taikos, turiu už ją ir susimokėti", - neslėpė nuostabos P.Malžinskas.

BENDRAMINČIAI: Rimantas Žvingilas prisikalbėjo per praėjusių metų rugpjūtį vykusią LFF konferenciją, kurioje rinktas LFF prezidentas kai parėmė Arūną Pukelį ir Tomą Danilevičių.

Respublika.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder