Plaukimo su pelekais varžybose žibėjo ir klaipėdiečiai

Plaukimo su pelekais varžybose žibėjo ir klaipėdiečiai

Pasaulio plaukimo su pelekais Taurės varžybose Glivice ši kartą dalyvavo 58 komandos iš 16 šalių.

Lietuvai atstovavo LVJC Kauno plaukimo mokyklos ir Klaipėdos “Gintaro” sporto centro ichtiandrai.

Lietuvos atstovai net penkis kartus lipo ant nugalėtojų pakilos. Kaunietė Lina Pleskytė pelnė aukso (100 m. bi pelekais (BP) per 0.52,11 s) ir sidabro (50 m. BP) - medalius, Kaipėdos “Gintaro” ugdytinė Alina Venckutė (tr. A. Cvetkov ir F. Vaitkutė) laimėjo bronzos medalį nuplaukusi 50 m. su bi pelekais per 0.24,78 s. Komandos draugas Darius Laureckis (tr. F. Vaitkutė) taip pat kopė ant trečiojo pjedestalo laiptelio 50 m. nuplaukęs per 0.21,66 s.

Jevgenija Pronkul (tr. F.Vaitkutė) ne tik iškovojo medalį 50 m. nėrimo rugtyje, bet dar pasiekė ir naują Lietuvos jaunių ir suaugusių rekordus (0.18,77 s). Egidijus Lunskiui (tr. F. Vaitkutė ir A. Cvetkov) teko pasitenkinti ketvirtomis vietomis, tačiau nuotaika pagerėjo pasiekus du LR plaukimo su pelekais suaugusių rekordus (200 m. BP -1.44,40 s ir 100 m. BP - 0.46,42 s). LR rekordą pasiekė ir vilnietė Monika Sinkevičiutė praplaukusi 50 m. su pelekais per 0.20,48 s.

Po šių varžybų sudaryta LR jaunių rinktinė dalyvauti Europos čempionate. Šalies garbę gins klaipėdiečiai: Darius Laureckis, Karolis Daugėla ir Jevgenija Pronkul.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder