Po "Neptūno" pergalės - žalgiriečiai auklėjo teisėjus

Po "Neptūno" pergalės - žalgiriečiai auklėjo teisėjus

Po itin daug klaipėdiečiams teigiamų emocijų sukėlusios Klaipėdos „Neptūno“ pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ (67:65) spaudos konferencijoje buvo visko: ir pykčio proveržių, ir nepasitenkinimo išraiškų teisėjų atžvilgiu, ir juokelių.

„Žalgirio“ vyr. treneris Gintaras Krapikas spaudos konferenciją pradėjo ramiai. „Noriu pasveikinti priešininkus su pergale. Pralaimėjome Lietuvos krepšinio lygos lyderių dvikovą. Tai buvo kietos dviejų lygos lyderių rungtynės“, – teigė G. Krapikas.

Tačiau, netrukus žurnalistams pasiteiravus, kas lėmė pralaimėjimą, kauniečių strategas po truputį įsiaudrino: „Nebesuprantu, kokį sportą žaidžiame. Kaip mokyti žaidėjus, kai jie yra tiesiog stumiami į užribį, o teisėjų švilpukai tyli. Aš nežinau, kaip žaidėją mokyti. Gal pradėjome žaisti regbį? Gal pasikeitė kažkokios taisyklės, o aš praleidau? Manau, jog reikės kreiptis į teisėjų asociaciją, kad ji mums paaiškintų, kaip toliau dirbti. Gal yra kitokie kriterijai, kad reikia kitaip auklėti žaidėjus“, - kalbėjo kauniečių treneris.

„Tai jūs turite prikaištų teisėjams?, - paklausė žurnalistė.

G. Krapikas pakeltu balsu atrėžė: „Neturiu nieko! Tik pasakiau tai, ką pasakiau, jokių priekaištų neturiu! Tik sakiau, kad kitaip žaidėjus turbūt teks treniruoti, nes turbūt keičiasi traktavimai taisyklių ir mes kažką praleidome“, - piktai atsakė kauniečių treneris.

Įdomu pastebėti, kad Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas po rungtynių prie rūbinės auklėjo teisėjus ir mokė kaip reikia dirbti.   

Visai kitokios nuotaikos po dvikovos tvyrojo „Neptūno“ stovykloje.

„Mums šios pergalės labai reikėjo, nes kelias pastarąsias rimtas varžybas namuose pralaimėjome ir būtent varžybų pabaigoje. Šiandien buvo susikaupusios emocijos, ruošėmės ir tai matėsi. Vyrai visus keturis kėlinius nenuleido rankų ir šiandien jau mes geriau sužaidėme varžybų pabaigą. Sėkmė mums šypsojosi“, – kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Pirmadienį „Švyturio“ arenoje vyksiančiame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga koncerte ,„Neptūno“ komandai bus įteikta Klaipėdos vėliava – įvertinimas už praėjusio sezono pasiekimus.

„Ir ta proga laimėjome, ir kita. Visada stengiamės ir siekiame laimėti, bet ne visada pavyksta. Šįkart jau viskas susiklostė gerai“, – džiaugėsi K. Maksvytis.

Pasiteiravus apie teisėjų darbą, „Neptūno“ treneris su kalbomis buvo atsargus.

„Garsiai vertinti teisėjų darbo negaliu, dar susilauksime nuobaudų. Bet buvo keista. Iš pradžių fiksavo kiekvieną kontaktą, paskui jau leido stumdytis“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ - 67:65 (20:23, 15:13, 19:17, 13:12).

„Neptūnas“: Deividas Gailius - 13, Donatas Zaveckas (5 atk. kam.), Martynas Mažeika ir Mindaugas Girdžiūnas - po 10, Vytautas Šarakauskas ir Mustafa Shakuras – po 8, Simas Galdikas – 5, Arnas Butkevičius – 3 tšk. Valdas Vasylius ir Justas Sinica taškų nepelnė, o Raidas Nacius ir Keithas Bensonas aikštėje nepasirodė.

„Žalgiris“: Jamesas Andersonas - 11, Artūras Milaknis ir Artūras Gudaitis - po 10, Edgaras Ulanovas – 9, Willas Cerry ir Darius Songaila – po 6 tšk.

„Žalgiris“ dažniau klydo – 20:13.

Tai buvo pirma „Žalgirio“ nesėkmė po 23 pergalių paeiliui. LKL pirmenybėse kauniečiai nebuvo pralaimėję nuo rugsėjo 30-osios.

Kauniečiai LKL čempionate su 24 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užima pirmąją vietą, o „Neptūnas” (23 pergalės, 3 pralaimėjimai) - antras. Klaipėdiečiai dviem pergalėmis lenkia trečioje vietoje esantį Vilniaus „Lietuvos rytą” (20 pergalių, 4 pralaimėjimai).

Iki šių rungtynių neptūniečiai šį sezoną du kartus nusileido „Žalgiriui”: 2014 metų lapkričio 2 dieną išvykoje rezultatu 48:86 ir 2015 metų sausio 18 dieną Klaipėdoje rezultatu 76:80.

Priminsime, kad antrąją vietą LKL čempionate užimantys neptūniečiai 2014 metų gruodžio 28 dieną Vilniuje po pratęsimo rezultatu 94:90 palaužė „Lietuvos ryto” krepšininkus ir pateikė rimtą argumentą, jog šiemet klaipėdiečių tikslai - patys aukščiausi.

Priminsime, kad praėjusį LKL sezoną „Neptūnas” ir „Žalgiris” kovėsi finale ir tąkart kauniečiai seriją laimėjo tik po labai nervingos ir įtemptos kovos rezultatu 4:2.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder