Po klaipėdiečio smūgių - nokdaunų lietus

Po klaipėdiečio smūgių - nokdaunų lietus

Griausmingai Klaipėdoje praūžė daug kovinio sporto mėgėjų dėmesio sulaukęs "Fight night" turnyras. Daugiausiai žiūrovų šūksnių ir simpatijų sulaukė paskutinioji vakaro dvikova, kurioje klaipėdietis "K-1 akademijos" atstovas Martynas Šikšnius po ringą privertė voliotis Kauno "Titano" atstovą Aidą Saulį.

Ne veltui dar prieš turnyrą ši dvikova buvo vadinama vakaro "vinimi" arba, kitaip tariant, superkova. M. Šikšnius pateisino organizatorių ir žiūrovų lūkesčius - šių kovotojų akistata išties kaitino kraują.

Tapo įprasta, kad Kauno "Titano" atstovai, tik nuaidėjus dvikovos pradžią skelbiančiam gongui, akimirksniu puola atakuoti varžovą. Tai buvo ir šį kartą, tačiau klaipėdietis tam buvo pasiruošęs.

"Su treneriu Vadimu Chromychu kelias savaites tobulinome būtent tokią kovos techniką ir mums staigmenų nebuvo. Atvirkščiai, netikėtumų pateikėme varžovui iš Kauno", - džiaugėsi M. Šikšnius.

Klaipėdos atstovas iš pradžių nuo varžovo gynėsi, tačiau netrukus ir pats į darbą paleido kumščius. Jau antra M. Šikšniaus ataka buvo sėkminga - galingu tiesiu kairės rankos smūgiu varžovas pasiųstas į nokdauną.

Nuo tos akimirkos M. Šikšnius oponentui neleido nė akimirkai atsikvėpti - toliau talžė galingais smūgiais. Po kelių sekundžių kaunietis dar du kartus išsitiesė ant ringo grindų, o galiausiai dėl akivaizdžios klaipėdiečio persvaros ir baimės, kad gali būti pakenkta A. Saulio sveikatai, kova buvo nutraukta.

"Martynas tikrai dirbo iš širdies, daug dėmesio skyrėme fizinio pasiruošimo pratimams. Mano auklėtinis įgijo puikią sportinę formą ir net neabejojau jo pergale. Kova baigėsi dar nesibaigus pirmajam raundui", - džiaugėsi nugalėtojo treneris V. Chromychas.

Tiesa, M. Šikšnius šiame turnyre turėjo kovoti ne su minėtuoju A. Sauliu, o su kitu "Titano" atstovu - Deividu Danyla. Likus vos valandai iki "Fight night" turnyro pradžios kauniečiai pranešė, kad D. Danyla susirgo ir jie deleguos kitą atstovą.

LCC tarptautinio universiteto sporto salėje vykusiame turnyre gausiai susirinkę žiūrovai iš viso išvydo devynias kovas. Į ringą kilo Armėnijos, Rusijos, Latvijos ir įvairių Lietuvos miestų atstovai.

Buvo ir daugiau klaipėdietiškų akcentų: Klaipėdos "Galaktika A" atstovas Kirilas Pšonko pagal bokso taisykles techniškai įveikė rusą Artiomą Karasiovą.

Svorio iki 65 kg grupėje pagal K-1 taisykles tarp 4 dalyvių neįveikiamas buvo latvis Gvidas Seilis, o tarp svorio iki 75 grupės atletų - kaunietis Vaidas Valančius.

Tai jau buvo antrasis "Fight night" turnyras Klaipėdoje. Kaip, jūsų manymu, jis pavyko? - pasiteiravome šio turnyro sumanytojo, "K-1 akademijos" įkūrėjo V. Chromycho.

Džiaugiuosi, kad buvo labai audringas klaipėdiečių palaikymas. Ačiū visiems žmonėms, kurie palaikė saviškius. Tai kovotojus tikrai įkvėpė pergalėms.

Mūsų pagrindinis turnyro tikslas - sudominti kuo daugiau žmonių užsiimti sportu ir skatinti jaunų žmonių užimtumą. Juk kuo daugiau žmonių sportuos, tuo geriau bus visiems: jaunimas bus užimtas, mažės nusikalstamumas, būsime sveikesni, energingesni ir darbingesni. Juk sportas - tai geros nuotaikos ir žvalumo eliksyras, raktas į mūsų sveikatą.

Kiti mąsto, kad tokius turnyrus rengiame tam, kad uždirbtume pinigų. Sutinka gatvėje ir klausia: "Na, kaip verslas?" Tai skamba juokingai. Pasakysiu atvirai, mes rengdami šį turnyrą apie jokius uždarbius nemąstėme, dirbome socialiniais tikslais. Tiek aš, tiek mano komanda tikrai įdėjo daug darbo ir net iš savo asmeninių lėšų turėsime padengti maždaug 3500 litų. Mes esame entuziastai, dirbame sporto labui. Šį kartą rėmėjų pritraukti nepavyko, tad teks padengti išlaidas patiems. Tikiu, kad kitąmet atsiras gerų žmonių, kurie prisidės prie mūsų komandos, parems ir supras tikrąją šio turnyro naudą - skatinti jaunus žmones sportuoti.

Esu labai dėkingas sporto klubo "K-1 akademijos" nariams, kurie be jokio atlygio dieną naktį dirbo, kad tik įvyktų ši kovinio sporto šventė.

Daug prie turnyro organizacinio darbo prisidėjo ir sporto klubo "Lokys" atstovai Zigmas Baitis ir Vitalijus Nečepurenko. Tik bendro komandinio darbo dėka pavyko suorganizuoti tikrai aukšto lygio turnyrą.

Galbūt ateityje Klaipėdoje išvysime ir daugiau panašių turnyrų?

Planuose yra atgaivinti "Ringo riterių" turnyrus. Norėtume per metus surengti tris keturis turnyrus, kuriuose iškritimo principu kovotų geriausi Klaipėdos ir visos Lietuvos kovotojai, o galiausiai įvyktų ir superturnyras - finalinės geriausiųjų kovos. Vėliau turnyras galėtų būti rengiamas ne tik Lietuvoje, geriausi Lietuvos atstovai susitiktų su geriausiais užsienio šalių kovotojais.

Esame parengę projektą, tačiau ar jis bus įgyvendintas, priklausys nuo rėmėjų. Šiuo metu intensyviai ieškome sportui neabejingų žmonių.

Klaipėdiečiai nuolat kaunasi užsienio šalių turnyruose. Kokios dvikovos nusimato artimiausiu metu?

"K-1 akademijos" atstovams Tadui Jonkui ir Martynui Šikšniui šiuo metu įtemptas laikotarpis - laukia turnyrai Latvijoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Intensyviai tam ruošiamės, kasdien plušame sporto salėje. Esu labai dėkingas visiems mūsų pagalbininkams, kurie prisideda, kad tik sportininkai galėtų išvykti į varžybas.

Aš pats sportu gyvenu nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Nuolat keliu trenerio kvalifikaciją. Stengiuosi nestovėti vietoje, noriu būti geriausiu treneriu. Planuoju vykti į Tailandą, gyventi atokiame šios šalies kaime, kasdien po du kartus per dieną treniruotis laukuose, perprasti Tailando bokso techniką. Vėliau yra planų vykti pasitobulinti į pajėgiausius Sankt Peterburgo bokso klubus ir net į tolimąjį Sibirą, psichologinį-dvasinį seminarą, ekspediciją. Aš tikiu, kad viskas yra pasiekiama per juodą darbą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder